Борисов даде имот на Ловчанската митрополия

Кабинетът отпусна и 879 000 лева за ремонт на училище
68
Борисов даде имот на Ловчанската митрополия
Снимка: МС

"Благодаря Ви за възможността училището в Ловчанската Света митрополия да продължи да обучава децата в християнската вяра и добродетели.“ С тези думи Ловчанският митрополит Гавриил се обърна към премиера Бойко Борисов, след като правителството предостави безвъзмезден държавен имот за създаване на духовно-просветен център в епархията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът отпусна и 879 000 лева за ремонт на сградата, в която се е помещавал кожарския техникум в Ловеч.

Митрополит Гавриил подчерта, че днешното решение на Министерския съвет ще даде възможност след разширението на сградата, училището в епархията да се превърне от начално в основно общообразователно с християнско възпитание. „С това искаме още една лепта да дадем за доброто възпитание на децата. Вярата ще ни помогне да се съхраним и за в бъдеще“, добави Ловчанският митрополит.

Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че през годините правителството винаги е подпомагало изграждането и реставрацията на храмове в цялата страна и припомни, че за строежа на катедралния  храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч Министерският съвет осигури 828 000 лева в периода от 2014 г. до 2019 г.

„Сега и този нов духовен център ще бъде място за ограмотяване и за разпространение на християнските ценности. Парите отиват за обучение на всички деца“, изтъкна премиерът Борисов. Министър-председателят беше категоричен, че правителството ще продължава да помага на църквите и манастирите в България, независимо от възраженията на опозицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С наще пари и ресурси, дарения лесно се правят или както се казва: с чужда пита, помен прави.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно го е дарил, купил го е със спестявания и го е дарил през нотариус със документ за дарение ли?
57
0
 
0
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
А защо трябва да чувате, вие искате да бият тъпан ли като помагат. Свидете ли сме на това как се помага, за събиране на лайкове и за да ти кажа "браво" ти си голям благодетел. Но така не се изпълнява писанието в което се казва: "Лявата ръка да не знае какво прави дясната"Много жалко, око за вас помощта е само материална. Когато отидете но Божествена Света Литургия ще усетите помощта, с призивите и молитвите, които отправят към Бога. Това смятам е по-ценната помощ.
56
2
 
0
 
! Отговори
Вяра преди 3 години
Вярата е хубаво нещо, трябвао да се подкрепя, но.....Нашата православна църква е много богата, да сте чули да помага на някого? Парите ,които се ръсят са от нашия джоб, апо Конситтуция църквата е отледена от държавата. Не би ли трябвало поне да се пита и обществото-поне формално. Така този антихрист затънал в престъпления и кръв си купува индулгенции . Дали бог ще му даде прошка ? Корумпираните свещеници-да , но Бог?
55
1
 
10
 
! Отговори
субективен преди 3 години
До обективенИ аллах няма да му помогна на лъжеца и крадец-убиец Бойко-бандита
54
0
 
3
 
! Отговори
дядо Сталин преди 3 години
Когато германците стигат до Москва заповядва връщане на църквите които ги взривяваше
53
2
 
6
 
! Отговори
Лофчанскамутрополия преди 3 години
Anathema
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте им техника и машини,механици,земя,вода,да не чакат и се молят на поредния управник да им помага,когато и им се руши църквата или имат нужда от помощ!Поне да им дават земя и техника за обработване на земята и техника за цехове за производство на продукция,пакетиране,консервиране,сушене,да им прокарват където може и водна система за рибарници, да си развият животновъдството, така църквата ще може да помага и на други нуждаещи се хора и да си поддържа храмовете!
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина сравнението със СДС и техния любимец Форю Светулката, сеещ разкол в Църквата, е твърде показателно. Чест му прави на Борисов и че не е затварял църкви и при най-мътните ковидиански времена, когато даже уж набожните гърци си затвориха храмовете по Великден.От друга страна, има ли сграда, която да се ползва за евентуално обучение на средни кадри по кожарство? Няма вечно да стоим с това свито докрай кожарство, каквото е сега.
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите го обичат, защото раздава 💰Част от тези 💰 са от наркотици, хазарт, проституция, поръчкови убийства и всякакъв вид измами! В крайна сметка малцина знаят от къде е произхода на тези банкноти, обаче фактите са си факти и поддръжниците на традициите го знаят. Приятен и усмихнат ден, дори усмивката Ви да е фалшива!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До с чуждата пита?Вяра в Бога не се купува!---Да се купува - не,но да се дава,помага и раздава - да! Нали Исус е казъл,че ако имаш две ризи, да дадеш една на ближния,а не раздавате ли или давате раздавки на кръщенета,смърт,помени,сватби,курбани,дарявате и когато купувате църковна свещ
48
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НАЙ ОБИКНОВЕННА МАНИПУЛАЦИЯ!!СМЕНИЛИ СА ОБЕКТА СЪС ЦЪРКОВЕН СТАТУТ ЗА ДА НАПРАВЯТ РЕМОНТ КОЙТО ЕС ДА ИМ ВЪЗСТАНОВИ ПАРИТЕ!!!ЕС ПЛАЩА ЗА РЕМОНТИ НА ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА И ДРУГИ СЪС СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ КАТО СЕГА!БОРИСОВ Е ИЗЕДНИК И ШАРЛАТАНИН!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бясна реклама на Тиквун и присъдружниците му, в този сайт:- "Борисов дари..." - от бащините си имоти ли или дедовите?- "Правителството отпусна..."Без да бройм заглавните "новини" - "ГЕРБ води на ...", вече трети ден...Не знаех, че сайта е официален герберастки и борисовски рупор! Поне пишете - "Платена реклама!"
46
3
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Бойчето много обича да дарява от народа пари и имоти на църквата която е най голям собственик на имоти които ги дава под наем.В цял свят църквите помагат на бедните само нашите попове вземат.Срамота
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даде?!!А негов ли е ,кога го е купил и платил ли е данъци??
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Кабинетът отпусна и 879 000 лева за ремонт на сградата, в която се е помещавал кожарския техникум в Ловеч.''Сега им възродете животновъдството и им направете един кожарски цех,за да произвеждат обувки и др. вещи от естествена кожа и тъкани,само църковно обучение не стига.
43
2
 
4
 
! Отговори
народа помни преди 3 години
Всички са дали нещо на Църквата,само Костов и Петър Стоянов правеха разколи.Негодници ислямистки......Костов влизаше в джамии.Стоянов пропагандира исляма срещу Христа.***.
42
2
 
1
 
! Отговори
с нам и Бог!-Бойко преди 3 години
До с чуждата пита?Откога стана светец?
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Между друготоА според мен е важното да се дава на народа,дали ще ги даде Бойко или парламента,все тая,най-лошото е,че партийците дават само на своите,а останалите кучета ги яли,сякъш не са техни съграждани.
40
2
 
3
 
! Отговори
мисирките преди 3 години
Ние обичаме да облизваме газовия му хъб. Много ни е вкусно.