Йотова: Нито една държава не допусна такъв хаос с ваксините

Решенията се взимали под влияние на емоциите
Обновена: 2 мар 2021 18:59 | 2 мар 2021 13:25, Камелия Цветанова
71
Йотова: Нито една държава не допусна такъв хаос с ваксините
Снимка: Прессекретариат на президента

Нито една държава не допусна такъв хаос в цяла Европа, обвини вицепрезидентът Илияна Йотовав във вразка с кампанията по ваксинирането срещу коронавируса.

Тя участва в  церемония в памет на загиналите медици по време на Руско-турската освободителна война тя заяви, че никой не слуша какво говорят от ваксинационния щаб.

„Аз наистина съжалявам този втори щаб, който трябваше да отговаря за ваксините. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната гледна точка. Взимат се решения под влиянието на емоции, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последно място но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому“, подчерта тя, цитирана от bTV.

Още по темата

Според вицепрезидента предварителните графици са „разрушени“ и така хора от най-уязвимите групи ще останат без ваксини.

Тя смята, че е било грешка, че ваксините не са били директно раздадени на личните лекари и вместо това се е разчитало на „зелени коридори“.

Илияна Йотова допълни, че българските граждани не са информирани за характеристиките на разрешените ваксини. В същото време тя видя недопустими изказвания, идващи от Националния оперативен щаб.

„Напоследък чувам нещо доста опасно – тенденция определени членове на НОЩ да се изкушават с политически тези. Недопустимо е“, посочи тя.

На церемонията беше и председателят на ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов. Пред журналисти той беше лаконичен, че организация има, но ваксини – не.

„Единствения проблем са недостатъчните ваксини, но се очакват другата седмица и отново да влезем в график. Системата е готова”, обяви той.

Директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов каза, че в момента се ваксинират приоритетно секционните и районните избирателни комисии: „Хората разбраха, ще изчакат до 15 март, като премине ваксинацията на комисиите, предполагам, да се отворят „Зелените коридори“. За съжаление, няма достатъчно ваксини. Това, което се очакваше през февруари не дойде, за векторната ваксина говоря. Надявам се да има допълнително доставки”.

През март общо 550 хиляди дози ще дойдат у нас, стана ясно от думите на директора на "Пирогов".

Какво още каза Илияна Йотова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
25
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Защото никоя друга държава не се "управлява" от шофьор-инспектор на строителни обекти и всичко друго що падне.
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато от групите не искат да се ваксинират най нормално е да се отворят зелени коридори и да се изразходват ваксините.
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Йотова е вице президент.Такава продажна държава няма другаде.За такива като Йотова трябва съд. Те я правят вице.ТАЗИ Е ПРОДУКТ НА СИСТЕМАТА. ТЯ НЕ МОЖЕ ДА Е АЛТЕРНАТИВА.ЕДНА КОМУНИСТКА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА.СРАМ И ПОЗОР! ОСТАВКА И ЗАТВОР!
37
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Льотчика пратил стюардесата.Само дето сега той е фигурант а не льотчик
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да искаш да те чуят хората, първо трябва да си доказал, че в думите ти има смисъл и не са конюктурни.
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е сътворен гафът с кървавото хора на бившия премиер, разкрива след 18 г. журналистката Невена Гюрова, която по това време работи в пресцентъра на Министерски съвет. В края на август 1995 г. в новините на БНТ беше излъчена като първа новина хорото на Жан Виденов, а чак в края на новините бе "сбутана" смъртта на изгорелите 14 войничета. Гафът е изцяло дело на сегашната евродепутатка Илияна Йотова, която тогава беше шефка на новините в БНТ. Тя беше решила да се "натегне" на управляващите.
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринТи лъжеш. Никой не принуждава хората да се ваксинират. Всеки желаеш да се ваксинира трябва да се обади на личния си лекар за да го запишат в списък за ваксиниране. Първо ще имунизират възрастните хора, хората с диабет, сърдечно съдови проблеми, после по реда на записването.
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази я помня от телевизията когато бачкаше в БНТ. Едно време между впрочем тази направи огромен гаф като показа хорото на Жан Виденов.Илияна Йотова сътворила гафа с кървавото хоро на Жан ВиденовПроверете и вижте каква е продажница. Аз помня. За младите да търсят и да видят какво направи в телевизията. 11 август 1995 г. остава една от най-черните и трагични дати в новата ни история.Тогава около 22,30 часа 14 войничета изгарят като факли във военен камион ГАЗ-53/А пътуващ по Околовръстното на
32
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БебоБратовчетка ми се ваксинира в Ахтопол, а аз в София още чакам. За сведение: Ахтопол не е квартал на София.
31
0
 
21
 
! Отговори
така е преди 3 години
До БарселонаТака е,зависими сме не само ние,а и други държави,но кой да гледа истината?Важното е да се плюе по някой за спорта дето се казва. Те все знаят и са наясно с всичко...и лекари, и производители и какви ли не станаха, все разбирачи по всяка тема. И защо веднъж не казаха истината поне, защото тя се вижда от хората и знаем причините за много неща. Да не говорим как хората масово напускат БСП, защото не са доволни.Всичко ще си дойде на мястото, но без тях.
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ваксини, няма хаос.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито една истинска държава не допуска БКПта и техни дъщерички и синчета да наследят властта на фараона заедно с придворните!
28
0
 
24
 
! Отговори
А защо преди 3 години
не плюеше,когато беше болна и я лекуваха.Тогава нямаше претенции за нищо,много беше кротичка и тихичка. Нито критикува някого,нито се появи, а сега вече може да хвърля камъни по същите тия хора,които я лекуваха,и не само нея. Но така са те, вечните неблагодарници и използвачи,които винаги търсят вина в някой друг. Толкова са смешни с напъните си да спечелят и от страх да не загубят,че си намират всякакви причини за лъжи и обиди,които не отговарят на истината.Но,на лъжата краката са къси,госпожо.
27
0
 
16
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Нали е опозиция...трябва да се изходи по въпроса.Няма хаос,няма и ваксини,в положение сме да чакаме,зависими сме от други.Това е.Ако имаме парите на Израел например,нещата ще са други.
26
17
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Борисов, Радев, Нинова, Йотова...Какво тук значи някаква си личност. Българите сме царе на провалите. Ваксинацията е пълен провал. Никой не можа да обясни защо не ваксинираха първо хората над 80 години. Познавам поне 5 такива стари хора. Не са отказвали и никой не ги е търсил. Имало ред. Глупости. Всичко е пара под налягане.
25
1
 
15
 
! Отговори
блaтoто на Дондуков2 преди 3 години
Тая и Фигуранта тотално се провалиха и окончателно обезсмислиха цялата тази съвсем ненужна , но прескъпо струваща ни държавна институция - Президенството.За какво хрантутим и дондуркаме един доказал се некадърен и злобен безделник както и антуража му от безполезни, но oгромен брой чиновници, баджанаци и доносници на ДС ? Толкова ли сме богати ? Гешев и ОЛАФ закономерно са на ход ....
24
1
 
17
 
! Отговори
Сама си вярва преди 3 години
Хаосът е само в нейната глава.Не престана с тия манипулации и лъжи.Нито се наядоха,нито им стигна кокала.Ама нещо много бързо забрави от къде тръгна и да не забравя,че от високо се пада на много ниско.Все ламтят,не им стигна ей. И все някой друг обвиняват.Да си вземат личната омраза и да си я носят...не да я насаждат насила в хората.То като че ли ние не виждаме и не чуваме какво става,че да им се хващаме на вредните лъжи и измишльотини,които край нямат.Много е лошо,когато човек сам се надцени.
23
0
 
15
 
! Отговори
Тая лелка преди 3 години
косата си не може да оправи, а е тръгнала акъл да дава за ваксините
22
7
 
0
 
! Отговори
Бебо преди 3 години
В София може и да сте успели да се ваксинират, но както знаем София не е България, и ваксинирането извън столицата е в трагично положение!
21
6
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Леле, сега се загрижили...------------Нито на тези дето съ на власт им пука за "матряла", нито пък на онези, които са в опозиция им пука за електоратъ!!!!Едните се борят да запазят "кокала" на власта в ръцете си на всяка цена!Другите да съ докопат до него!Извода е - борба за Кокала!А, "матряла" или "електоратъ" кучета го яли!