ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!

Политиците трябвало да се обединят в името на националния интерес
206
ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини червената шефка Корнелия Нинова, че лобира за една определена ваксина.

Още по темата

Повод за това й даде декларацията на Нинова, в която тя съобщи, че левицата внася проект на решение, с което НС задължава МС да проведе разговори за купуването на руската ваксина „Спутник“.

„Корнелия Нинова лобира за един учебник и за една ваксина, а на този фон твърди, че категорично се противопоставя на подобни явления“, скочи Дариткова.

"Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-ото Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а и сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала с поредна декларация, която демонстрира тежко разминаване между думи и дела. Твърдението, че сте против лобизма търпи крах от това, което чуваме в последните седмици от тази парламентарна трибуна от г-жа Нинова", настоя Дариткова.

Тя обвини опозицията в липса на експертиза.

"Не може да правиш проект на решение да задължаваш събранието да го обсъжда, още повече да искаш да задължиш правителството да наруши действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти в хуманната медицина, към които спадат и препаратите за ваксинопрофилактика на заболяването COVID - 19", каза Дариткова.

Тя обясни, че съгласно законодателството на ЕС, е въведена централизирана процедура на ЕС за разрешаване за употреба на лекарствени продукти.

Тя призова политиците, когато има национални предизвикателства да се обединяват и да гарантират, че интересът на държавата е  да се ограничи пандемията и да се върнем към нормалния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От БСП така и не проумяха една очевАдна истина. Злостното анти ГЕРБ говорене носи огромна полза точно на ГЕРБ. Първо, мобилизира в голяма степен твърдия им електорат и второ отвращава тези, които са политически все още неутрални. Никой не харесва злобарите. Една конструктивна критика подплатена с ясни и точни алтернативи би била от полза на БСП. Явно, че за тая работа не стават както лидерката им така и обкръжението от послушници и подмазвачи.
168
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо руско повече няма да купуваме!
167
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
181 Руските ваксини за Австрия, няма да са същите, като тези за България. Руснаците ще ни продадат Спутник с малко Новичок, защото не ги "слушкаме".
166
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите от БСП лобират винаги за руски фирми, или такива с руско и тяхно участие. Така льотчикът Радев лобира за Грипен-ите, която сделка е в полза на Русия и техни хора.
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Памперса бомби Сирия и никой дума не обелва.Само Путин и Мадуро се радват,защото се вдига петролът!
164
7
 
12
 
! Отговори
Руска ваксина-смех преди 3 години
А бе хора вие вервате ли на ***, те шевна машина и лека кола не могат да направят като хората, та ваксина ли ще направят...
163
5
 
12
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
162
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва диверсификация на ваксините. Да не сме зависими от един източник.ГЕРБ лобират за фалиралата Уестингхаус, дават им руски реактори, дават им държавни поръчки без конкурс.
161
7
 
2
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Няма да останат неваксинирани! Няма да имаме право ба избор! Това е. Вече ваксинират офисно. И съвсем доброзорно. Вие не искате? Няма да питат никой. Няма друг вариант...
160
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анстрийският канцлер преговарял с Путин за доставка на руска ваксина.Курц,как не те е срам,Буци ще ти се кара!
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Който плаща - той поръчва музиката"
158
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете едно референдумче бе демократи за ЕС и НАТО.Нали сте много сигурни евроатлантиците.Да не стягате после вие куфарите.
157
4
 
15
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Руски газ, Руски ваксини, а децата им ... в Америка
156
7
 
7
 
! Отговори
12 тона фурми преди 3 години
Комсомолската секретарка Даниеля Дариткова обвинява ...
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само внесете пък ще се преброим.Тогава ще видите дали някой ще иска от търгашките ваксини.
154
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП се гръмнаха в крака с това изказване на Корнелия, а може би и помагат на ГЕРБ.
153
9
 
12
 
! Отговори
майката му преди 3 години
таман избегАхме от ладите и москвичите и подкарАхме хубави западни коли и пак искат да ни натресат на руската продукция. Тия що не ходат у Русия и да мирясат.
152
6
 
14
 
! Отговори
Ханонимен преди 3 години
Медсестра нинова си сложи червена петолъчка на челото
151
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктор Нинова - най-добрия специалист по ваксините.
150
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 153Успехите на Русия?8.5/100000 убийства31/100000 самоубийства62 години продължителност на живота140Е минимална заплата1 милион официално хероинозависими1 милион спинозни