Борисов поздрави Мицотакис за Националния празник на Гърция

Атина чества 200-годишнината от началото на борбата за независимост
36
Борисов поздрави Мицотакис за Националния празник на Гърция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия си колега Кирякос Мицотакис по повод Националния празник на Гърция – 25 март, съобщиха от правителствената пресслужба.

В поздравителния си адрес до Мицотакис премиерът Борисов отправя към приятелския гръцки народ сърдечни пожелания за благоденствие и по-нататъшен просперитет.

„В настоящия момент на тежки изпитания от различен характер съм уверен, че на основата на общите ценности и интереси, както и на взаимната солидарност ще обединим сили за преодоляване на трудностите и на техните, надявам се, временни последици за нашите граждани“, отбелязва още българският министър-председател в поздравителния адрес.

Премиерът Бойко Борисов изтъква, че през настоящата 2021 г. Гърция отбелязва 200-годишнината от началото на борбата за своята независимост. Борисов акцентира върху голямото значение на Гръцкото въстание от 1821 г. и припомня приноса и жертвоготовността на хиляди българи, които са участвали в него.

В заключение министър-председателят Бойко Борисов отбелязва отличните стратегически отношения между България и Гърция и приноса на двете съседни държави за напредъка на целия регион по пътя към Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: борисовГърцияпразник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24 България е толкова гола вода че никой не може сериозно да я смята за враг
21
4
 
2
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
Гърция(наследник на византия) е вечен враг на България............Гърция заграби незаконно БГ-територии след подписването на Ньоския договор-1919 г................можем да поискаме анулиране на този срамен за България договор..........да, защото сега държава Австро-Унгария не съществува!!!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За смях станахме по целия свят... На трти март къде беше, гърците поздравиха ли те....Преди ни имаха страха, сега какво....направи България посмешище, както го направиха и всичко папагали, които ти се мазнеха и величаеха...
19
3
 
3
 
! Отговори
борисов преди 3 години
Борисов поздрави Гърция за националния им празник, а кога ще поиска от тях да махнат от ученбниците им за деца да ни наричат фашисти и да пишат ,че сме убили над 70 000 гърци и сме окупатори през втората световна война. Да ни наричат убийци за първата балканска и първата световна война. И че сме им завлядяли тяхни територии.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРЪЦКАТА ШИПКА.ТУРСКОТО И ЕГИПЕТСКОТО ВЛДИЧЕСТВО СА ЗАМЕСТЕНИ ОТ АНГЛИЙСКО И ГЕРМАНСКО ТАКОВА.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОБИКНОВЕНИТЕ ГЪРЦИ НЕ ОТДАВАТ ЧАК ТОЛКОВА ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ НА ТЕЗИ СЪБИТИЯ ОТ ДАЛЕЧНАТА 1821,КОГАТО ВСЛЕДСТВИЕ НА БУНТ СРЕЩУ ТУРЦИТЕ И ЕГИПТЯНИТЕ НА ПЕЛОПОНЕС СЕ СЪЗДАВА НОВОГЪРЦИЯ.А И В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА ДНЕС ГЪРЦИЯ Е ЗАЕТА ПОВЕЧЕ ДА "ДОКАЖЕ"НА СВЕТА КОЛКО Е ГРЪЦКА МАКЕДОНИЯ ОТКОЛКОТО Е ГРЪЦКА ГЪРЦИЯ!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ УЧАСТВАЛИ ВЪВ ВЪСТАНИЕТО 1821 Г?МОЛЯ!ПОРЕДНИЯТ БОЙКОВ БИСЕР.ЧИСТО ИСТОРИЧЕСКИ ГЪРЦИТЕ НЕ ПРИДАВАТ ЧАК ТОЛКОВА ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ НА СЪБИТИЯТА ОТ 1821 Г.ТОВА Е ПРОСТО ЕДИН БУНТ НА ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЕЛОПОНЕС,ПРИ КОЙТО МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ С ПОМОЩТА НА АНГЛИЧАНИТЕ И ФРАНЦУЗИТЕ ИЗГОНВАТ ТУРЦИТЕ И ЕГИПТЯНИТЕ.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЯЛАТА СВЕТОВНА АГЕНТУРА СЕ ИЗСИПА В АТИНА ДНЕС...ВЧЕРА НА ПОСЕЩЕНИЕ ТАМ БЕШЕ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РУСИЯ,ПРИНЦ ЧАРЛЗ,КОЙТО СЕ БИЛ ПРОСЪЛЗИЛ КАТО ЧУЛ БРИТАНСКИЯ ХИМН...И ПОСЛЕ БИЛИ НЕЗАВИСИМИ.
14
1
 
5
 
! Отговори
Никита Григоридис преди 3 години
Няма майтап---6 ПРЕМИЕРА СМЕНИХА ГЪРЦИТЕ--ОТКАКТО ДОЙДЕ БОКО ТИКВАТА ОТ СИК--ЗА ПЪРВИ ПЪТ--НА 7 ЮЛИ 2009 ГОДИНА !!= ПЪРВИЯ МУ МАНДАТ !!КОНСТАНТИНОС КАРАМАНЛИС - ПОДАЛ ПРЕДСРОЧНО ОСТАВКА ОТ ВТОРИЯ СИ МАНДАТ НА 23 ОКТОМВРИ 2009 ГОДИНА...ПОСЛЕ === 2. ГЕОРГИОС ПАПАНДРЕУ...3. СЛУЖЕБЕН ЛУКАС ПАПАДИМОС...4.АНДОНИС САМАРАС...5.ИМАШЕ ОЩЕ ЕДИН СЛУЖЕБЕН--ЗАМЕСТНИКА НА ЯНИС ВАРУФАКИС , беше финансов министър на Ципрас после...6 . САМИЯ АЛЕКСИС ЦИПРАС...7. КИРИАКОС МИЦОТАКИС !!ДА ЖИВЕЕ ПАН - ЕЛЛИНИЗМА !
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците вече смениха поне 3-4 премиера, докато вие търпите диктатора Боко Тиквата. Избраха Ципуридис, Цацаридис, Калмаридис, цяла рибена салата, а не само една куха Тиква.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да даде автограф на гърците върху кориците на книгата за Барба Ганьос
11
6
 
5
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 3 години
НЯМАШЕ НИКОЙ НА ШИПКАЗАЩОТО ИМА ПОДПИСКА ЗА РАЗРУШАВАНЕТО НА ШИПКАИ НА НЕЙНО МЯСО ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН ПАМЕТНИК ПРИЖИВЕНА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ПАТРИОТИ НА БАЛКАНИТЕПИЖЕ, ПЕЕВСКИ, ДОГАН И ДАНЧО МЕНТАТАДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИН ДПС И БСП МАШАЛАААААААААААААААААААААААААААААААААА
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барба Гaньoc!
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко! Бойко! Чакаме 4ти и 5ти мандат! Група твои фенове - пенсионери от Сливо поле. Обещал си ни магистрала София-Сливо поле
8
3
 
15
 
! Отговори
прост завинаги преди 3 години
И Кипър имат национален празник днес, но най-вероятно мутрата или мисирките там около него са го проспали.
7
4
 
20
 
! Отговори
Тиква мършава, преди 3 години
за националният празник на Гърция, присъстваха най значими световни държавни лица, даже и на Русия. Докато нашите толупи ли жат американски за дници, на нашият празник никой не присъства, даже и мър шата Боко не се качи на Шипка, а прати ***-то си. Никой не ни признава за държава, докато шайката на Боко мутрата е на власт.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представяте ли си гърците как ви се подиграват на тоталитарната демокрация и на африканския диктатор? Те са я измислили демокрацията и тя няма нищо общо с вашата бананова република.
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позитанци, приготвихте ли вазелина за изборите, иначе много ще ви боли
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Бойко пак е номер 1, мишките реват
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее връна му услугата, задето се извина за Бай *** ... Помните ли една корица, на едно гръцко издание ;)