Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани

По-либерални мерки от тези в България никъде не е имало
193
Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Пандемията е в цялата си сила в Европа и света. Много притеснително е, че новите варианти на коронавируса заразяват много по-бързо и по-млади хора. От днес отново ще ваксинираме по 15 000-20 000 желаещи на ден и с още един месец търпение най-уязвимите групи ще бъдат имунизирани“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът отпусна 7 милиона лева за осигуряването на лични предпазни средства, медицински изделия, лекарствени продукти и дезинфектант за борбата с пандемията от COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Премиерът Борисов отбеляза, че допълнителните мерки, които областните щабове ще приложат локално в червените зони на страната с висока заболеваемост от COVID-19, ще доведат до нормализиране на ситуацията.

„Толкова либерални мерки като в България никъде не е имало. Това, че сме разрешили по-свободен начин на живот – нормален начин на живот, не означава, че не трябва да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не трябва да се събираме на големи групи от хора“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да създаде такава организация, че да не остане нито една болница или поликлиника без необходимите предпазни средства. С отпуснатите днес средства от Министерския съвет се гарантира осигуряването им в достатъчни количества.

„Нека продължим да пазим своето здраве и здравето на другите, така ще се справим с пандемията“, призова премиерът Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
120 хиляди жертви досега и от други болести се увеличават. Повече от Руско-турската освободителна война и кланетана в Батак.
80
1
 
10
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Ние ромите сме уязвима група, щот нищо не спазваме и сме без дистанции. Но влезете ли у махалата с тия стъкалца и игли, живи няма да излезете. Мдааа
79
0
 
10
 
! Отговори
Лудко преди 3 години
"Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани"Включително и арестантите като тебе!Дай Боже!!!
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74 изкарали сте го леко - добре за вас Но това се знае и от бебетата - някои го карат леко , други тежко , трети много тежко , четвърти умиратВ нета има кампания за закупуване протеза на човек , който е с ампутиран крак , в резултат от Ковида и по тв май са го давали При грип не се стига до ампутация на крайници или да се умира от белодробна емболия - тромб в белия дроб
77
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да затворят всичко докато се ваксинират, а след това пак трябва да се следи. За 1 месец може да има 1 милион жертви или повече ако няма лекарства или затваряне.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А изборите кога ще ги отменяте? Вече всички знаем, че нямате алтернатива. Няма нужда от избори. Само да ходят хората да се заразяват. Направо да се заклеват пак и да продължават. И така доживот. После ще търсим алтернативи.
75
0
 
10
 
! Отговори
Варненец преди 3 години
До месец се надявам да започна да ходя на плаж. *** на всички плашила. Само да не откриете Воден Ковид и да ни забраните къпането и плуването, че ще ви откъсна ушите ей, пишлемета.Ваксините у гъзо си ги заврете
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ все още не са разрешили за употреба Астра Зенека, макар и разработена от университет в една от най-близките им държави. А междувременно преди дни разрешиха тази на Янсен, която е от същия тип. Сигурен съм, че има причина за това. А на Бойко не му дреме за народа му,
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщане на конституцията на Живков, забрана на партиите, затваряне на големите градове и раселване по селата, държавата плаща заплати по селата. Трябва да се направи бързо, докато още хората не са се заразили масово. Ваксини и лекарства няма а и тестове свършват.
71
0
 
7
 
! Отговори
lewskar преди 3 години
Чили е страна с малко над 18млн население , до ден днешен е ваксинирала малко над 4млн. души повече от Франция която ваксинирала 3млн. Ваксинираните в БГ са под 200хил . Ивода е че ваксинирането извън ЕС върви по-бързо , защото чиновчеството е в пъти по ограничено от това което ни предоставя Съюза. Брюкселските писарушки договориха безпрецедентна сделка -Много Ваксини без гаранция за доставка и предварително плащане! Е Бай Марко Зарзавата от Пазара разбира от бизнес повече от тях.
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена ми го изкара за 3 дни, мен ме държа 6. До преди два дни. Грип като грип. Сополи, гърло, главобол, лека температура. Само чайове, аспирин и диета.А да, не сме се ваксинирали и не смятаме.
69
4
 
1
 
! Отговори
1280 преди 3 години
До до 1280Ей, аз изразявам мнението на 90% от българите. Хората не искат всякакви чалгари и червени остатъци да ги управляват, а искат смислени и стойностни политики и действия.Всеки който казва това, което не ви харесва на вас мразещите всичко е *** така ли?Ще те разочаровам, не съм *** имам семейство, деца, добре платена и престижна работа, няколко апартамента в София, на морето и в планината, няколко пъти годишно ходя в чужбина на разходка и почивки, не ме мисли, а мисли себе си
68
0
 
7
 
! Отговори
Даниел преди 3 години
До Анонимен 66Приятелю, на опашката имаше 20 души, които се бяха записали и бяха получили sms. Познай колко от тях бяха ваксинирани. Ще ти подскажа - нула, зеро и т.н Вратата беше заключена и стояха под дъжда като кучета. А аз понеже съм УМНИК, отидох на централния вход и попитах какво става като нормален човек.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това все още може да се спре, ако има останали честни разследващи журналисти. Ако се изкарат бройките умишлено заразени с ваксините. Не стане ли сега в началото, после ще надделее страхът от вида на масово заболели и хората доброволно ще се скалпират, вярвайки че се спасяват
66
0
 
8
 
! Отговори
Истински лъжи преди 3 години
Истински лъжиОрганизация нулева, никаква
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА !
64
2
 
8
 
! Отговори
Стига преди 3 години
С тези ваксини. Не виждатели, че колкото повече се увеличават ваксинираните, толкова повечу се заразяват. За това на запад се отказаха от Астрата. Дайте по-качествена ваксина. Не сме хора от петия свят, за да ни ваксинират с нещо, което другите не го искат и се отказват. Не сче животни. Ако мислехте за хората бихте допуснали и други ваксини. Примур Итабия има ли разрешение от ЕС, заса произвежда Спутник? Стига сме се оправдавали с ЕС. Да послушаму европийските органи за корупция и чекмеджета.
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак да кажа, че плоскоглавите проваксъри не се интересуват, не чметат, не мислят, само тръбят за великото ваксинационно свещенодействие - в здраво ваксиниран Израел - 3671 новозаразени вчера. Нещо да достига до слабоактивния мозък, или пак не?
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДаниелУмник,запише се ,ще дойде и твоят ред. Не могат да се произведат веднага голямо количество ваксини,все пак дивите зайци се оказахте много,и биг фарма не може да смогне.