Окончателно! 266-ата община в България е Обзор

Включва Обзор и шест села
20
Окончателно! 266-ата община в България е Обзор
Снимка: МС

Министерският съвет прие решение за административно-териториална промяна за отделяне на населени места от община Несебър, област Бургас, и създаване на нова община с административен център гр. Обзор, област Бургас.

Новата община ще включва следните населени места - гр. Обзор, с. Баня, с. Емона, с. Козница, с. Паницово, с. Приселци и с. Раковсково, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

.
С извършването на тази административно-териториална промяна се цели да се създадат по-благоприятни условия за задоволяване на ежедневните потребности на населението от административни, социални, здравни, транспортни, финансови и други услуги, както и осъществяване на по-ефективно и ефикасно управление на територията на населените места, обхванати от инициативата за създаване на новата община.

Административно-териториалната промяна ще влезе в сила от деня на обнародването на Указа на президента в Държавен вестник, като общият брой на общините ще стане 266.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
факт преди 3 години
По влемето на социализма, за да се превести вододела на стара планина и да се даде вода на Бургас с оглед строежа на Нефтохим, Обзор е прехвърлен на Бургаски Окръг.Просто с този акт се отстраняват част от вредните последици от Социализма.
12
2
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Оп - зор...
11
6
 
5
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Тя държавата ще изчезне,тия общини си правят.Смях...
10
0
 
11
 
! Отговори
GG преди 3 години
Честито на обзорци
9
6
 
11
 
! Отговори
Да се чуди човек преди 3 години
Идеята бе да се окрупняват ***. единици общини и области! За да намалее паразитиращата администрация,то какво стана увеличава се! Много вожд малко индианец...
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буда е Юда!
7
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, гласувайте за БСП, иначе унищожението на населението и страната няма да спре, вървите по грешен път!
6
1
 
0
 
! Отговори
А 267 преди 3 години
Е Луната...
5
8
 
6
 
! Отговори
Боже опаси преди 3 години
То цялата държава е колкото предградие на Париж, а има почти 300 общини. На пет керемидки, община! Кметствата са отделно....
4
14
 
1
 
! Отговори
ГОСТ преди 3 години
Държавата не спазва собствените си закони. Колко жители трябва да има най малко една Община. Има Община в България на 30 жители се пада един служител от Общината. Като клас с Класен ръководител. Има Общини които са единствени работодатели в същата Община.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От сл.бряг съм ,радвам се за Обзор)
2
0
 
30
 
! Отговори
морски преди 3 години
Несебърските общински хрантутници лaпaчи газ пикат.
1
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остава само да децентрализирате властта в градове-държави, да махнете Боко Тиквата и да се управлявате сами с референдуми. На прав път сте.