Строят жилища за военните в Пловдив, над 3000 чакат за дом

Стартира пилотен проект, за който не са нужни пари от бюджета
24
Строят жилища за военните в Пловдив, над 3000 чакат за дом
Снимка: Dnes.bg, архив

Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за осигуряване на жилища, необходими за военнослужещите и цивилните служители на ведомството. На днешното заседание Министерският съвет прие решение за даване на съгласие и определяне на условия и ред за учредяване на право на строеж върху имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на МО. Поземленият имот се намира на бул. ,,Освобождение в район „Източен“ в Пловдив, съобщиха от пресслубжата на МС.

В хода на заседанието заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов изтъкна, че още от началото на мандата правителството започна изпълнението на амбициозна програма по отношение на армията

„Благодарение на този Министерски съвет, благодарение на министъра на финансите и на премиера, в армията бяха направени много неща, които не са правени дълго време. Близо с 50% бяха увеличени заплатите, реализираха се ремонти, модернизация на съществуващата техника, проекти за нова техника и други“, подчерта Каракачанов.

Вицепремиерът добави, че в момента се поставя фокус върху работата по пакета от мерки, свързан със социалната политика на военнослужещите и осигуряването на жилища за тях. Към настоящия момент картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109.

„Бяхме си поставили като задача върху собствени имоти на Министерство на отбраната  с процедура отстъпка от право на строеж да започнем изграждането на придобиването на жилища. Днешното решение е първият пилотен проект и той се осъществява в Пловдив“, посочи Красимир Каракачанов. Вицепремиерът бе категоричен, че стартиралата процедура ще позволи в рамките на 3 до 5 години да се реши жилищният проблем в армията без да е нужно финансиране от държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Ф24 преди 3 години
От 30 години това е ненужна структура !!!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ти тряб ат връзки за да станеш военен, явно си неспасяем случай:-)))))Военното училище от 10 години приключва приема без да го е попълнило.За войници свободните места са 5000 и желаещи няма.Ама .....ти до кой клас успя да докараш?Връзките на обувките успяваш ли да си вържеш сам?
16
0
 
2
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Очаквайте огромна далавера! Планът е следният: МО предоставя имот негова собственост на частна фирма ( естествено близка до управляващите ) , безплатно срещу обезщетение 30% , т.е. 30% от жилищата да се предоставят на МО 9 естествено на фаза шпакловка и замазка). Стойността на рушвета се договаря между страните по сделката ( пазарна икономика).
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строят с държавни пари, продават ги, пак строят и пак ги продават.Ще ги продадат без пари на настанилите се военни, те ще се уволят и пак ще строят за следващите.Далавера голяма е тази натовска тайна търговия.
14
0
 
2
 
! Отговори
Чорба каша преди 3 години
До 5, ами *** в затвора, какво търсиш в модерната лява бг армия.Такива работи ще ви обещае каракачанката преди изборите, че ви е бедна фантазията. И подводници, и самолетоносачи и какво ли още не. Изкупиха целия скрап, който се съкращава в Западна Европа и после се хвалят, че модернизирали армията.
13
3
 
5
 
! Отговори
до 12 от 2 преди 3 години
кви мечти бе ? аз лично познавам такива -жалват се ,че храната в станцията не била мн вкусна ,*** карай -нали е без париРеално никаква дейност няма армията - ядене ,пиене и куп облаги ,пари за наем ,почти безплатни жилища и Да -трябват връзки за да те вземат
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2:Добре си ги описал мечтите си.Реалността все пак е доста различна.Стани военен и ще се убедиш:-)))
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пък като ги помолиха да помагат с Ковид се скътаха - Нищоправци - Хрантутници !власта си ги подържа за лична охрана
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо за военните се строят жилища а за останалите не?каква е тази дискриминация?
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли забранено да се извършва политическа пропаганда в армията?
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ядене и пиене в станция на плажа 1 месец цялото семейство Без пари ! а работещите-бедни ходят за 3 дена в кирливо бунгало и буркани в багажника.,ама поне да се сетят да не гласуват за каракачанов и др обирджии
7
7
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименЯ хрантутника се обади. Ако не ти харесва - марш на свободния пазар. Ама освен лелка на обществена тоалетна май за друго не ставаш. Опс то точно затова ви ползваха и в мисиите на нато навремето нали?
6
2
 
1
 
! Отговори
До 6: преди 3 години
Ако се научиш да пишеш, може да се пробваш и като програмист.
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има бая свободни места в армията, ходете се запишете и вие да вземете апартамента. В Пловдив съм служил в 68ма бригада специални сили - всеки месец си на лагер по горите да мръзнеш, тренировким лагери парашутна подготовка на 9 лева храноден (да ти кажа че в затвора е повече). Та отивайте и взимайте апартаментите, желая успех!!!
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Не плащаш осигуровки цял живот, пенсионира се на 50 и вземаш 20 брутно заплати. Н всичкото отгоре ти дават апартамент почти без пари. Добре дошли в комунистическа България.
3
4
 
17
 
! Отговори
Мен преди 3 години
АХАХАХАХАХ не армията - ние им строим жилища с нашите пари без да ни питат. Имали нужда - ми като имат отварят един сайт за имоти и отиват на пазар.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опааа ,каракача си Купи още 3000 гласа с Нашите пари !"за военнослужещи и цивилни /чантаджии " .Знаете ли какви привилегии имат и сега тея - заплата над 2500 лв , 40 пенсии при песиониране на 40г, вма с приоритет , Безплатни почивки на Море и планина , пари за наем ,безплатни детски градини , а какво правят - НИЩО !
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно!И после ненадейно ще дойдат американските войниците и да им е удобно...