Защо в Мъглиж мнозина гласуваха с оранжеви маски?

Полицията проверява дали това е част от измамна схема
1 мар 2021 11:54, Петя Славова
26
Защо в Мъглиж мнозина гласуваха с оранжеви маски?
Снимка: БГНЕС

На фона на приближаващия парламентарен вот, се заговори за нов вид изборна измама в условията на пандемия. Такива съмнения има в Мъглиж, където бяха проведени извънредни избори за кмет.

Там се разследва случай за масово гласуване на хора с оранжеви маски, които след това ги предават в конкретна чанта извън избирателната секция. Част от тях бяха заснети.

Възможно ли е това да е схема за купен вот, както и за изцяло нов вид изборна измама чрез задължителните в пандемията маски, проверява полицията. Сигнал там вече има. През деня ще продължат разпитите на хора, които са използвали маските и тези, които са ги събирали. От прокуратурата официално ще се запознаят със самия сигнал като срокът, в който трябва да се произнесат е до 48 часа.

Вероятната версия е, че има плащане при доказано гласуване. Самите кандидат-кметове отричат да са участвали в подобна схема.

"В ОИК-Мъглиж не е постъпвал сигнал или жаба по отношение на цветните маски. Можем да кажем, че Община Мъглиж има избран кмет и това е д-р Душо Иванов Гавазов с резултат 58.99% от гласувалите", обясни пред Нова тв председателят на ОИК Зорница Светославова. Той е издигнат от ГЕРБ и това е при 50% избирателна активност. След това са кандидатите на "Изправи се БГ" и БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Мъглижизборикмет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото Мая Манолова купуваше гласове по този начин.