ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!

Политиците трябвало да се обединят в името на националния интерес
206
ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини червената шефка Корнелия Нинова, че лобира за една определена ваксина.

Още по темата

Повод за това й даде декларацията на Нинова, в която тя съобщи, че левицата внася проект на решение, с което НС задължава МС да проведе разговори за купуването на руската ваксина „Спутник“.

„Корнелия Нинова лобира за един учебник и за една ваксина, а на този фон твърди, че категорично се противопоставя на подобни явления“, скочи Дариткова.

"Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-ото Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а и сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала с поредна декларация, която демонстрира тежко разминаване между думи и дела. Твърдението, че сте против лобизма търпи крах от това, което чуваме в последните седмици от тази парламентарна трибуна от г-жа Нинова", настоя Дариткова.

Тя обвини опозицията в липса на експертиза.

"Не може да правиш проект на решение да задължаваш събранието да го обсъжда, още повече да искаш да задължиш правителството да наруши действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти в хуманната медицина, към които спадат и препаратите за ваксинопрофилактика на заболяването COVID - 19", каза Дариткова.

Тя обясни, че съгласно законодателството на ЕС, е въведена централизирана процедура на ЕС за разрешаване за употреба на лекарствени продукти.

Тя призова политиците, когато има национални предизвикателства да се обединяват и да гарантират, че интересът на държавата е  да се ограничи пандемията и да се върнем към нормалния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.