Йотова: Нито една държава не допусна такъв хаос с ваксините

Решенията се взимали под влияние на емоциите
Обновена: 2 мар 2021 18:59 | 2 мар 2021 13:25, Камелия Цветанова
71
Йотова: Нито една държава не допусна такъв хаос с ваксините
Снимка: Прессекретариат на президента

Нито една държава не допусна такъв хаос в цяла Европа, обвини вицепрезидентът Илияна Йотовав във вразка с кампанията по ваксинирането срещу коронавируса.

Тя участва в  церемония в памет на загиналите медици по време на Руско-турската освободителна война тя заяви, че никой не слуша какво говорят от ваксинационния щаб.

„Аз наистина съжалявам този втори щаб, който трябваше да отговаря за ваксините. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната гледна точка. Взимат се решения под влиянието на емоции, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последно място но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому“, подчерта тя, цитирана от bTV.

Още по темата

Според вицепрезидента предварителните графици са „разрушени“ и така хора от най-уязвимите групи ще останат без ваксини.

Тя смята, че е било грешка, че ваксините не са били директно раздадени на личните лекари и вместо това се е разчитало на „зелени коридори“.

Илияна Йотова допълни, че българските граждани не са информирани за характеристиките на разрешените ваксини. В същото време тя видя недопустими изказвания, идващи от Националния оперативен щаб.

„Напоследък чувам нещо доста опасно – тенденция определени членове на НОЩ да се изкушават с политически тези. Недопустимо е“, посочи тя.

На церемонията беше и председателят на ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов. Пред журналисти той беше лаконичен, че организация има, но ваксини – не.

„Единствения проблем са недостатъчните ваксини, но се очакват другата седмица и отново да влезем в график. Системата е готова”, обяви той.

Директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов каза, че в момента се ваксинират приоритетно секционните и районните избирателни комисии: „Хората разбраха, ще изчакат до 15 март, като премине ваксинацията на комисиите, предполагам, да се отворят „Зелените коридори“. За съжаление, няма достатъчно ваксини. Това, което се очакваше през февруари не дойде, за векторната ваксина говоря. Надявам се да има допълнително доставки”.

През март общо 550 хиляди дози ще дойдат у нас, стана ясно от думите на директора на "Пирогов".

Какво още каза Илияна Йотова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е хаос това е пример нали така каза Тиквата пример който гледат ама самоот който гледат не го прилагат в Европата т.е пример как не трябва да се прави
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тази сестра и не беше ли директор на здравната каса или нещо подобно. Не са ли я разследвали още? Народния съд май беше техен патент. Ще гласувам за този който гарантира лустрация през последните 30 години, ама за сега май няма такъв.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука е пълно със герберски клакьори. Мобилизирани са да защитават това "криво" герберско управление сервилно приклекнало пред Германия и САЩ.
57
0
 
0
 
! Отговори
не е така преди 3 години
До Анонимен 54Така ли, значи навсякъде другаде всичко е по мед и масло?Няма никакви проблеми и всичко си е нормално?
56
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Като не й харесва на Йотова нашата държава и гледа само другите - да се маха от тук и да си ходи при другите...Тази жена на се интересува какво да направи за държавата ни въпреки, че това е задължението й за което всеки месец й плащат хиляди лева...Крайно време е да я уволняваме за несправяне със задълженията си! БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите са социалисти на думи. Колкото да заблуждават хората. В услуга са на Европейския съюз който не може да осигури за България нужния брой ваксина. Всички бълнуват Европейски съюз, организация която е зле организирана и немощна да си направи дори ваксина за хората. Недоносче някакво. Много европейски страни загърбиха ЕК и ЕС и си се оправят сами. Само ние лижем краката на Меркел и подобни.
54
0
 
6
 
! Отговори
Toni до А бе.. преди 3 години
Продължавай да сънуваш ...можеш ли да бъдеш откровен ако е възможно изобщоКолко пъти сте губили последните 10 години и колко пъти сте си признавали ???????????????????????????????????????Въпрос за 1000000Можеш да използуваш всички джокери на света и няма да ти помогнатВечните губещи(,,Победители")
53
0
 
11
 
! Отговори
ооооо Шипка преди 3 години
е нали вирус нема , що квичите ?
52
14
 
2
 
! Отговори
А бе преди 3 години
герберунгели *** ,като ядете хурката на 4.04 къде ще търчите да си скриете оцапаните ***. Или както винаги пак ще обърнете бързо лопатата и с който е на власт. Само ,че този път няма да ви се получи. Ще рецитирате Червените ескадрони до припадък и в хор.
51
2
 
14
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Много противна.
50
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаос има и трябва да си сляп и глух, за да не го виждаш и то не само с ваксините, а с всичко свързано с епидемията в България още когато тя започна в началото на 2020 година.
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Др.Йотова откъде имате тези информации? Директно от Москва ли ви изпращат опорните точки?
48
3
 
24
 
! Отговори
Бойко президент преди 3 години
Такива магнолии ще лапнете на изборите,че и на Бузлуджа няма на можете да се скриете от срам и вие и Мая и Слави и абвгд.
47
2
 
24
 
! Отговори
Toni преди 3 години
ЛЕШОЯДИ чакащи своята мършаТова сте вие другарко ЙотоваБез капка СЪВЕСТОпазил ни Господ от ваше следващо управление....Да се заиграваш със страховете на хората по време на пандемия е отвратително ...как малко поне не слезнахте на земята в реалностабе не ви ли срам...Не мога да ви гледам и вас и ония тънкоусник Крум ЗАРКОВВигенин.. И сие...ШАЙКА червени пиявици...Народа ще ви даде отново червен картон отновоИ ще слушаме че сте победилиБезсрамници
46
2
 
26
 
! Отговори
🐷 рунтав преди 3 години
Г-жо по-грозно поведение на президентството ни никога не е имало дори и в години на пълно неразбирателство и противоборство! Наглото и назидателно вменяване на мненияе, претенции без покритие и разум и гаф след гаф са ви специалитет. А се вземете в ръце с Р. Радев и нека някой грамотен ви просветли в протокол и поведение, че освен жалки сте и смешни, но непростимото е, че петните имиджа на България, не само вашия си. Да си наглец, дербат и профан не е страшно ако не си на предствителна позиция
45
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никоя държава не допуска ортодоксални комунисти и агенти на КГБ- Русия в Президенството. Това го можем само ние.
44
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокича да си има голяма обеца на ухото, никога повече да не отстъпва важни държавни постове на дървените глави Никакво президентство, омбудстманство и тънъ. Доказаха че винаги се о$ират щото не им стига акъла.
43
3
 
43
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Илиана, в нито една държава президентът не се появи с вдигнат юмрук пред събралото се множество и да обяви: "Няма никакъв вирус! Това са пълни глупости!" както направи нашият на Шипка точно преди 1 година и не намери за нужно да се извини. В нито една държава президентът не е тръгнал да подстрекава към бунт, както направи нашият миналото лято. В нито една държава президентът не е поискал народната събрание да се саморазпусне, както направи нашият миналото лято. Да продължавам ли?
42
2
 
33
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Тя пък в коя държава отиде,за да види лично там как стоят нещата, че да се изказва.
41
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов като се изявява всеки ден по тв да каже колко от ваксинираните са хора бад 65г сптямо общия брой ваксинирсни по зелите коридори