Борисов: Спрете да шпионствате в България, ще защитим националната си сигурност

Премиерът се обърна към ръководителите на руските дипломати у нас
Обновена: 20 мар 2021 14:24 | 20 мар 2021 14:22, Елка Василева
604
 Борисов: Спрете да шпионствате в България, ще защитим националната си сигурност
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов коментира шпионския скандал, избухнал у нас.

"Заявявам към ръководителите на руските дипломати: "Спрете да шпионствате в България", заяви  Борисов.

„Искам да благодаря и лично на главния прокурор за личната му ангажираност, защото това не е правено досега. И отново се обръщам към ръководителите на руските дипломати - да спрат да шпионстват в България", каза премиерът.

Още по темата

"Дружбата си е дружба, ние винаги сме я демонстрирали. При всеки случай ще отстояваме националната си сигурност и независимост", каза Борисов и изтъкна, че евроатлантическата ни ориентация е 100%, а не както при други само на думи.

Припомняме, че при безпрецедентна акция на ДАНС и прокуратурата у нас беше разбита група за шпионаж. Задържани са ръководителят на групата руски шпиони – Иван Илиев, бивш ръководен кадър в служба Военна информация, както й съпругата му, която е руска гражданка. Другите участници в групата са военнослужещи и заемащи висши държавни длъжности.

Шест лица бяха привлечени като обвиняеми за участие в група за шпионство в полза на чужда държава, съобщиха вчера от прокуратурата. Групата се е занимавала с това да събира класифицирана информация, която представлява държавна тайна, и да я предоставя на трета държава, в случая става въпрос за Русия

Членовете на групата, обвинени в шпионаж, са събирали основно информация за проектите за модернизация на българската армия, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Премиерът Бойко Борисов посети днес ферибота край Силистра.

Борисов се надява след ферибота най-сетне румънската страна да даде зелена светлина за още един мост над Дунав. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Спрете да баламосвате измършавелия ни народ. 524,аз те имах за нормално мислещ индивид,а то се оказа,че си класически,доказан бо..ук! Явно,ще си останеш ***,докато те "удари капака".
461
2
 
0
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Хванали руски шпиони,тук се говори за руски шпиони в статията,но услужливите висящи м,ди в сайта му р зи лки веднага изпместват топката за американски,турски,а може би индийски шпиони?!Това се нарича наглост,каквато света не познава до сега !!Ти си го хванал с колът на дупката,той гледка невинно в небето и ти разтяга пичи масали,приказки от братя Грим?!Само казанлъшкото изделие за вас в американски вариант!Червена чума се лекува с ваксина Калашников с по три хапчета на червена,чугунена глава!!
460
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук проблема е че бг офицери са склонни за 2000 лева да се продадат. Представете си за кви мижави пари работят. То гол патриотизъм добре ама требе и да се яде живее. Кат си ходил тук там пи мисии и командировки и като гледаш НАТО вскуте ти колеги къде са в живота можв да се изкушат някои за тези 2/3000 по няколко пъти в годината.
459
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да кажеш на някой да не те шпионира е все едно да забраниш на слънцето да изгрява от изток.
458
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Избягал ,гонили ... Като Дже.ймс Бонд . Същия сценарии . Евтино активно мероприятие . Следва ,терористични групи свързани с Руското посолство ,предотвратени атентати . Толкова им е багажа . Ама има време до президентските избори .
457
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бойко не бъди бързак Бай Демен не става . Пада ,кълабиква се ,немощен .
456
6
 
3
 
! Отговори
Бойко не бъди бързак преди 3 години
Националната сигурност на България може да бъде защитена едва, когато Джоузеф Байдън си изпълни обещанието да срази враговете на Свободния свят, а той непременно ще го изпълни, въпрос на време...
455
4
 
8
 
! Отговори
До Немият07491 преди 3 години
Кво да каже Радев - да потупа управляващите по рамото, че докато харчат народни пари да предплащат самолети в Щатите, развъждат руски шпиони в МО ли?Че той отдавна е свалил доверие от правителството, какво повече да се изказва?
454
5
 
11
 
! Отговори
Me преди 3 години
Никой не е гонил руски шпиони! Това е само предизборна шумотевица.
453
3
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
след като се справихме с руските шпиони хаиде сега да озаптим турските иамериканските ченгета или тях ще ги оставим да работят на спокоиствие
452
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До незнаещите: Думата шпионстване е правен термин производен от шпионство, макар че изглежда на диалектно изговаряне.
451
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До незнаещите: Думата "шпионстане" е правен термин в терминологията, макар на някой да им се струва като диалектна форма.
450
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Немият07491,он не обръща внимание, на простотиите на банкянския индивид.
449
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
Четох във вестник "СЕГА"една статия от Стела Банкова,цитирам "американските шпиони,не ги арестуваме,защото били акредитирани в България"край на цитата.
448
0
 
1
 
! Отговори
От 518 до 512 преди 3 години
От 518.Това беше до комент. 512,513...
447
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да предадът нотата на Белата Златка. Така по бързо ще я получат.Той така и така ходи всеки ден за денги и инструктаж в руската амбасада .
446
13
 
7
 
! Отговори
Немият07491 преди 3 години
А Резидента Радев ,пети ден оглушително мълчи
445
1
 
13
 
! Отговори
К преди 3 години
Ех, а ако Карл Май беше използвал глагола "шпионирам" в книжката "Винету", нашето слънце щеше да е научил още нещо... Ех, този Карл Май с този беден речник...
444
5
 
6
 
! Отговори
50лв+ преди 3 години
ПРАТЕТЕ НОТА НА РУСКОТО АМБАСАДЕ!! ОСТРО И БЕЗАПЕЛАЦИОННО!!!!!
443
6
 
3
 
! Отговори
50лв+ преди 3 години
ПРАТЕТЕ НОТА НА РУСКОТО АМБАСАДЕ!! ОСТРО И БЕЗАПЕЛАЦИОННО!!!!!