ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!

Политиците трябвало да се обединят в името на националния интерес
206
ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини червената шефка Корнелия Нинова, че лобира за една определена ваксина.

Още по темата

Повод за това й даде декларацията на Нинова, в която тя съобщи, че левицата внася проект на решение, с което НС задължава МС да проведе разговори за купуването на руската ваксина „Спутник“.

„Корнелия Нинова лобира за един учебник и за една ваксина, а на този фон твърди, че категорично се противопоставя на подобни явления“, скочи Дариткова.

"Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-ото Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а и сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала с поредна декларация, която демонстрира тежко разминаване между думи и дела. Твърдението, че сте против лобизма търпи крах от това, което чуваме в последните седмици от тази парламентарна трибуна от г-жа Нинова", настоя Дариткова.

Тя обвини опозицията в липса на експертиза.

"Не може да правиш проект на решение да задължаваш събранието да го обсъжда, още повече да искаш да задължиш правителството да наруши действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти в хуманната медицина, към които спадат и препаратите за ваксинопрофилактика на заболяването COVID - 19", каза Дариткова.

Тя обясни, че съгласно законодателството на ЕС, е въведена централизирана процедура на ЕС за разрешаване за употреба на лекарствени продукти.

Тя призова политиците, когато има национални предизвикателства да се обединяват и да гарантират, че интересът на държавата е  да се ограничи пандемията и да се върнем към нормалния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че от който си взел парите, за неговата стока ще лобираш.Има си хас.
148
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова с русофилщината си отврати и последните последователи на БСП. В партията и останаха само отявлени русофили и нито един нормален българин. Да им е честита загубата на изборите в България. Нинова да регистрира партията си в Русия за да даде едно мощно рамо на малкия човек с големия дворец.
147
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей лоша работа е туй путинджилъка, цял живот трябва да се борищ с истината и да доказваш че черното е бяло и бялото черно.
146
5
 
18
 
! Отговори
апел към СЗО преди 3 години
Ще има ли поне малка надежда да се открие ваксина против червенотиквениковската шашкъния на другарите водени от Фигуранта и Импексова ?
145
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама те руснаците не я искат, сега на нас ли ще я пробутват?
144
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са парите за ваксините? Няма ги.Къде са ваксините? И тях ги няма.Да вземем да поръчаме от друго място, а!
143
8
 
10
 
! Отговори
Не ни трябват преди 3 години
Руснаците бяха комунисти и БКП/БСП беше най-послушния им последовател.Руснаците забраниха КПСС и станаха десни и отново БСП е най-верния последовател.Следва че БСП не е българска партия, а представителство на Русия в България.Трябва да им се каже че ние Българите можем сами да си вземаме решения и не се нуждаем от напътствията на БСП.
142
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбсолютна истина е това.Омраза към успехите наРусия,хвалене на всичко западно.Днес гледах снимка на холандски домати от семе у нас поникнали на червения плод.Вижте какво ни пробутват и всичко е така.
141
9
 
11
 
! Отговори
панаири преди 3 години
До АнонименАз и хиляди в България искаме Спутник5,а ти си лай като куче и си слагай Астра Зенека.Като гледам хвърлиха ни пак на върбата.Лижете,лазете и чакайте !
140
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ако Мишо Миков беше председател на БСП,..."Така е ама той се ваксинира само със шотландска ваксина, руската не я признава.
139
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахааа, ама вие вече сте похарчили парите за три определени ваксини, а тях ги няма. Сега Корнелия ви е виновна. Само да се обадите до Москва, гаранция, че самолетите ще бъдат още утре (в извънработен ден) по летищата в София, Варна и Бургас.
138
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм за никоя партия, но в случая са прави другарите от БСП-то. Лобирала била за Спутник? Ами те щото не лообираха от ЕС и нашите не им изпълниха чинно заповедите да купуват само Модерна, Пфайзъра и Астрата. Кога най-накрая ще имаме самостоятелни решения? Как Унгария, Австрия и Италия могат да купуват и прилагат Спутник, и изобщо каквото си поискат, а ние сме абсолютен СЛУГИНАЖ. Милиарди народни пари похарчиха ей така за нула време /включително за самолетите, дето не се строят още/.
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Мишо Миков беше председател на БСП, този спор нямаше да се води. Той се ваксинира всеки ден срещу всички болести. Наздраве Мише!
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Прериткова малко й остана.
135
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая с набръчканата гуша е от тия корумпирани муцуни кото се налапаха от герберското управление.къде са ваксинитема , лъжкиньо. вие лобирате с Астра Зенека защото лапате комисионни от Майделката..........
134
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутник се оказа най-калпавата ваксина, по калпава от китайската и индийската. А тая кокошка Нинова иска да ни ваксинира с тоя б.о.***.
133
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е изключително глупаво парче. Вижда че БСП постоянно затъва заради русофилстването си и въпреки това продължава да лобира за московските си началници.
132
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутник=Астра Зенека. А ГРОБ зверски лобират за АЗ и ще си делнат парите за недоставените 60%ваксини, като парите вече са платени и се чакат комисионните.
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариткова, къде са платените ваксини? във вашите чекмеджета. безсрамни гербаджийски крадци. На първо място сме по смъртност, къде са ваксините, крадци?вие лобистки вкарвата ваксината Астра зенека, чийто представител в българия е майката на вашата Маидел. вашата майка....вие сте лъжци и мястото ви е в затвора.............
130
4
 
13
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
За съжаление Нинова е права за всичко казано за ваксините. В международната научна общност се твърди че ваксината Спутник е с най-добри показатели.