Борисов: Ресторантите отварят на 1 март, дискотеките – на 1 април

Поддържаме резултати, които дават възможност хората да живеят нормално, смята премиерът
Обновена: 24 фев 2021 11:18 | 24 фев 2021 11:18, Красимир Ангелов
237
Борисов: Ресторантите отварят на 1 март, дискотеките – на 1 април
Снимка: Министерски съвет

Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19.

"С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Още по темата
Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща днес с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март. По този повод Борисов заяви,  че ваксинацията трябва да продължи с постигнато темпо, а осигурените мобилни екипи за отдалечените населени места да имунизират, тъй като това е пътят затворените от пандемията сектори отново да заработят при определени условия и капацитет.

"В България при стриктно спазвани мерки и в същото време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават възможност на хората да живеят нормално. Българите не усещат, че има пандемия, така както в другите европейски държави. Така че да продължим по този начин", отбеляза министър-председателят.

В рамките на заседанието на кабинета министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на премиера актуалната ситуация в страната.

"По отношение на създадената организация за мобилните екипи, днес имаме заявени нужди от Ахтопол, където сме изпратили мобилен екип от РЗИ-Бургас, а други два екипа са в селата над Велико Търново – в Хаинбоаз. Там също днес започва ваксинация", посочи здравният министър. Ангелов добави, че всички кметове в страната са информирани за възможността за заявка за мобилни екипи и здравните власти им съдействат максимално бързо.

По време на заседанието Борисов изрази убеденост, че въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, Европейската комисия ще предприеме необходимите действия за осигуряването на ритмични доставки от ваксини.

По време на днешното заседание стана ясно още, че с половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен кръст.

"Увеличаваме бюджета на Червения кръст с 500 000 лева. Тъй като и в бедствия, и в аварии, и сега при пандемията, когато и както е бил необходимо, от Червения кръст са се намесвали изключително бързо", заяви Борисов. Той благодари на ръководството на организацията за навременните им реакция по време на кризи.

Председателят на БЧК Христо Григоров изрази своята признателност за отпуснатите допълнителни средства. "От името на хилядите доброволци, служители, хора, на които сме помогнали благодарим, за тази висока оценка. Защото тези пари, не само, че ще ни помогнат, но с този жест Вие оценявате всичко това, което правим – да помагаме на хората", изтъкна Григоров.

Той увери, че организацията ще продължи да изпълнява своята мисия и ще оказва подкрепа на хората в нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези специални немски диверсионни подразделения са били наричани с обобщения израз "власовци", а на различни географски места са наричани и по други начини. За тях историята мълчи и не случайно. Затова се питам нещо:--------------------------Колко ли власовци има на служба и до днес в България?-------------------------Защото като гледам поведението и действията на партийни активисти и прочее наемници, удивително приличат на такива специални части от меркеловия олигархичен РайхН. Марков
178
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са били преоблечени с военни униформи на Червената армия, но задачата им била да убиват безмилостно и коварно, както и да мародерстват жени, деца и възрастни хора. По този начин, с идването на истинските руски войници се е оформяла естествена съпротива срещу тях и генерираната пълна омраза на пострадалите обикновени хора е довела до гибелта на напълно невинни души. Става въпрос на стотици хиляди жертви на този тактически сценарий! Тези специални немски диверсионни подразделения са били наричани с обобщения израз "власовци", а на различни географски места са наричани и по дру
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В една от фазите на Втората световна война немското командване предприема една военна тактика, която не е много популярна, но за сметка на това е широко разпространена и до наши дни. С цел дискредитиране на руските войници в очите на цивилното население, немците внедряват на руснаците специални отряди. Те са били преоблечени с военни униформи на Червената армия, но задачата им била да убиват безмилостно и коварно, както и да мародерстват жени, деца и възрастни хора. </p><p> По този <span class="text_exposed_show">начин, с идването на истинските руски войници се е оформяла естеств
176
7
 
2
 
! Отговори
смях преди 3 години
Социалистите издивяват от безсилие.По-доло четем лебедовата им песен.
175
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупе ,ти си за Беляне.Рано или късно тамммм ще се озовеш.
174
2
 
4
 
! Отговори
3 преди 3 години
Отделно вместо да осигурява работа на български в СПОРТИСТИ, Бокл.ук Б.Б. пуска някакви н.ег.ри- ***.йм.уни да ОТКРАДНАТ парите и Работата на български спортисти.. Трябва някой да намери Банкя-лийския турчин в Банкя или в СОфия и да го уб.ият.. А после няколко Българи ще ПОЛУЧАВАТ заплатата му, за да осигуряват пари и работа на нас, българите..
173
3
 
7
 
! Отговори
4 преди 3 години
С избори, тоя почти НЕ могат да го махнат, щото оня дава български документи на арaби, не.гр.и и китайци да ГЛАСУВАТ за него на български избори.. Поп Кръстьо и Стефан Стамболов, СЪЩО като Бокл.ук Б.Б искаах да пуснат арабите и не.гр.ите да завземат България, но добре че ги уб.ихме, преди да успеят ЗЛО-сторниците и Предатели.
172
1
 
5
 
! Отговори
чякяракя преди 3 години
едва дочакахме пак ще скачаме по масите и щракаме с пръстийепппааааааупсааааа упсаааааа
171
1
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Гнусен селски герберастки номер ,сега това което ще направят е да отворят за изборите да си направят евтиин пи ар,овцете пак да пуснат бюлетинка за тях! и като минат изборите пак четвъртит,затваряния ,двойни ,тройни маски ,ваксини ,смърт ,глад фалити стрес и тирания за скотонаселението!
170
0
 
10
 
! Отговори
Мачо преди 3 години
До АнонименВожда наш не може да преживява с толкова малко пари. Ти си купуваш гардероб за дрехи, а той - за пачки.
169
0
 
11
 
! Отговори
Мачо преди 3 години
Мачлета коги ще могат да се гледат по стадионите? Реално това е най-бързият начин за постигане на стаден имунитет.
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам ти да преживееш това,което преживях аз и други хора в България,заради теб,нищо повече!
167
5
 
16
 
! Отговори
Изнервена преди 3 години
Отваряйте бе, вашата м***м@! Искаме да живеем нормално! Който го е страх да не излиза!
166
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце отваряш , ами като започне да мре народа от разпостранението на Ковида за къде ще си?
165
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много българи СИ МИСЛЯТ.Че Изборите не ги касаят?Ами грешат много и жестоко!Ако на тези избори,излязат масово българите и гласуват.Групировката на др Борисов бившият комунист и член на ЦК на БКП ГЕРБ.Ще бъдат просто УЧАСТНИЦИ В ТЕЗИ ИЗБОРИ! Те се възползват Именно от факта.Че Българина НЕ ГЛАСУВА МАСОВО! И те "управляват"с реални 23%Ако имат и толкова реално де.Ами излез и гласувай масово българино!И забрави ЧЕ ОТ" ТЕБ НИЩО НЕ ЗАВИСИ"!НАПРОТИВ! От теб зависи всичко! Нищо не ти пречи да ГЛАСУВАШ!
164
8
 
0
 
! Отговори
СВОБОДА НА СЛОВОТО преди 3 години
ОБИЧАМ НА ПЛОЩАДА ДА СЕ ЦЕЛУВАМВ САРАЙТЕ С МЪЖКИ СЕРКРЕТАРКИ ДА ПРАЗНУВАМПИЖЕ И ПЕЕВСКИ В ЕНЕРГОТО ДА НАМИРАМДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛААААА
163
2
 
12
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
GAME OVER.......Тикво..............То пък ти Не знаеш чужд език, но пък си чекмедже - бабаит. Спомни си как ти избихме зъбите в Лондон!?! ЧАО Мутро.
162
1
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Тиквеникът няма ли да си ходи най-после?
161
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата и живота в България др Борисов ,ще се развиват и без теб! На 4 април ти вземаме МИКРОФОНА,ЗА ДА НЕ ГОВОРИШ ПОВЕЧЕ ОТ НАШЕ ИМЕ!!!-:) Съжаляваме.Но това е положението! Скачането ТИ от пост на пост в държавата през годините.Приключва на пролет! Лицемер като теб,не заслужава и секунда да е на чело на държавата ни!!!Тия пируети и пазарлъци,с 2 малки партийки с по един файтон хора като " Патриоти" " Воля" и партийката на др Каракачанов.Които те държаха изкуствено на власт .БЯХА И БЯХТЕ ДО ТУК!
160
8
 
17
 
! Отговори
луд по луд разбойко преди 3 години
Този щеше при 100 заразени да затваря, сега при 1800 ??? ще пуска единственото, което е спрял. И две клетки да имаш в мозъка, знаеш че училищата предизвикват пандемията. Е той има само една! Вместо да върне учениците онлайн и можеше да пусне ресторантите.Чака ни тежко мазало! Ще гоним 5000 по време на изборите.Дано махнем това 1-клетъчно на 4 април.