Радев: Държавна подкрепа и за малкия и среден бизнес

Президентът пита как се справя бизнесът в условията на криза
60
Радев: Държавна подкрепа и за малкия и среден бизнес
Снимка: Прессекретариат на президента

Необходима е адекватна държавна политика, която реално да достига до засегнатия малък и среден бизнес, особено в по-малките населени места, за да ограничи последствията от икономическата и социална криза. Това бе позицията на държавния глава Румен Радев, който днес посети българско мебелно предприятие в село Макариополско в Община Търговище, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

 
В края на 2017 г. президентът посети предприятието, което тогава откри третата си производствена мощност и днес отново се отзовава на поканата на ръководството, за да обсъди как се справя бизнесът в условията на криза. „Благодарение на прозорливостта на ръководството и всеотдайността на работниците това българско предприятие е устояло на предизвикателствата и се развива“, подчерта президентът.
 
По време на срещата Румен Радев посочи също така, че малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката и съхранението им е единствената възможност за бързо възстановяване след кризата. Те представляват около 99% от всички предприятия както в България, така и в ЕС, и създават 75% от работните места в нашата страна, посочи държавният глава. Ето защо създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността на малките и средни предприятия е реална инвестиция в заетостта и е от ключово значение за икономическото развитие на България, подчерта още президентът.
 
В Макариополоско държавният глава се срещна с кмета Петър Петров,  посети православния храм „Св. Димитрий Солунски“ и разговаря с директора на училище „Христо Ботев“ Милчо Манев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта чака инструкции от москва как да реагира на шпионския скандал
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Койчо- Безплатно Койчо ,съвест ,морал безпринципност и разединител на нацията не заслужава и срещу заплащане да се плюе ,не всичко е пари.
35
0
 
8
 
! Отговори
Фигурант в действие преди 3 години
Фигурантът се мъчи да отклони вниманието от шпионския скандал с предателите, шпиониращи за Русия, а по-надолу някой се упражнява на тема ГЕРБ ! Ами коментирайте под статия за ГЕРБ, не за Фигуранта !
34
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До АнонименОт *** човек, такъв и отговор !
33
0
 
5
 
! Отговори
Я преди 3 години
Тоя почна да имитира Баце...доскоро имитираше Путин...после ше се сопне на самолето като Бай Дън...
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВЪЗРОДИТЕЛЕН КОМИТЕТКак така най-главния забравихте - ЧОВЕКЪТ с главно "Б" ?!?
31
2
 
3
 
! Отговори
Пилота преди 3 години
Венсеремос, работническа класа!
30
6
 
1
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
ДОБРЕ ЧЕ СЪЗДАВАТ ОБЩА ЕВРОПЕЙСКА ПРОКУРАТУРАЧЕ С ТЕЗИ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ И ГЛАВНИ ПРОКУРОРИСТРАНАТА НИ СЕ ПРЕВЪРНА В АНАДОЛСКО-КАВКАЗКИ ВИЛАЕТНЕКА ИМА РАЗЛЕДВАНИЯ, НЕКА ЗАТВОРИТЕ ДА СЕ НАПЪЛНЯТ С ДЕПУТАТИТАМ ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ С ТЯХ, ХАХАХАХАХАААААААДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААААААААААААААААААААААААААААААААА
29
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ=фашизъмДобре че е президента да ни опази от тази напаст!Съдът вчера се произнесе за противоконституционното отнемане на лични документи по границите, нарушаващо редица човешки права! Днес вече обявиха, че по-малките населени места нямало да има мобилни секции, защото нямало желаещи!Мракобесието на ГЕРБ е безпрецедентно от турско робство насам!!!
28
1
 
17
 
! Отговори
решетников преди 3 години
кажи за скандала зелен чорап , нищо не казваш нещо , май не ти е разрешено да говориш за работодателите .... май затова нямаш и една среща с друг президент в еу
27
4
 
18
 
! Отговори
Ставри преди 3 години
Мун Чо го канят само в Горно нанадолнище. Защо там не взе отношение по въпроса за руските шпиони?
26
6
 
28
 
! Отговори
К. Ш. преди 3 години
Тоя червей пак изпълзя и започна да ръси глупости. Ако знае колко е жалък, няма да се показва и изказва. Деса добре направи, че се скри.
25
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мълчанието на Радев било "углошително". Нег.рамотник, пише се оглушително. Ей такива плюят по президента, а той в случая зае най-правилната позиция.
24
5
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Най-гадното е, че когато индивиди, които продават родината си на чужда държава смятат това като върховен акт на патриотизъм. Доколкото знам, няма подобно явление сред другите народи, среща се само е нас. И винаги странатата, която е продавана България е на север от нас. Да се благодарим на Господ, че нямаме сухоземна граница с нея!
23
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този го канят само в Москва и в Албания.Даже и от Естония го изгониха.Представяте ли си как изглежда в очите на НАТО, бивш военен, който налага вето да се купят американски изтребители.
22
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехх много ги бавят инструкциите от Москва какво да отговаря пилота ако го питат за шпионския скандал
21
23
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
В ,,АЛТЕРНАТИВАТА " НА ГЕНКА ШИКЕРОВА Е КАЗАНО ВСИЧКО ЗА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!
20
20
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Тези които плюят по президента наистина ли вземат по 1200лв най малко на месец
19
7
 
34
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Фигуранта, който се води Главнокомондващ вече седмица и дума не обелва, че действащи офицери са продавали секретна информация за българската армия на чужда държава. Чужда д ржава, в чиято военно доктрина от много години пише, че НАТО е враг. Може би Фигуранта не е чувал за шпионажа или все още не знае, че Русия смяна натовски България за враг и провежда срещу нея неприятелски действия.
18
4
 
20
 
! Отговори
Радев 2 преди 3 години
Необолшевишкото мракобесие търси реванш, легендирано като спасение за България. Мутрите официално поемат политическата власт под лозунга Мутри вън!. Адвокатите на "Мултигруп" и братя Галеви ще борят корупцията. Участниците в гейпарада ще налагат новия морал. Почитателите на еднополовите бракове ще бранят семейните ценности.Не мога да си представя по-тъжен сценарий 30 години след старта на прехода.