НОЩ ще предложи нови ограничения за районите с висока заболеваемост от COVID-19

70% от пробите в страната са от британския вариант
8 мар 2021 19:50, Нели Христова
122
НОЩ ще предложи нови ограничения за районите с висока заболеваемост от COVID-19
Снимка: БГНЕС

В 8 области заболеваемостта е над 300 на 100 000  души. Това обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов след срещата му със здравните власти и шефовете на РЗИ-тата. Поради тази причина са предложени нови ограничения, които ще бъдат обсъдени.

Сред предложените мерки са въвеждането на по- ранен вечерен час за нощните заведения, носенето на маски на открито, преминаване на учениците в дистанционна форма на обучение, ограничаване на достъпа до моловете и фитнесите, налагане на карантина за влизане на чужди граждани в страната. Въпрос на дни e да се вземе решение

"Всичко е под контрол. От нас зависи да продължаваме да държим пандемията под контрол. Това е основната ни цел. Тези мерки ще бъдат предложени на Националния оперативен щаб за ново разглеждане с оглед на хода, който трябва да предприемем. Дали да бъде национален или локален", подчерта здравният министър.

Проф. Ангелов увери, че изборите ще се проведат в безопасна среда и с всички необходими мерки. Той помоли ситуацията да не се използва за политически цели и заяви, че според него това би било безотговорно държавническо поведение.

"70% от пробите на национално ниво са от британския вариант. Точно за местата с наличието на този щам се обсъжда и затягането на мерките", обясни още Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нали разпуснаха всичко и сега нови ограничения експирименти ли си правят защото няма нищо логично освен това да ми кажат че 14 дни след разпускането ще има бум значи много добре знаят какео ще стане и да разпускат училища и заведения си е подсъдимо при положение че инаш знания да не го правиш
45
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измират ковидпсихоманите - които са се заключили от една година, чисто бели - слънце не видели, с тръпнещи от тревога отпуснати тела, с трескаво надничащи над маската очи - да не ги застрашава някой, да не кихне, да не изкашля -и с напукана от дезинфектанти кожа на ръцете. Само едно грипно вирусче да прелети отнякъде, и ги поваля на място, толкова са съсипани.
44
2
 
25
 
! Отговори
Nick преди 3 години
Маски на открито е откровена глупост. Ограничете сбирките на закрито - кръчми, молове, училища и детски градини. Всяка мярка намаляваща сбирките на закрито ще има ефект. Другото е вятър и мъгла ...
43
2
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Който пусне бюлетина за Герб да му падне онази работа!
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ????Спомням си че като ученик имаше грипни ваканции но те не бяха по няколко месеца.Преди да се реши дали да има се брояха всеки ден болните ученици от фелшера на училището.Не се решаваше толкова лесно.Сега с една заповед могат за затворят всички училища, въпреки, че в някое може почти да няма болни.
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33: Да знаеш колко пъти набивах това обстоятелство на стадОто,и Ти си вторият,който е прозрял това!Май се оказва,че няма други!А малоумницииите от НОЩ се изтърваха и ни показаха как РЕАЛНО стоят нещата,НО СТАДОТО СПИ МЪРТВЕШКИ СЪН!!Страшен мъртвешки сън,от който направо отива в небитието!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,че нищо не е под контрол е ясно и от космоса,ама нали трябва да се навеждате на крадеца,виж това е повече от ясно!
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се отваря всичко и шашавляците да поизмрат - така ще се повиши качеството на "матрияла".
38
3
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Бил Гейтс лично звънна на Ангелов и му каза: Лок Даун фор ю енд Боко, нол мърси. Ню лърлд одър хахахахсха
37
2
 
19
 
! Отговори
???? преди 3 години
Какво се затваряше при грипна епидемия - училища и детски градини.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам народен съд ама този път да има каторга за виновниците обсулжащи чуждите интереси диктувани от who.
35
4
 
11
 
! Отговори
ined преди 3 години
Ботокса излезе по-голям некадърник от предишния здравен министър - той поне имаше оправданието, че не е лекар.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид религията е типична апокалиптична секта, с вяра в масово унищожение, с религиозни ритуали (носене на ритуална маска, ритуално тестване за чистота и непорочност), и наказание за съгрешение -изолация.
33
7
 
0
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Абе затваряйте всичко за 2 3 години бе, който оцелее оцелее и без това сме много, ай сиктирКойто се движи да се стреля. На месо. До пълна победа над китайската инвазия.И за да има разбиране от населението да обявят по 5000 на отстрелян роднина. Ще се излекуваме за 1 месец
32
4
 
9
 
! Отговори
факт преди 3 години
Да, ваксини с безвредни дози витамини... Ще горят в Ада тия деца на бащата на лъжата. Злодеи демонични, по погледите им се вижда. Лъжат и агитират, играят театър и манипулират света, но ще платят за всяка погинала невинна душа, за всяко човешко страдание... Нашите политици са същите злодеи и измамници. Живи ще ги печем по площадите, има да мирише на печена мас от печените политически прасета. Накрая ще ги застрелят, ще ги удавят в морето и ще ги обесят след гилотината.Изтровиха света тези дяволи
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пастора ни каза да не говирм на хората за ковид, а да им говорим за Бог.
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли, като казаха неотдавна, че маските от трикотаж, шлемовете, шаловете и тн., които носихме 11 месеца в магазини и градски транспорт, не работят? И не предпазват? Е как не се измряхме всичките бря?
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Левски е бил умен човек, не като тебе. Той е искал да спаси народа, не да го измори. Ти вероятно си левскар, ама това няма нищо общо с Левски.Компютри и компоти не са едно и също нещо.
28
8
 
15
 
! Отговори
Важна новина преди 3 години
Ковид религията има най много последователи вече. Официално обявиха по би би си, франс праз и вашингтон ***.Във всички големи градове ще бъдат построени молитвени храмове във вид на ваксинационни центрове. Всеки поклонник по канон трябва да се причестява най малко веднъж на тримесечие. Религиозните служби ще се водят от свещенослужители с бели престилки. Много сме, силни сме е девизът на най новата църква.
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж всеки ден правят проверки , а големите магазини продължават да са човек върху човек Толкова е елементарно да се контролира потока от хора , ама ще вземе да се изпусне някой клиент Много недомислици приемат нашите управници като мерки , ще видим докъде ще ни докарат накрая