Радев: Спомняме си за спасяването на евреите и за моралния урок

Толерантността - сред най-ярките добродетели на българския народ
76
Радев: Спомняме си за спасяването на евреите и за моралния урок
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От векове толерантността и уважението към различните етноси и вероизповедания  са сред най-ярките добродетели  на българския народ. Тези качества на българите проличаха най-ярко в мрачните години на Втората световна война, когато страната ни успя да спаси от гибел своята еврейска общност и да подпомогне бягството на много други от окупираната от нацисткия режим Европа. Това заявява президентът Румен Радев в своя позиция по повод Деня на спасяването на българските евреи и отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста, съобщиха "Дондуков" 2.  
 
Държавният глава подчертава, че на 10 март отбелязваме не само 78 години от спасяването на българските евреи, но и почитаме моралния урок по хуманност, толерантност и държавническо мислене, който предците ни завещаха на следващите поколения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: евреирадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутринта слушах една иврейка по бнр.Хич не беше признателна.Твърдеше,че и тук нейните предци били затворени в лагери.Е,не концентрационни,а пионерски.Когато се върнали по домовете,там се били настанили други хора други хора.Затова напуснали и отишли в Израел.Македонска работа.
29
1
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
До Студент теологИди лятото в град Стара Загора. Има цяла църква с хранилище от над 20 000 черепи. Там ще научиш още подробности от тази политически неудобна истина. Не сме чули много неща, защото са неудобни и евреите ще бъдат злепоставени. Твоите учители в теологическото училище също няма да ти ги кажат. Тези истини не се популяризират. Виж, ако бяха пострадали евреи - това щяха първо да Ви научат...
28
4
 
20
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
г-н президент,не се излагайте...
27
4
 
22
 
! Отговори
бг преди 3 години
Да беше казал че спсителите на евреите бяха избити от неговите съпартийци!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия евреи не ви ли омръзна да спасили сме ги, но има и поговорка няма ненаказано добро и тя в този случай важи с пълна сила.
25
6
 
17
 
! Отговори
. преди 3 години
Радев, марш бе пом-иар! Срам ме е, че гласувах за теб!
24
9
 
0
 
! Отговори
Студент теолог преди 3 години
3а 20. Щерьо, това и аз не го знаех. А ти щом като знаеш толкова защо не си го казал и другаде? За да го пишат из книгите и го говорят политиците? И защо точно Радев трябва чак сега да го каже, Плевнелиев и Борисов не са ли го знаяли и ако не са ти защо ст мълчал до сега? Чакам с интерес твоите отговори!
23
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орлин Горанов е фашист.
22
5
 
18
 
! Отговори
За къф морал преди 3 години
говори тоя неморалния. Съвсем е изтрещял.
21
3
 
16
 
! Отговори
Бачкатор преди 3 години
За да има толерантност, първо трябва да има социална справедливост. И двете неща отсъстват скъпи ми фигуранте.
20
1
 
20
 
! Отговори
Евала брато преди 3 години
Това се казва памет - да помниш неща които са се случили преди да си се родил !
19
3
 
13
 
! Отговори
Чичо Ади преди 3 години
По мое време границите на Европа се охраняваха както сега Форт нокс + немски овчарки и никой Африканец и през им не му минаваше да идва в Европа По мое време нямаше безгръбначна политика а Русия и САЩ се съобразяваха с Европа а не Европа с тях По мое време французите не бяха зоофили а шведите имаха моралПи мое време децата бяха най драгоценното нещо на планетата а не както сега мишена на евреите и ционизма По мое време болшевизма се преследваше със закон
18
4
 
9
 
! Отговори
АнатемаБезродници преди 3 години
Помним и това,което направи за България Сулю Паситто.
17
2
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Нищоправец!!! Отбелязва спасение от неслучило се събитие.
16
5
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Спомняме си и кой ги спаси българските евреи, министрите от така нареченото "фашистко правителство", което опази България от месомелачката на ВСВ, но не можа да я опази от съвеЦките *** и българските им слуги ... Та същите тези министри спасили българските евреи, бяха сред първите избити от така нареченият "Народен съд", за да могат заслугите им да се припишат на съвеЦката армия ... !!!
15
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Няколко Израелци вече ми се оплакват че ги тероризират с честоти, честотни лъчения водещи до самоубийство!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде тази тема да я прескочим ако може, че много начесто, да не кажа всеки ден - ни занимават с евреите.
13
6
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Един от най- пострадалите български градове при Руско-Турската война (1877-78 г.) е град Стара Загора. Мъжете са изклани, *** и изгорени, а 50 000 жени, и деца са отведени роби в Диарбекир. Г-н Радев, защо не ни припомните, че този геноцид е бил извършен от армията на евреина Сюлейман (Соломон) Паша, по молба на еврейската общност в град Стара Загора?! Алчните евреи разграбили богатството на старозагорци и опожарили града за да се заличат следите от варварството им. Неудобна истина, нали?
12
1
 
6
 
! Отговори
Инсайдер преди 3 години
Евреите в момента правят това което Хитлер правеше с тях, каза се "Targeted Individual" - и повярвайте по страшно е от нацистки концлагер!
11
1
 
7
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 години
Шабат Шалом, Гоим!