7 сутрешни навика, които ви пречат да се освободите от излишните килограми

Един от тях е спането до късно!
28 фев 2021 20:14, Теодора Драгоева
1
7 сутрешни навика, които ви пречат да се освободите от излишните килограми
Istock

Защо сутрешните ритуали са толкова важни? Е, начинът, по който започва вашият ден, често диктува и останалата му част. Има хора, които вярват, че ако станат от грешната страна на леглото, целият им ден ще бъде ужасен. Нещо такова е и с отслабването. Може по всякакъв начин да се опитвате да свалите излишните килограми, но да не успеете, заради някои свои сутрешни навици.

Причината е, че те настройват тялото ви да консумира повече калории, а всъщност намаляването на калориите е отговорът на успешното влизане във форма. Разбира се, трябва да повишите и качеството на това, което ядете.

Телесните мазнини се натрупват от много източници в ежедневието ни. Дори да хапваме здравословна закуска всеки ден, пак може да не успеем да се освободим от излишните килограми, заради някои специфични навици.

Ето и кои са те:

1. Не пиете чаша вода след като се събудите
Това е проста рутина, която трябва да включите в сутрешните си дейности. Ако имате нужда от напомняне, поставете чашата с вода на нощното си шкафче, преди да заспите. Сутрин, първото нещо, което трябва да направите, след като се събудите, е да я изпиете. Много хора смятат, че трябва да пият вода по време на закуска, но това е погрешно. Функцията на водата е да ускори метаболизма ви и да направи преработката на закуската ви много по-лесна. Също така ще ви помогне да се отървете от нездравословните токсини в тялото си. А и като изпиете чаша с вода, после ще закусвате по-малко количество, защото няма да сте така гладни.

2. Не пускате слънцето в спалнята си
Слънчевата светлина е полезна за вас по всяко време на деня, но е особено добра по време на събуждане. Ако обичате да спите на плътни завеси, време е да се отучите от този навик. Слънчевите лъчи ще ви помогнат да стартирате правилно метаболизма си и да подготвите тялото си за закуската. Ще бъдете изненадани и от изблика на енергия, която слънцето ще ви даде.

3. Слагате захар и/или подсладител към кафето си сутрин
Това е лош навик за хората, които искат да отслабнат. Дори да не можете да започнете деня си без чаша кафе (то е естествен антиоксидант и е чудесно за храносмилането ви), то поне го пийте без захар, мляко, сметана, подсладители или други добавки. Захарта сутрин ще добави невидими калории към менюто ви. Заложете на черното кафе, а най-добре, преминете към чаша зелен чай, който има по-добър вкус от неподсладеното кафе и също действа много тонизиращо.

Източник: Tialoto.bg

Прочетете кои са другите  четири навика, които ви пречат да отслабнете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
14
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Да, не си слагайте захарче и сметана и ще отслабете, дрън, дрън ..Пия кафе със сметана и захар 2,3 пъти на ден и съм като струна, ама малката подробност е, че карам колело по 20 км на ден и не ям често джънк. Движението и спортът засилва метаболизма.