Кой харесва БГ депутатите? Едва 18% одобряват работата на НС

Най-критични са столичаните, младите и хората над 60 години
120
Кой харесва БГ депутатите? Едва 18% одобряват работата на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

44-ото Народно събрание приключва работата си с одобрение от 18% и неодобрение от 70%.
Това показват данните са от национално изследване на „Екзакта Рисърч Груп”, проведено в периода между 15 и 22 февруари сред 1005 пълнолетни българи по метода „лице в лице“. Изследването е обезпечено със собствени средства.

Още по темата

Особено изразително е неодобрението към парламента сред столичани, сред младите българи на възраст под 30 години, както и сред най-възрастните - над 60 години.

Добри оценки за работата на 44-то Народно събрание в края на неговия мандат дават 52% от избирателите на ГЕРБ, 38% от привържениците на ВМРО, 17% от избирателите на ДПС, 14 % от симпатизантите на Патриотична коалиция „Воля – НФСБ”, 7% от избирателите на БСП, 5% от тези на ИТН и 3% от симпатизантите на ДБ.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приключва мандата си с 25% одобрение, това надхвърля с 8 пункта одобрението към ръководената от нея институция. Неодобрението към работата й е 58%.

Председателят на парламента има подкрепата на 78% от избирателите на ГЕРБ. Добри оценки за работата на Цвета Караянчева дават две трети от избирателите на новата патриотична коалиция „Воля-НФСБ”, както и една трета от избирателите на ВМРО. Най-ниско е одобрението към Председателя на парламента сред избирателите на БСП -4% и на ДБ-3%.

При сравнение на одобрението на 44-то Народно събрание в края на неговия мандат, с одобрението на 43-то Народно събрание също в края на неговия мандат, по данни на Екзакта няма значима разлика в оценките. И тогава, и сега, одобрението към mарламента е между 17% и 18%, а неодобрението и към двата състава на парламента се доближава до 70%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Няма нищо ненормално в това, НС да не е харесвано, защото там са върли врагове и непрекъснато има крамоли. И е така в целия демократичен свят.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ни мой да бъде, я питайте герботролчетата колко плюса си набиват ежедневно на простотиите си
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 18 % са хората обвързани по някакъв начин с депутатите , така че реално никой не ги харесва който няма отношения с тях.
10
1
 
10
 
! Отговори
V преди 3 години
ДУПИТАТА Е ВИД **** .Наведена и хваната за пръстите за 5 к заплата платена от простите за тарикатите + субсидия .Далаверата е прекалено голяма за Българските стандарти затова на четвърти с пета или смърт.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най престъпното народно събрание в историята на България. Всички са за затвора....заедно с целите им семейства.
8
2
 
23
 
! Отговори
мак преди 3 години
Пак са много %. С нагла и недоучена шефка, оня подписващ без да чете, оня с релса на врата начело, как да имат какъвто и да е авторитет? Колко пъти залата е празна по време на дебати и какво стана с обещаните дарения след като си вдигнаха заплати в началото на пандемия?
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да бе 18 %, де ги тия 18 % :)))
6
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте одобрението към НС в "края" на мандата на Виденов.:))))))))))))))))))
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ,ако е вярно ще си одрежа главата!?
4
0
 
26
 
! Отговори
.. преди 3 години
Получават си заплатите нищо , че залата почти винаги е полупразна. Вдигат им се заплатите на всеки 3мес спрямо растежа на СРЕДНАТА РАБ.заплата за страната. Всички обикновени хора са вързани за минималната раб.заплата. Като се гласуват важни въпроси и закони пак няма никого, освен тези които имат интерес. Ползват всякакви привилегии, резултат в полза на народа 0.00000000001.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги разстрелят всичките.
2
4
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
По точно определение от mарламента не съм виждал!!
1
2
 
25
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Това са всички роднини плюс най-добрите приятели и бизнес партньори. Ето така имаме 18% над средната класа общество