МВнР: Винаги сме сме отзовавали на сигнали на сънародници

Реагира се на всички дипломатически нива
14
МВнР: Винаги сме сме отзовавали на сигнали на сънародници
Снимка: МВнР

Министерството на външните работи заяви, че винаги е реагирало на сигнали за дискриминация на наши сънародници в Република Северна Македония на всички дипломатически нива и често е съобщавало публично за тези свои действия.

Повод за позицията е призивът на президента Румен Радев към институциите в България за своевременна реакция при подобни сигнали.

Още по темата

Държавният глава настоя да се улеснят процедурите за придобиване на българско гражданство, а институциите в югозападната ни съседка да гарантират правото на сънародниците ни да се самоопределят като българи по произход в съответствие с принципите на международното право.

„МВнР би искало да припомни, че винаги е реагирало на подобни сигнали на всички дипломатически нива и често е съобщавало публично за тези свои действия“, пише в позиция на ведомството министерството, изпратена до медиите.

„Изразяваме удовлетворение, че държавният глава споделя нашата позиция, че Република Северна Македония трябва да уважава правото на самоопределение на всички свои граждани, включително тези с българско самосъзнание“, посочват от Външно министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
У преди 3 години
Аз пък искам да благодаря още веднъж на посолството ни в Берлин. Нашият( на около 18-19г) си беше загубил документите и хората го подслониха, даже го хранили и му дали кебапчета за из път. Издадоха му един временен паспорт и Консулът лично го закарал да си купи билет. Явно и там зависи какви са хората. Това беше преди пандемията.Ако нямаше посолство, какво? Да ходя в багажника ли да го връщам? Няма документи, нищо.
6
1
 
1
 
! Отговори
Външно преди 3 години
Външно.Министерство.и всички институции на Външно.Министерство са създадени да припечелват добре близки до власта хора. Освен това те са на почивка с печалба обикновено,защото няма човек който.да.е доволен. И в Македония не обръщат никакво внимание на хората желаещи да получат Българско гражданство. На една позната от Македония не и обърнаха никакво внимание въпреки ,че тя има документ ,че дядо и е бил войник в Българска Армия и даже не е бил редови войник.Но какво да ви разказвам ,вие го знаете
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влезте в сайта на което и да е българско дипломатическо посолство и ше видите дълъг списък, в който са се потрудили да включат всички услуги, които посолството не извършва. Не осигурява подслон, финансова подкрепа, легална подкрепа и т.н и т.н... Това, което осигуряват са биене на печати срещу безумни цени... Затова не си обичаме държавата.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този отговор е нагъл и не отговарящ на истината.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отзовавали се хаха от умрял писмо чакай
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки българин в чужбина знае, че ако има проблем се ходи в някое европейско посолство, в никакъв случай в българско!
1
9
 
22
 
! Отговори
Иван преди 3 години
шегуват се , разбира се... всеки пробвал да стигне българско посолство в чужбина знае....