Борисов: Ваксините ще се разпределят така, че да излезем всички от пандемията

Всеки сънародник да знае, че ще получи своята ваксина, допълни той
Обновена: 26 мар 2021 00:06 | 25 мар 2021 23:40, Красимир Ангелов
119
Борисов: Ваксините ще се разпределят така, че да излезем всички от пандемията

Ваксините в ЕС ще се разпределят така, че всички да излезем заедно от пандемията. Това заяви премиерът Бойко Борисов за решенията на Европейския съвет във връзка с имунизацията и борбата с коронавируса.

"Ключовото, около което всички се обединихме е, че ваксините трябва да бъдат разпределени по начин, който да помогне едновременно на всички държави членки, така че да можем всички да излезем от пандемията", посочи българският министър-председател в свое изявление, публикувано в профила му във Facebook.

Още по темата
"Има много детайли и много спорове, но днешната ключова дума е солидарност. Мисля, че всички държави членки за нас и за света, всеки наш сънародник да знае, че ще получи своята ваксина", допълни Борисов.

Той посочи, че европейските лидери са получили информация и за руската ваксина "Спутник V", но по думите на Борисов одобрението ѝ ще отнеме месеци.

По другият важен въпрос - за европейския дигитален сертификат за пътуване, се „отчитат всички проблеми като защита на личните данни, относно хора, които не могат да бъдат ваксинирани и имат заболяване, което не го позволяват“. Идеята е "принципът за свободно придвижване в ЕС да бъде спазен, а този сертификат просто да бъде услуга за по-бързо придвижване", заяви още Борисов.

"Споразумението за мигрантите  между България и Турция работи изключително добре, а за радост  се констатира намаляване на  напрежението в Средиземно море. Колкото и да са трудни отношенията  на ЕС с Турция, с много усилия на Шарл Мишел и всички лидери от ЕС, към момента вървят към подобряване", заяви премиерът по темата за Източното Средиземноморие и отношенията на ЕС с Турция, които днес бяха обсъждани.

Евролидерите обсъдиха също темата за отношенията с Русия. Премиерът Борисов заяви, че е информирал европейските си колеги относно разкритата преди дни група за шпионаж у нас. Министър-председателят бе категоричен, че колкото и политически опоненти  в България да се опитват да превърнат случилото се в предизборна тема, реакцията и на Държавния департамент на САЩ, и на генералния секретар на НАТО, и на нашите основни партньори са ясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е нашата пътеводна светлина
90
0
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Кога бе Борко , кога ? Средно ЕС 15% с една доза а в България 5% ! И не са ти виновни АЗ !Като виждаш че няма ваксини може елементарно да ваксинират възрастни хора , а не учителки на 25 години прекарали ковид вече и пуснати онлайн.По голяма тъпотия не бях виждал. Тотален провал сте последните 2 години ! Като започнете с Наредба 18, Божков и стигнем до Ковид ! Ако на изборите има 2 партии ГЕРБ и някоя жипси партия ще гласувам за жипсито !
89
0
 
1
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Ти ваксинирани ли се?
88
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Комунистът-милиционер,ученик на Живков и руски слуга Боко Тиквата ,нанесе огромни щети на българския народ!2 примера-КТБ и турски поток,платен от нас!
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя охранен *** кога се ваксинира и кога излезна от ПЛАНдемията
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки сънародник да знае, че ще получи своята ваксина, допълни той"Мерси, ама аз не искам. Моята я дай на някой, който иска.
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б.Б. Ти точно ще "излезеш", но само, за да "влезеш". Излизаш- от политиката... влизаш- на топло за много дълго време, като преди това ще бъдеш освободен от всички материални крадени активи.
84
0
 
5
 
! Отговори
game over 2 преди 3 години
Идеята е "принципът за свободно придвижване в ЕС да бъде спазен, а този сертификат просто да бъде услуга за по-бързо придвижване", заяви още Борисов. ____________________________________________________________________________Официално това означава че се намираме в глобален авторитаризъм /фашизъм! Европейският съюз е вече фашистка организация налагаща сериозни ограничения върху свободата като използва потиснически мерки върху населението, налагайки управление чрез насилие и на пропаганда.
83
1
 
4
 
! Отговори
game over преди 3 години
Идеята е "принципът за свободно придвижване в ЕС да бъде спазен, а този сертификат просто да бъде услуга за по-бързо придвижване", заяви още Борисов. _______________________________________________________________________________В момента от който се спомена за допълнителни документи за разрешаване на СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ на хората в Европа и останалия свят вече официално това означава че се намираме в глобален авторитаризъм /фашизъм! Европейският съюз е вече фашистка организация налагаща сериозни ограничения върху свободата като използва потиснически мерки върху населението, налагайки у
82
0
 
9
 
! Отговори
ДЕБИЛ преди 3 години
Разпределянето на ваксините да става хем пропорционално, хем според нуждите??? Може ли още веднъж, че така не го разбирам....
81
1
 
3
 
! Отговори
koko преди 3 години
Ще се поставят в предваритнелно определени ресторанти и дискотеки срещу закупуване на бело
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, направи се на тарикат и отказа на пфайзер ваксината, сега плаче на европада помагат. Пълен позор. Такова безгръбначно същество не било премиер никъде.
79
1
 
2
 
! Отговори
ДО 48 ЕМО преди 3 години
ВАКСИНА СЕ ПЛАЩА АКО ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ УМНИКО.... КАКТО ЗА ПРОЕКТ СЕ ПРЕВЕЖДАТ ПАРИ ПРИ СВЪРШЕНА РАБОТА. .... КАК НЕ ГИ ПРОУМЯХТЕ ТЕЗИ ПРОСТИ НЕЩА КОМУНИСТИ ОГЛАДНЕЛИ.
78
0
 
6
 
! Отговори
2134 преди 3 години
Всеки сънародник да знае, че ще получи своята ваксина ...Това звучи малко като закана / заплаха :) :)
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво, ваксинирай се лично и дай пример бе, страхливец! И без това след падането ти от власт няма да живееш дълго.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Които иска да умира да умира
75
4
 
15
 
! Отговори
48 преди 3 години
Tиквун, ваксини кога? 2044г.? Кажи как купихте 4 мил. от най-гадната ваксина, защото шефката на Астра Зенека в БГ е ваш човек и сега трябва да ги хвърляме!
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието да се чете - "Вече разпределихме файзера на нашите хора и излезнахме от пандемията" .
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94Няма как да направи нещо, което не е свършил за последните 11 г., не се знае също дали ще управлява след изборите :))
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов хвалете се всички с туризма и колко печели държавата, а реално там няма никакви инвестиции. Около морето на всякъде инфраструктурата е ужас. Липсват паркинги, тоалетни, велоалей, озеляняване итн. Сега е времето да стегмете и промените крайбрежието. Ако искате богати туристи трябват красота и лукс, а не дърпане на кабели и локви .