Николова увери: Посрещаме руснаците като сигурна дестинация

В нормални условия страната ни приема над 450 000 руски граждани
50
Николова увери: Посрещаме руснаците като сигурна дестинация
Снимка: БГНЕС

България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Вярвам, че границата между нашите държави ще се отвори скоро и руските туристи ще посетят страната ни още през настоящия летен туристически сезон. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова, съобщиха от пресцентъра на МТ.

Още по темата

Министър Николова обясни, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването и се проучват възможностите границата между двете държави да бъде отворена за пътувания. Надявам се, че след като това се случи, полетите до България за 2021 г. отново ще влязат в плановете на руските авиопревозвачи, поясни тя.

Вицепремиерът увери посланика, че Министерството на туризма ще продължи да работи в посока България да се реализира все по-успешно като целогодишна туристическа дестинация на руския пазар. В нормални условия ежегодно страната ни приема над 450 000 руски граждани.

По думите ѝ в условията на продължаващата пандемия от COVID-19 е от ключово значение да се продължи сътрудничеството между двете държави. И допълни, че съвместно с местните здравни власти се прилагат всички необходими мерки в българските курорти и туристически дестинации за безопасното протичане на туристическите сезони в страната.

От своя страна Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от проведената среща. Много се радвам, че имам възможност да работя в България - народ, който ни е много близък, заяви тя. И допълни, че за руските туристи ще бъде голяма радост фактът, че летният сезон у нас ще бъде открит от 1 май. По думите ѝ от изключително значение е руските туристи да имат точна и пълна информация как ще се осъществява туристическата дейност в България и при какви мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от НесебърКакво да кажем за руските групи и петьорките преди? Днес надминаха българките.
45
0
 
1
 
! Отговори
Да сме точни преди 3 години
Не знаех досега, че имало граница между двете държави България и Русия, освен по море.По суша според мен има поне 3 междинни граници.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Tonita-7Прав си, съвсем различно е нивото на западняците. Особено на англичаните на Слънчев бряг.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие май изобщо няма с какво да се занимавате.Защо четете, щом не искате? Някой насила ли ви кара?
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли ни занимавате с вашите путинджии? Стига вече, бактън от руснаци.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое им е сигурното, в момента имат над 300 хиляди активни случая, това ли е сигурното ?
40
3
 
1
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Никаква граница НЯМА НИКОГА да се отвори. Вече е затворена завинаги и за добро !От руснаците, като от данайците - стой надалече от тях и не им взимай дори и даровете.
39
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
нали обявихте Русия за "Враг 1 на България" ***?!?!..ся па..:-"О,ния разчитами на туристите од Русия.."..?!Ако са ни врагове,да не стъпват тук!Но ако са приятелски настроени и готови да си хвърлят парите по нашето черноморие,тогава те НЕ са ни врагове,а..ПАРТНьОРИ в туристическия бизнис...разбира се,тая логика е несмилаема за претъпитегербоактивисти..
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в бг освен румънци и руснаци други чужденци нещат да идват,защо ли?Като гледам вече и руснаците няма да идват
37
6
 
3
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Мразя ги руснаците,предпочитам западняците!Нивото им е различно!
36
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Не искаме бляdoве... - ядове...
35
8
 
10
 
! Отговори
от Несебър преди 3 години
Толкова ми е хубаво без тия миекащи руснаци не мога да ги понасям. Държат сякаш сме им длъжни за нещо все.
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УбавиНовиниДнесУверено вървим по утъпкания път на Приебалтика, която десетилетия наред изпитваше руското търпение, лаеше, обиждаше, затваряше руски медии, притесняваше негражданите, носители на руския език, гонеше дипломати, ловеше шпиони ... Но руското търпение не е безгранично. Русия построи собствени пристанища и спря транзита. Спря транзита и износа на ел. енергия и Белорусия. Днес Приебалтика продава локомотиви и вагони. Пристанищата опустяха. Бедност чyкa на ппибалтийската врата.
33
3
 
8
 
! Отговори
SKF преди 3 години
Нещо не е ясно.Хем правителството провежда антируска политика,хем сме с огромен бой заразени и починали,хем сме неуредана дестинация ,хем миналата година и един самолет с руски туристи не дойде, а сега изведнъж почти половин милион.Тази министърка да не фокусник.Тя взема желаното за действителност
32
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Не искаме ***...
31
2
 
8
 
! Отговори
Мастер преди 3 години
Ако може някой да ми обясни като как така тея въшкари са ни толкова нужни? Най-голямата драма е че от години изгонихте родния турист и не ви увря в главите че да продаваш инклузив за 19 евро на англичаните не е ок за бизнеса. После ревем...Всеки стана хотелиер , пък и вижте ни министъра, нямам думи....
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година един руснак не стъпи тук, какво ги кара да мислят различно за тази?
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе луди са руснаците да идват у нас на л..номорието те им Гърция, Турция, Кипър близък изток няма визи , няма дявол
28
3
 
15
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 3 години
Много убаво! Цяла година плюем по Русия и руснаци, а през лято чакаме ги на гости.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да е още по-сигурна дестинация, Бургаския гербераст ще изкърти всички пейки, от Бяла до Синеморец. Ще пребори вирозъ.