Ваксини имало достатъчно, за здравно неосигурените също

Ще бъдат разкрити денонощни ваксинационни кабинети
160
Ваксини имало достатъчно, за здравно неосигурените също
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Желаещите да се ваксинират в цялата страна са хиляди, опашките са много. Обмисля се и утре до края на деня да продължат да работят т.нар. зелени коридори за ваксиниране. Това заяви на брифинг пред Александровска болница министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, цитиран от БТА.

Министърът каза, че до края на деня ще даде указания на всички РЗИ в страната, там където опашките продължават, и в късния следобед да има готовност за разкриване на денонощни ваксинационни кабинети в големите областни градове. Идеята е всеки български гражданин, който иска да бъде ваксиниран, да получи ваксина. Министърът гарантира, че има достатъчно количества ваксини.

Още по темата

Директорът на Александровска болница Борис Богов каза, че в лечебното заведение има два ваксинационни центъра, от утре ще бъдат разкрити още четири. От сутринта през тях са минали 56 човека. От 27 декември досега в Александровска болница са ваксинирани около 1500 души. По списък се очакват още 400 човека. Различното от останалите болници е, че в Александровска болница е създадена организация за т.нар мобилни екипи, които по заявка от различни организации ще ваксинират желаещи по места, съобщи Бонев.

По думите на министър Ангелов изборът на ваксини е възлов момент в стратегията по ваксинация. Хората ще могат да избират, когато започнат да идват регулярните количества ваксини. От 3 март сме създали възможност за електронна регистратура, ще могат да се избират места за ваксинация в тези 318 ваксинационни кабинета, разкрити в страната и също да се посочва предпочитана ваксина, каза министърът. Той каза, че всички ваксини, с които се извършват ваксинациите, предпазват на сто процента от развитие на тежко протичане на заболяването и хората трябва да са спокойни.

Министърът каза още, че личните лекари могат да избират кога да започнат ваксинациите. Организацията вече е създадена. Националният рамков договор е подписан. Готови сме с мобилните екипи, те и сега работят на различни места в страната, посочи здравният министър. Той съобщи, че се водят преговори с центровете за Спешна помощ, които също да се включат във ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
Фармацевтичните компании от ваксините печелят стотици пъти по малко отколкото препаратите за лечение на Ковид!
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време ходех за по -20 лв да испробват вьрху мен козметични продукти нови и нетествани вьрху хора да се види има ли странични ефекти , обриви задушаване вседствие на алергични реакции
134
4
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Този пълен неадекватник Миролюба Бенатова го сложи там, където му е мястото в "мишкарника"!!!!!Заби му "процесора",когато му зададоха ПРАВИЛНИТЕ ВЪПРОСИ!!!! Слугите на "чужди интереси" винаги срещу няколко "сребърника" ще продадът и най-милото си!!!За такива "индивиди",като този в миналото има прекалено много примери...... Продължава да "рекламира" ваксините на "фармацевтичните гиганти",за да си "заработи" "хонорарчето",за да може да си "плати сметките" и да "има за храна"....
133
2
 
3
 
! Отговори
сандо преди 3 години
нещо не се вързват нещата! в александровска има 2 ваксинационни центъра където за 1 ден са ваксинирани 56 човека - това прави 28 човека на ценрър и ако работи по 8 часа на ден са 3,5 човека на час. И в същото време има опашкития лъжат та се късат !!!!
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
министър ол и гофрен!
131
2
 
9
 
! Отговори
желанието преди 3 години
Не искам ваксини, а адекватно лечение и масови екзекуции на политици престъпници и сачовете от махалите, там са поне 90% престъпници. Обзалагам се , че смъртността ще е много пъти повече от болестите. Не знам дали ще е добре и да ги пребиват преди това с тояги и вериги и камшици в метални сачми на ремъци... Условията са да няма пропуснати политици престъпници и *** сачове.
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па, може да се събудя късно вечерта и да ми се иска да си набия една спринцовка ха-ха
129
3
 
7
 
! Отговори
Венци преди 3 години
Чудим се как да излъжем умните и грамотни хора да се ваксинират със съмнителна ваксина .И понеже това е невъзможно се насочваме към нискоинтелигентните и необразованите . А такива в БГ - бол. Ще ги привлечем с безплатни ваксини . Те ще са щастливи ,а ние ще отчитаме проценти ваксинирани и ще се гордеем . Сметката е проста . Ние ви лъжем . Някой от вас се лъжат . И така доживот.
128
1
 
10
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Какви опашки бе,ти луд ли си,чудите се кво да ги правите тия ваксини,щото хората не искат да се ваксинират
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, народе! Вода има за всички! Болните и старите по-добре да не ваксинират с Астрата...Дайте път на младите.
126
2
 
5
 
! Отговори
Астра преди 3 години
Имало достатъчно. От кои? От Астра Зенека. Защото сте взели от тях най-много - нали фирмата си има гербаджийско лоби. И трябва да се изразходят тези 4,5 милиона дози , пък после, че ще разберем всички, че тя е с ниска ефективност, което и сега се знае, няма значение... Как пък един от вас- министри, НОЩ-ници и други държавни дейци не се ваксинира с Астра?
125
1
 
5
 
! Отговори
Ozzy преди 3 години
До IZrodГлупости. Във ВМА ваксинацията днес отнемаше точно 10 минути и нямаше опашка.
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужно е за тях да смените кепабапите с по два суджука
123
3
 
2
 
! Отговори
IZrod преди 3 години
Васинират тези които могат да стоят на опашка. Останалите да мрът. Това е организацията на този некомпетентен министър. Ваксинират 30 годишни а хората на 70 още не.. може би по нататък като намалят малко.
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА може ли да запитам защо Цецо мина в ляво? И пак ли ще тормози народа,както преди? Няма отърване.
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 127Нема да стане работата, българите са търпеливи хора и от всичкото нагоре са мазохисти :))
120
7
 
8
 
! Отговори
? преди 3 години
Някой да ми обясни защо хора на 30г се ваксинират а за тези на 70г няма ваксини или не им е дошъл реда.Оцеляване на по-силния? Това ли е стратегията на кабинета. Силния и младия който може да чака прав 3 часа оцелява. Стария и болния с хроничните заболявания, който не може да стои прав 3 часа да умира?ОСТАВКА некадърници
119
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 109Виж ся :) Когато хората се страхуват за работата си защо да не се боцнат, няма да им стане по лош живота от безработен, нали ? :)))) Всевишния който в началото си носеше маската под брадичката иска да вярваме, по точно Шехеризада, Вожда няма толкова акъл :))
118
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини има, ама желаещи няма. Затова отворихте тези зелени коридори, че поне от най -глупавите хора да се наредят на опашки да ги боцнат, щом като учените медици и учители не искат.
117
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И фармацевтичните компании си напълниха джоба за сметка на народа!