Нинова: БСП е опозиция и алтернатива, а мнозинство беше арогантно

Управляващите наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията
88
Нинова: БСП е опозиция и алтернатива, а мнозинство беше арогантно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова БСП се е справила добре като опозиция и алтернатива в последните четири години.

„БСП не предаде избирателите си, не участва в договорки с властта, остана опозиция от началото докрай, въпреки изкушенията и натиска. Вкарахме като закони всичките си предизборни обещания, превърнахме се в алтернативата, ние сме първата политическа сила, която първа наложи практиката опозицията да внася алтернативен бюджет“, посочи тя в последния ден на това Народно събрание.

Още по темата

По думите й левицата има и сега алтернативна визия за управлението на държавата.

„Нашата работа като опозиция я свършихме добре, но обликът на всяко Народно събрание се дава от мнозинството, а то отхвърляше грубо нашите предложения. Управляващите наложиха арогантно и на моменти минаващо всякакви граници поведение. Те превърнаха НС в една от най-малко уважаваните институции в страната“, радкритикува соцлидерката.

Според нея мнозинството е променяло законите често и в разрез с всяка правна мисъл, за да се постави в услуга на премиера.

„Това мнозинство ще се запомни като едно от най-лобиските, корупцията се залагаше в законите и така стана ненаказуем“, скочи Нинова.

Според нея управляващите са наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията.

„Мнозинството вкара парламента в група конфронтация и война с президентската институция. Освен това за 4 години мнозинството смени 15 от 19 министри заради корупционни скандали и некомпетентно управление, това означава, че на всеки 34 работни дни на парламента сте сменяли по един министър“, обвини още тя.

„След 9 дни се залага бъдещето на България. В тези кризисни времена на страната ни са нужни визионери, държавници, които да ни преведат пред трудности и да заложат гаранции за бъдещето на страната и просперитета ни като народ“, обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
23
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АБЕ , КАТО СТАВА ДУМА ЗА КОРУПЦИЯ И ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ , ЗАЩО др.НИНОВА НЕ СПОДЕЛИ НАПРИМЕР , КАК С 3-АНЕКСА СИ КЪМ ДОГОВОРА , ЗАКУПИ "ТЕХНОИМПЕКС".ТА , ПИТАМЕ НИЕ , ТЕ ТИЯ ЗАКОНИ ОТ СВЕТИЯ СИНОД ЛЕ БЕХА ВНЕСЕНИ И ГЛАСУВАНИ В НС..ИЛИ ОТ БКП/БСП...ХА,ХА,ХААААААА??!КАЖИ СИ др- НИНОВА , .....КАЖИ СИ БЕ......!
52
2
 
21
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Много ми харесва колко убедено говори Нинова, че имала ясен план за България. Най-речовити са хората,които няма какво да предложат на практика!
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Душа, останете си алтернатива! И опозиция най-вече..
50
2
 
24
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
импексова , що не кажеш какво построихте или ремонтирахте до като бяхте на власт , какво добро направихте за майките , лекарите , учителите , младите , старите , ..... , и въобще нещо ползотворно за българите ?
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 55Братчед,не Крим Дончев.Крум Дончев се казва.
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелия Нинова сменила предишния си любовник Иван Ченчев с нов. Лидерката на червените с нова изгора Крим Дончев. :D Здравейте, циркаджиииии! Нинова и Мая големи любовчийкиииии. И двете си падат по Борисов. Искат да го бутнат. Как и на коя спалня ще го бутнат не е ясно. Баце няма да се предаде. Хахаха
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да си позитански ***- е най-тежката професия на света. Цял ден те плюят, а като дойде време за заплата - заплата нямала:)))))))))))
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47Тез опорки ръждясаха вече. Поискай други, че не можеш да си направиш квотата коментари и после как ще ти плати Бабикян?
45
2
 
21
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
На Корнела Техноимпексова каквото и да й направят - не е достатъчно. Само ешафодът ще ги оправи БСП-ту
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Нинова, нас около 60-годишните никога, ама Никога не може да ни заблудите! Защото помним/все още сме със всичкия си/. Помним режима на тока, помним режима на водата, помним как се редяхме на опашка за кисело мляко, за да нахраним децата си,помним как ограбихте родителите ни. Всичко помним!
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарко Нинова, разбрах че от 6-тимата арестувани руски шпиони 4-*** са активни членове на БСП.
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Нинова, защо не пожелахте да говорите с г-н Борисов миналата година на 13 март някъде беше в 22 часа вечерта когато той Ви потърси по телефона да умувате заедно за предстоящата пандемия? Вие, г-жо Нинова тогава казахте: "Късно е,Борисов. В 22 ч. за работа не ми се говори" Но пандемията няма работно време. Вие тогава загубихте много защото не знаехте какво да правите и не пожелахте да рискувате заедно с ГЕРБ.Ако тогава в онази вечер Вие бяхте рискували-хората щяха да ВИ гледат с други очи.
41
3
 
23
 
! Отговори
истината преди 3 години
ква алтернатива си ти бе импексова ? твоята партия съсипа България , закри работещи предприятия , приватизира всичко доходоносно , назначи милионери , открадна парите на българите , лиши ги от достойни пенсии и право на труд !
40
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само силна и обединена опозиция може да свали герб !Масово гласуване - няма за гъби ,за риби -Масово срещу купения вот ,срещу вота на хрантутниците ,срещу фалшификацията !Работещите-бедни Излизайте и гласувайте !
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО всички от БСП начело с Нинова "не и пиша първото име защото ми звучи мръснишки"Слушайте Бойко Борисов и изпълнявайте той води държавата е правилната посокаБСП спасението е 28
38
14
 
4
 
! Отговори
монархосталинист преди 3 години
Слави НАИСТИНА обърка играта на червените мушмуроци Герб и БСП!
37
2
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
04.04.2021г. вечерта - БСП 12% :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
36
4
 
23
 
! Отговори
другаре преди 3 години
добре че беше това мнонинзство че ако вие бсп бяхте на власт , жан виденовата зима , щеше да ни се види като приказка !
35
3
 
21
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До демократ. Да ва евва в глу.паците, всеки път преди избори се каните и после ГЕРБ ви мачка.е ви ли омръзна?
34
3
 
9
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Да. На изборите за президент щели да се изправят в битка Корнелия Нинова срещу Екатерина Захариева.Захариева вчера в Брюксел направи знаков рейд точно като в предкампания за президент.Нинова не подкрепи Радев за втори мандат. Тя каза, че ще говори за това след изборите. Или с други думи надява се да победи на 4 април.Но едва ли. Така си пази място за БСП кандидатура като президент.