Йотова: България не обясни на Европа позицията си за РСМ

ЕП готви поправки в резолюция насочена срещу София
44
Йотова: България не обясни на Европа позицията си за РСМ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Недопустима поправка готвят евродепутати в резолюция за Република Северна Македония. Поправката е насочена срещу България“, това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Според нея е безпрецедентно в такъв документ да се съдържа и упрек към настояща държава членка. Тя призова бившите си колеги от Групата на социалистите и демократите в Европарламента да изтеглят поправката.

„Езикът на омразата и провокативните изказвания, както и потъпкването на правата на хората с българско самосъзнание са запазена марка на Република Северна Македония. Готвената поправка потвърждава за пореден път пропуска на българската държава да обясни на европейските си партньори своята позиция за Република Северна Македония“, пише Йотова.

Според  нея добросъседството означава не само изчистване на спорове от миналото, но и поведението в настоящето, както и защита на гражданите с българско самосъзнание.

„Конкретен пример от последните дни е скандалът с представителя на Скопие на музикалния конкурс "Евровизия" заради българската му идентичност и симпатия към нашата страна“, посочва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Маке преди 3 години
До Анонимен 35Чуствата се обострани пич. И ние не ви искаме, можете и вие да вървяте на майната си.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Ако питаш мен изобщо не ги искам така наречените македонци. Искам веднъж завинаги да ми се махнат от главата, да вървят на майната си. Защото те са съветска измишльотина. И да не докосват българската история защото те история нямат. Не и преди четиридесет и някоя си година не помня коя. И съм направо бясна че подобни креатури, Станишковци Йотови и подобни се държат като предатели на собствената си държава. Просто нямам думи.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовГлупости.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това тъпо БСП върши такива гнусотии и то срещу собствената си държава, че нямам думи. А тази Йотова само я вижте как се променя с годините - станала е тлъста и ужасно отблъскваща. На някои характерът им избива във външния вид. как може някой изобщо да има съмнения относно позицията На БГ спрямо псевдомакедония и то само заради това че не харесва този или онзи и гледа да му подлива вода? Ето така се става национален предател. Ама кой да го разбере - Станишката, Йотова? Боже ...
28
4
 
6
 
! Отговори
Влади преди 3 години
На тая устата и с какво беше заера досега, че не каза дума по въпроса?Иначе, като е да яде л....а срещу правителството еша и го няма.
27
6
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
БЪЛГАРИЯ не била обяснила??!!Ами ти каква си и на тази жена ли,индивидка ли,държава ли България?!Ти си 2рия КИБИК на Дондуков 2 и само констатираш!!Барем да беше пратила един СМС на Сатанишев да престане и той да рине и хвърля пръст отвън по дойната крава България,че ще я унищожите ,вие отвътре,той отвън с останалата червена па с мина и няма да има от къде да цуркате мляко и да похапвате сиренце на аванта!!Байгън от червени от вра ти!!
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** се обади
25
3
 
12
 
! Отговори
Комунистите преди 3 години
пак ги хвана шизофренията.
24
4
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ДАЙТЕ ДА ГИ ВКАРАМЕ В ЕВРО СЪЮЗА-ДА ПОТЪНАТ И ТЕ В ДЪЛГОВЕ.-АМА ТЕ ЩЕ КАЖАТ СЛЕД ВРЕМЕ ЧЕ ТЕ СА КОЛОНАТА НА КОЯТО СЕ Е ПОДПИРАЛ.-И ЩЕ СИ ГО ПРИСВОЯТ И НЕГО.-ЕХ ЛУНО ЛУНО-ЗЕЛЬО МАКЕДОНСКА.-А? :)
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти и Гадев само знаете да плюете, аа за 1 лев. работа не сте свършили
22
9
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
.....България не обясни на Европа позицията си.....А вие двамата с Рундю сливи ли имахте в устите? И без това по цял ден нищо не правите.Резил!!!
21
7
 
22
 
! Отговори
Спомням си преди 3 години
Такава наглост и безочие няма !Та нали твойте съпартийци-евродепутати преди няколко месеца клепаха по България колкото можаха.То не бяха водени тук никому неизвестни евродепутати да ни дават акъл, то не бяха декларации против България, то не бяха и други простотии !И сега ми се правиш на "света вода не напита".Ай сиктир !!!
20
19
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
За света е неразбираема нашата позиция, но и аз не я разбирам. Въпреки ,че ми я обяснява светилото в историята и дипломацията Шкембе войводата. А Тиквата важно клати глава и тръби .... до 2-3 месеца да се разберем. "Учени" от БАН дават ултиматоми--никакви съглашения с Северна Македония, докато ....и се изброяват 20-30 неизпълними искания. Президентът Радев свиква съвещание -защото била заплашена нац. сигурност. И всичко това се случи--когато Русия нареди на България--сложето вето на Македония.
19
5
 
15
 
! Отговори
БСП то преди 3 години
емаг ново указание от Кремъл - Да уредят Македония в ЕС, защото Путин вече не може да разчита на българския Троянски кон - диверсификация трябва. Да има и македонски.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие ли ще се мерите с първия цар на Македония, самият Херкулес? Не сте му в категорията. Он е тежка категория и нагоре.
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йотова, това сте вие koмунистите!!!
16
4
 
20
 
! Отговори
Айде вашите преди 3 години
хора в ЕП оакаха пейзажа, а вие тука взехте да омазвате след тях. Ясни сте комуниститите какво искате - В МАсквА
15
3
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А Илиян Идиотов в количеството си на какъв се изказва?
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
йотова, все още не сме чули позицията на началника ти за българските предатели в армията! Редно ли е да предават държавната и военна тайна на Русия? Тези хора клели ли са се пред българския флаг?
13
3
 
3
 
! Отговори
Истина преди 3 години
До АнонименНеосведомените като теб е добре да мълчат и да учат, както и да изследват историята. Дай ми 100 години власт и турците ще се кълнат, че са българи като ще използлва само и единствено това което те са правили на българите, включително и покръстването, всички ще станат християни, и след 3 поколения около 60-70 години ще са забравили както е това коран!