Правителството отпусна 1,68 млн. лева за детски градини

Средствата са за забавачки в Костинброд и Бургас
8
Правителството отпусна 1,68 млн. лева за детски градини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството отпусна нови 1 680 689 лв. по линия на тригодишната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища.

Още по темата

Средствата, осигурени на днешното редовно правителствено заседание, са за детски градини на територията на общините Костинброд и Бургас, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Отпуснати средства са по линия на тригодишната програма на МОН до 2022 г., защото грижите за децата са наш неотменен приоритет“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на правителственото заседание и подчерта, че за три години по програмата ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева.

На община Костинброд се отпускат 1 381 011 лева за проектиране и строеж на двуетажна детска градина за шест групи в град Костинброд и 275 820 лева за проектиране на детска градина в село Петърч.

На община Бургас се осигуряват 23 858 лева за дейности по строителен надзор, свързани с изграждането на два нови филиала на детски градини в бургаския комплекс „Братя Миладинови" и в квартал „Горно Езерово“.

Общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата на МОН. За нови детски ясли и градини и за надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПОЗОР СИ ТИКВО !!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не остана време ...пачките
6
0
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Най-богатият човек на всички времена боко днес ударно раздава милиарди на оФцете си ... че да ги стриже вовеки ...
5
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 3 години
Скъсват се да дават. Яко купуване на гласове, рунд пореден отразен от слуги на властта. За година и нещо са дали повече отколкото за цялото им управление, когато все нямаше пари, но в началото на протестите се уплашиха яко, та затова е тази щедрост. След избори, ако шайката спечели, няма да даде нищо, защото няма да има нужда от прикоткване на избиратели.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ударно днеска се раздават пари , от сайта немогат да смогнат да пишат статии
3
0
 
3
 
! Отговори
Дистопия преди 3 години
5-6 Лева извинете
2
0
 
6
 
! Отговори
до К.Цветанова преди 3 години
Аз съм детска учителка и ви питам, дали ще ви се обърне езика, ако вместо забавачка, кажете, или изпишете детска градина? В тази връзка аз мога да ви нарека плювалника Днес.бг, вместо сайта Днес.бг.
1
0
 
6
 
! Отговори
Как ви лъжат преди 3 години
По 5-6 стотинки на дете но си трябва статия за това!ОРУЕЛ 1984