Борисов: Ресторантите отварят на 1 март, дискотеките – на 1 април

Поддържаме резултати, които дават възможност хората да живеят нормално, смята премиерът
Обновена: 24 фев 2021 11:18 | 24 фев 2021 11:18, Красимир Ангелов
237
Борисов: Ресторантите отварят на 1 март, дискотеките – на 1 април
Снимка: Министерски съвет

Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19.

"С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Още по темата
Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща днес с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март. По този повод Борисов заяви,  че ваксинацията трябва да продължи с постигнато темпо, а осигурените мобилни екипи за отдалечените населени места да имунизират, тъй като това е пътят затворените от пандемията сектори отново да заработят при определени условия и капацитет.

"В България при стриктно спазвани мерки и в същото време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават възможност на хората да живеят нормално. Българите не усещат, че има пандемия, така както в другите европейски държави. Така че да продължим по този начин", отбеляза министър-председателят.

В рамките на заседанието на кабинета министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на премиера актуалната ситуация в страната.

"По отношение на създадената организация за мобилните екипи, днес имаме заявени нужди от Ахтопол, където сме изпратили мобилен екип от РЗИ-Бургас, а други два екипа са в селата над Велико Търново – в Хаинбоаз. Там също днес започва ваксинация", посочи здравният министър. Ангелов добави, че всички кметове в страната са информирани за възможността за заявка за мобилни екипи и здравните власти им съдействат максимално бързо.

По време на заседанието Борисов изрази убеденост, че въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, Европейската комисия ще предприеме необходимите действия за осигуряването на ритмични доставки от ваксини.

По време на днешното заседание стана ясно още, че с половин милион лева правителството повиши субсидията на Българския Червен кръст.

"Увеличаваме бюджета на Червения кръст с 500 000 лева. Тъй като и в бедствия, и в аварии, и сега при пандемията, когато и както е бил необходимо, от Червения кръст са се намесвали изключително бързо", заяви Борисов. Той благодари на ръководството на организацията за навременните им реакция по време на кризи.

Председателят на БЧК Христо Григоров изрази своята признателност за отпуснатите допълнителни средства. "От името на хилядите доброволци, служители, хора, на които сме помогнали благодарим, за тази висока оценка. Защото тези пари, не само, че ще ни помогнат, но с този жест Вие оценявате всичко това, което правим – да помагаме на хората", изтъкна Григоров.

Той увери, че организацията ще продължи да изпълнява своята мисия и ще оказва подкрепа на хората в нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарите комунисти все на иначе. Маските им пречеха, нямало вирус, Сорос дебнел, Бил Гейтс и той се ослушвал да ги чипира, сега пък що се олабват мерките. Ама стига с това лицемерие бе.
138
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ + ДПС нямат алтернатива на изборите
137
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, ако щеш на 1 март и Дисниленд да отвориш, на 4-ти април те затваряме тебе!!!
136
0
 
7
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Значи и преболедувалите изведнъж станахме щит на буци... Айде беги бе, тиквичке.
135
6
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Хайде най-накрая тези които все още не са го прекарали да го прекарат и да си заживеем нормално. Стига криене, маски, противогази и други простотии. Крайно време е да се избавим от този гнет на СЗО.
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каза човекът от народа... и народът се възхити и тръгна подире му.
133
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До началото на април проекцията на уърлдометър е 13 хиляди починали. Те никога не грешат, освен ако се инициират някакви много радикални предпазни мерки. Ами, детто се казва - честито! С отварянето на училища и ресторанти, отваряш и нови гробища!
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз си мислех че парда, то излезе че се назирам
131
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха така след изборите на 04.04. и след ГЕРБ всичко живо ще е заразено с Ковида. Защо ги отваряте заведениета и дискотеките? когато ежедневно болните и заразените растат? Това е малоумие!!!
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя, нашият, се конкурира с танзанийския. Едва като умряха 2-3ма от правителството се кротна и почна да пее нова песен. Изпран и изгладен мозък, без никаква гънка. Като има овце за народ, стадният имунитет се ползва за друго.
129
2
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Биологическото оръжие Ковид-19 е последният етап от въдворяването на т. нар. нов световен ред от страна на богоборческия елит, управляващ света. Напрактика се намираме в Трета световна война, като целта е намаляване на световното население, тотален контрол и подготовка за приемането на печата на антихриста.
128
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Къде се намира Хаинбоаз? Няма го на картата.Краси, спри да бъркаш имунизацията с ваксинацията.
127
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заболяваемостта е вече 206 на 100 000 за 14 дни . Преди министърът каза , че ако мине 200 души на 100 000 следват нови ограничения . Сега и той се извъртяА Борисов е ясен , вирусът го е цапнал в акъла и затова е крайно неадекватен Как въобще да им се има някакво доверие , единият ден едно говорят , на другия ден обратното Може би ще изчакат 15дни още - да станем отново първи по смъртност и заболеваемост в Европа , а защо не и в света
126
3
 
4
 
! Отговори
до Чекмедже преди 3 години
те игралните зали и сега си работят
125
1
 
2
 
! Отговори
Ковид 19 20 преди 3 години
Споко в другиден всички пак затваряте ха ха ха Идва ковид 20 ха ха
124
4
 
1
 
! Отговори
Чекмедже преди 3 години
Най-важното е да отвори игралните зали!!! Наистина ли?Ума не ми го побира, колко важни са за министър-председателят игралните зали.Божков е в немилост, братя Найденови ли му дърпат конците сега?
123
0
 
6
 
! Отговори
Аристократ преди 3 години
1 Април е много хубава дата за обещания :)
122
2
 
2
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 3 години
Всичко хубаво има край. Така бяха изгладнели сервитьорките нанизах доста тая пандемия.
121
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов няма алтернатива на тези избори!
120
0
 
8
 
! Отговори
Както сподели преди 3 години
Един приятел-скиор. Тази зима в Европа ски може да се карат само в България, Сърбия и Швейцария.