AstraZeneca за забавянето на ваксините: Полагаме усилия!

Здравният министър изпрати гневно писмо на компанията
16
AstraZeneca за забавянето на ваксините: Полагаме усилия!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От здравното министерство изпратиха остро писмо до AstraZeneca заради обявеното забавяне на ваксините.

В него се констатира, че към този момент има сериозно забавяне на доставките на ваксини от страна на компанията. Като пример - на 1 март България вероятно ще получи само 52 хиляди дози от препарата, въпреки че по план те трябва да са над 142 хиляди.

Още по темата

Затова здравният министър настоява компанията спешно да изпрати 52-те хиляди дози от препарата към България още днес, като сме готови да осигурим въздушен транспорт за целта.

Офармацевтичната компания AstraZeneca заявиха в позиция до Нова телевизия, че в резултат на продължаващите им усилия очакват да са в състояние да доставят в България следващото количество ваксини два дни по-рано от планираното.

"Производството на ваксини, в частност ваксината на AstraZeneca срещу COVID19,  е процес с висока степен на техническа сложност. Въпреки че AstraZeneca полага неуморни усилия да се справи с предизвикателствата, които възникват в хода на производството, е възможно да има известни промени и трудности при въвеждането на всеки нов производствен процес. До средата на м. март сe очакват още две доставки", казват още производителите на препарата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Мария Игнатова преди 3 години
Върнете ни милионите и да поръчваме от тези фирми, които се справят с предизвикателствата при производството. Така докато си чакаме, играем на руска рулетка. Доста хора от всякаква възраст пострадаха.Те политиците по света вече се ваксинираха и сега може да си чакат.
13
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ни е точно пък тази? Половин Европа не я иска, наш тиквун я хвали и поставя ултиматуми кой с кво да се ваксинира
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей и тия от AstraZeneca правят "мръсно" на крадливият Толуп! България е страната с най малко ваксинирани в цяла Европа,едва 2.13% ваксинирано население, при средно за ЕС-6.40%Спрямо Балканите положението е още по зле! Сърбия-14.50%Турция-8.54%Румъния-7.48%Гърция-7.40%България-2.13%
11
3
 
2
 
! Отговори
Вероятно преди 3 години
Просто чакаме тези които Африка връща.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази фирма трябва да бъде сложена в черния списък на ЕС и повече никога да не получи каквато и да е поръчка. Това е пълна подигравка с европейците...
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха това да не е местен бизнес, че боко да им прати мутри...
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай написал остро писмо ?!?!Това е все едно мишка да напише остро писмо на котката....ХА-ХА-ХАГанняяяя, никой не ви брои за живи в света!!!Кво ли остана в ЕС.Оня дето ги *** с 200 е нарицателно за ***и ***.
7
6
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 3 години
България е страна от четвъртия свят, дреме им на AZ, ще си го преместят в другия крачол.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще каже ли на зомбираните, които се блъскат сега по опашки за ваксина, че даже и да ги ваксинират, всъщност ще останат без втора доза?
5
5
 
9
 
! Отговори
ЦЯЛАТА ВЛАСТ НА ГЕРБ преди 3 години
се оказа един МЕДИЕН БАЛОН като вожда им
4
5
 
9
 
! Отговори
ЧАКАХА ФЮРЕРКАТА преди 3 години
първо да им се скара, и нашио ботокс герой и той се изказа смело после
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Астра Зенека не са виновни, че Боце и полуграмотната МВнР Захариева залагаха реално само на един "кон" заради ниската цена, а фирмата имаше ограничено производство и не успя да насити европазара. БГ като аутсайдер остана без дози серум и сега глупавото Кате се зъби на A-Z, че й провали инжектирането преди изборите. С такъв кабинет - такива резултати. Така че без да се налага да прави агитация, Боце попадна в капана, който готвеше за БСП. Боце, онези от ЕНП пак ви прекараха! ***!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко да им се накара на тия калпазани
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха "полагаме усилия" демек дипломатично са му казали "ходи У леву".