Керемедчиев: България става все по-интересна за руските служби

На Балканите ври и кипи, казва бившият зам.-министър
20 мар 2021 11:09, Елка Василева
67
Керемедчиев: България става все по-интересна за руските служби
Кадър: Нова тв

"Шпионският скандал не ме изненада. България става все по-интересна за руските разузнавателни служби". Това заяви бившият заместник-министър Милен Керемедчиев пред Нова тв.

Още по темата

Според него причините за това са няколко. "За последните години се вижда сериозно разместване на източното крило на НАТО  и промяна на отношението на САЩ към Турция. Сближаването на Ердоган и Путин поставя под въпрос доколко надежден партньор е Турция. Новият държавен секретар Блинкен заяви, че държавата не е надежден партньор. Това наложи преместване на точките на контакт с руските интереси. На югоизток се преместиха от Турция в Гърция. България и Румъния поеха част от точките на съприкосновение с руските части в Черно море. Затова страната ни става все по-интересна.  Все повече активиране на руската агентура в България ще виждаме и през следващите години", коментира Керемедчиев.

По думите му на Балканите „ври и кипи”. "Страната ни няма как да пострада. След влизането ни в НАТО България става част от щита за защита на държавите членки", поясни той. И заяви, че тепърва се очаква реакция от Кремъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
ИзчезниСърВул преди 3 години
Защо непрекъснато ни досаждате с подобни,като този подлог.Време е и за някое сказуемо.
49
2
 
0
 
! Отговори
Емигрант преди 3 години
Това е важен въпрос който засяга Националната Сигурност. Къде мога да прочета позицията на Румен Радев по въпроса? Той обичайно обича да се изказва.
48
1
 
2
 
! Отговори
1959 преди 3 години
До Койчо Е, ми той са подсигурява отвсякъде! И от едната и от другата страна ,ама нали знаете-на два стола и накрая на земята!
47
5
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
абе тия не ни броят за слива! само един отряд на кадиров и сме свършени!
46
9
 
7
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Керемедчиев, изказваш се по теми за които нямаш и ни най-малка представа. Та да ти разясня. В съвременната геополитическа обстановка България не представлява никакъв интерес , освен като територия за база на американската армия ( подчертавам не на НАТО или евентуално на общо европейски сили). Стратегическите интереси на Русия са изпълнени ( основната борба е за ресурси и пазари), чрез БРИКС и Евразийския съюз и ред други подписани споразумения, включително за излаза и на топли морета и Северния
45
3
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Така е за това бойчето им направи за 3 милиарда газопровод
44
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво бъдеще на България в ЕС? ***, гейове, лезбийки, коли втора употреба и да бягаме от родината си за да им вършим черната работа! Ако 2 млн не бяха избягали по чужбина и младите хора бяха останали тук, положението в страната ни щеше да е различно.
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите , които си живеят с мисълта и живота от времетона СССР бъркат и стават все по малко. Бъдещето на България е в ЕС и с НАТО.
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна не е под власта на Русия. Следващата е Беларус. До 2-3 години и Лукашенко ще напусне страната.
41
1
 
1
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
"Троянският кон" ... коментарът е излишен.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От както сме към НАТО и ЕС България ще е по силна. Русия все повече ще търси поводи за шпионаж. Защото Черноморието и е от значение.Но и ЕС трябва да се разширява до влизането на Грузия и Армения.- източните Балкани.
39
1
 
5
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Явно си дежурният ***, защото ми изтриха отговора до теб.:) Бъди здрав и поздрави на дежурния администратор. Стига съм навъртал брояча на сайта ви.:))) Честита първа пролет, приятелю!:)
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До русенецДоста си се пообъркал Кипърския проблем е през 1974г. а през 1980г. в Турция военните правят преврат и двата случая Гърция е само зрител.
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говоря за 1980 и някоя, а в Кипър арменци и албанци ли се гърмяха? Както казах НАТО е търговска организация. Те имат за цел да продават оръжие. Примерно на балъци като българите да им шитнат самолети на 40 и кусур години за единична цена по-голяма, отколкото е единичната цена на Ф-35, които купиха поляците! Та, залавяйте се здраво за работа, че трябва да плащате данъци, че има и кораби и подводници шеста ръка, които трябва да изплатите!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До русенецАко говориш за преди 100 години да, но откакто са в НАТО военен сблъсък между Турция и Гърция няма Кипър е друга бира.
35
6
 
8
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Провери за Гърция и Турция. Иначе ако имаше конфликт между Украйна и Русия, сега украйна нямаше да я има, а украинците щяха да са щастливи.:)
34
2
 
6
 
! Отговори
до 42, 43 преди 3 години
Нещо и двамата сте в грешка нито между Турция и Гърция, нито между Русия и Украйна е имало военни действия.
33
4
 
3
 
! Отговори
русенец преди 3 години
В момента къде точно има военни действия между Русия и Украйна?:))) Не яж жълт сняг, казах! Не знам дали имаш интернет , дали си достатъчно интелигентен, че да формулираш въпрос в Гугъл, но провери. първото, за което се сещам е Кипър , Макариус, 1970 и някоя. След това имаше почти година размяна на снаряди 1980 и някоя, а напоследък нещо не могат да си поделят газоносна територия. Чети, хлапе! Остави какво ти говори Тиквата!
32
1
 
2
 
! Отговори
русенец преди 3 години
До До Русенец Явно си младо момче, не помниш колко пъти имаше военни действия между Турция и Гърция.:) НАТО не си мръдна пръста. Нали се сещаш, че технически най-лесно се потушава конфликт, когато и двете враждуващи страни са от твоя лагер. Чети, хлапе! И не яж жълт сняг!
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е разруха и зло!