Каракачанов: В Европа тотален локдаун, в България сме добре

И други страни провели избори по време на пандемия
195
Каракачанов: В Европа тотален локдаун, в България сме добре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не разбирам каква е тази наша черта – да изкарваме всичко най-лошо. Погледнете Европа – почти навсякъде тотален локдаун. Според възможностите на нашата икономика – България се справя добре. Тези дни отново ще се гласуват средства за „Ремдесивир”, заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Още по темата

Той разви теория за различно изчисляване на смъртните случаи у нас и в съседните на нас страни. Каракачанов е на мнение, че методологията е различна, но подчерта, че това е само негово предположение. Възможно било и българските медици да представят данните честно и открито и проблемът да е в съседните страни. Ако влезе в управлението, лидерът на ВМРО обясни, че би наложил мерки като във Военно-медицинските болници.

„България няма по-висока смъртност от своите съседки. Ние отчитате всеки смъртен случай, дори и тези с множество придружаващи заболявания, а другите страни имат друга методология на отчитане. Военно-медицинските болници, за които аз отговарям, се справят перфектно с пандемията. Дори въведохме военни мерки, за да подпомогнем болниците”, каза още той.

Каракачанов  е на мнение, че по време на избори най-много се лъже и отказа да коментира слуха, че е възможно да не се проведат избори. Подобна ситуация не е коментирана на никакви институционални нива, подчерта още лидерът на ВМРО.

„Провеждаме избори по време на пандемия. И други го правиха преди нас. Аз смятам, че Централната избирателна комисия ще се справи, но е нормално да има опасения. Вероятно ще се забави заради двата вида гласуване, могат да възникнат и спорове, най-вече заради гласуването в чужбина. Да не гадаем, в крайна сметка такава е ситуацията”, смята той.

Лидерът на ВМРО се надява изборите да преминат чисто, честно и с възможност всеки да може да упражни правото си на глас, въпреки ситуацията.

„За четири години от ВМРО показахме какво искаме. Имаме много ясно идеологически виждания, тези. Ние бяхме тези, които много ясно и категорично си отстояваха позицията – и по отношение на Северна Македония, и по отношения на доходите на възрастните хора. Това ни е визията. Смятам, че в края на краищата на парламентарни избори всяка една политическа сила се явява, за да провери дали хората, които са избрани на предишните избори, все още имат доверие. Не съм от тези, които кандидатства за всичко”, категоричен бе Каракачанов.

Относно Северна Македония и поправка в ЕС, която осъжда „провокативни изявления на правителствени представителите, Каракачанов обясни, че не признава „безсмислиците, наречени политическа коректност”.

„Да кажеш истината за Македония не е противоречие на някакъв договор. За мен няма нови и стари ценности, има български национални ценности, национална кауза и български интерес. Когато някой в Северна Македония се опитва да се гаври с България, да обижда българите и най-вече да мачка и да унижава българите в самата Македония, аз няма как да бъда политически коректен. Аз предизборно ви обещавам, че ще продължавам да бъда политически некоректен, докато не си избият този антибългарски чип от главите”, заяви лидерът на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое ти е добре бе каракачан, кое? Кое работи тук освен производството и хранителните магазини? Ми то и в Европа е така. Всичко е затворено, ама там хората имат спестени пари. Тук отде да ги спести? 800 чисто, масово. Сметки, гориво за коолата, и храна и си до там. Едва изкарват до следваща заплата. И като останаха без работа - още по зле стана работата. В цяла Европа държавите помогнаха на хората които останаха без работа. Тук - заеми давахте. Кое ти е добре, кажи ми, изкривен???
139
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите се надявам за този и всички от ОПГ доживотен локдаун без право на обжалване.
138
0
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
Сутрин,обед,вечер от екрана ме стряскат група навъсени доносници...
137
0
 
7
 
! Отговори
до 110 преди 3 години
Политик: "Никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая"Има много наивни хора които вярват на политици. Но това е като вярата в Дядо Коледа. Когато ви кажат ще направим това и това. Попитайте - как? Няма да ви отговорят защото лъжат.
136
1
 
11
 
! Отговори
ДОГИ КОЧ преди 3 години
Как ще сме добре, бе Прасчо? Нашите цифри пренесени на Германското население/например/ щяха да са по 60 хиляди заразени и по 2 хиляди умрели. Сега са в пълен локдаун. А при горнита бройки??
135
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каракачанка, вярно е, добре сте!
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълтата торбичка се е спукала от толкова много лъжи
133
2
 
10
 
! Отговори
Нагъл дебелак преди 3 години
Втори по смъртност в света. Перфектни сте. В Европа е голяма мъка. Трябва да спазваш мерките, а не да си носиш маската под носа, като ориенталски шебек.
132
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може ли подобни статии де се пускат без снимки ?
131
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До EupiЯко в десятката е това с часа и правителството.
130
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Стичето е прав този път.Най лабаво сме в Ес.Затова недейте да хленчите .
129
0
 
3
 
! Отговори
за 121 преди 3 години
С 13 години стаж се получава минимална пенсия. Тя се увеличава периодично с решение на МС.
128
1
 
19
 
! Отговори
Eupi преди 3 години
Представяте ли си хора,този билабоклук смята, че щом народа му е пръв по смъртност то той е добре. Сигурно в лично качество му е добре, защото все ще оцелеят шепа *** да му плащат заплатката.Не забравяйте - тази неделя сменете часа,следващата неделя сменете правителството!
127
0
 
8
 
! Отговори
до 121 преди 3 години
Боже опази България от такива професионалисти! Ами ти си отговори на въпроса професионалисте? След като си с 13 години стаж пенсията ти е минимална и се увеличава с всяко нейно увеличение. Последното беше с 20%. Р А З Б Р А ЛИ????? ИЛИ ДА ТИ ГО НАРИСУВАМ?
126
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Каракачанов: В Европа тотален локдаун, в България сме добре"- и за това сме на първо място по смъртност.......... и това ако е повод за гордост !!!!!
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа на ВСЕКИ един държавите помагат в кризата. С ПАРИ.На бизнес, на свободни професии, на всички. За да не фалират, за да оцелеят.А тук??На кого сте помогнали? На бизнеса ли? На свободните професии? На кого?!!Едва, когато някой се надигне и излезе на площада, тогава мутрата излиза като спасител и дава някакви трохи.А, шкембе псевдовойводата е един от най-твратителните.
124
5
 
4
 
! Отговори
до 126 Анонимен преди 3 години
да де, разбрахме ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА ФИГУРАНТА И ЗА ОТРОВНИТЕ ПОДБУДИТЕЛИ КЪМ МЕТЕЖ И ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ
123
4
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЩОМ НЕ УМИРАМЕ ОТ ЩАСТИЕ НЕ СМЕ ДОБРЕ
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА И ЗАТВОР!
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще се дава трибуна на агенти и доносници ?!