Нинова: БСП е опозиция и алтернатива, а мнозинство беше арогантно

Управляващите наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията
88
Нинова: БСП е опозиция и алтернатива, а мнозинство беше арогантно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова БСП се е справила добре като опозиция и алтернатива в последните четири години.

„БСП не предаде избирателите си, не участва в договорки с властта, остана опозиция от началото докрай, въпреки изкушенията и натиска. Вкарахме като закони всичките си предизборни обещания, превърнахме се в алтернативата, ние сме първата политическа сила, която първа наложи практиката опозицията да внася алтернативен бюджет“, посочи тя в последния ден на това Народно събрание.

Още по темата

По думите й левицата има и сега алтернативна визия за управлението на държавата.

„Нашата работа като опозиция я свършихме добре, но обликът на всяко Народно събрание се дава от мнозинството, а то отхвърляше грубо нашите предложения. Управляващите наложиха арогантно и на моменти минаващо всякакви граници поведение. Те превърнаха НС в една от най-малко уважаваните институции в страната“, радкритикува соцлидерката.

Според нея мнозинството е променяло законите често и в разрез с всяка правна мисъл, за да се постави в услуга на премиера.

„Това мнозинство ще се запомни като едно от най-лобиските, корупцията се залагаше в законите и така стана ненаказуем“, скочи Нинова.

Според нея управляващите са наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията.

„Мнозинството вкара парламента в група конфронтация и война с президентската институция. Освен това за 4 години мнозинството смени 15 от 19 министри заради корупционни скандали и некомпетентно управление, това означава, че на всеки 34 работни дни на парламента сте сменяли по един министър“, обвини още тя.

„След 9 дни се залага бъдещето на България. В тези кризисни времена на страната ни са нужни визионери, държавници, които да ни преведат пред трудности и да заложат гаранции за бъдещето на страната и просперитета ни като народ“, обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
11
 
! Отговори
Нинова е джендър преди 3 години
Април 2011гКорнелия Нивнова към Бойко Борисов: Да излезе навън да се разберем като мъже
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30% прогресивен данък, както и масово вдигане на данъците за имоти директно декларирано вчера в ефир по БНТ, ами не мерси на тези комунистически идеи.
31
3
 
11
 
! Отговори
от киреча преди 3 години
От соцпроучване ЗА ВЪТРЕШНА КОНСУМАЦИЯ "Има такъв народ" са изпреварили БСП с 4пункта!Изненадите започнаха!
30
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП нито е опозиция нито е алтернатива. БСП е проводник и радетел за руско робство в България.
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жа Импексова се гласи за Президент. Ще загуби изборите и ще се кандидатира за Президент. На пук на Станишев, който през 2007г. я изгони от министерството заради корупция.Всичко в действията и бездействията на тази госпожа са на пук.На пук на Борисов живее.Толкова е вманиачена, че се засили да влезе в листите на Пловдив. Пак на пук-на пук на Гергов.Но в П-в ще падне като круша от с.Крущовица.На 28г.влезе в политиката като агент.Няма как по онова време да седне на министерски стол без да е агент
28
2
 
13
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
алооо, Демо.***.т КОИ ВСИЧКИ, човече оправи си каксета, че ти пречи на зрението, тези всички са БСП, ДПС, ама го няма Волен да ги крепи, другите са Пинокио и Костоффф, Мая сестра Галева, отровителите на днешна България, ТЕЗИ ЛИ ДА УПРАВЛЯВАТ, та да ни докарат до благоденствие в долари по 10 за заплата и по 3 за пенсия
27
2
 
3
 
! Отговори
също демократкомунис преди 3 години
До ДемократПравилно,колега!:)))
26
5
 
13
 
! Отговори
1978 преди 3 години
Ако дойдеш, како да управляваш, че те видиме...И вие сте арогантни.
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ни докараха мутрите и сега викат "мутри вън". Явно стана нещо което е ставало и в миналото. Този който отглежда бясни кучета и ги нахъсва да разкъсват хора в крайна сметка ще бъде разкъсан от своите изчадия. Така, че е рано да се вика "мутри вън". Мутрите имат още малко работа - да разчленят своите създатели, за да има поука - който какво зло прави, му се връща тъпкано.
24
4
 
11
 
! Отговори
Янков преди 3 години
Шматка.
23
25
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Диктатурата на ГЕРБ ще падне на 04.04.21г. Да управляват всички без ГЕРБ и техните помощници.
22
15
 
5
 
! Отговори
айде сега преди 3 години
Нямало алтернатива?Ми сайтовете са задръстени от сyрaтитe на Мая Манолова,Хаджигенов,Бабикян и Капон!Гласувайте за тях,и ето ви алтернатива!:)))))))
21
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП победа
20
23
 
5
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Съгласен съм с Нинова. ГЕРБ и техните патерици - вън!
19
4
 
15
 
! Отговори
НИНОВ преди 3 години
кределия с кого смята да управлява в коалиция, може би с ДПС, значи ОЛИГАРСКИ МОДЕЛ, ако смята, че Пинокио ще има повече от 15-16 депутата и отровните чичовци повече от 12, това са около 27-28 плюс мизерните 60-65 на БСП или ОБЩО 95 В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ... *** знае, че не стигат
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрУгарко Нинова, искате ли PCR тестове за хотела "Мираджио Термал Спа Ризорт" ?
17
4
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До Вярно еАми ти 4 г. къде беше !!!
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова показа алтернативата - прати сина си в най-богатата държава. Блаво, ето това е визия на един политик който знае какво ще стане у нас.
15
4
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Точно това казвам. Всички са продукт на системата. Няма как и няма кой да направи промяната, за която Ви лъжат. Те всички са продукт на системата. За това Борисов ще векува. Няма кой да го бутне. Трябва нова фигура и нова (чисто нова) идеология. За момента няма на хоризонта такава. Те толкова са обременени, че не виждат по-далече от носа си. Дирижират ги от чужди служби и чужди държави. Скоро няма да се появи политиката, за която мечтаят хората. Много станаха маймунк.ите на клона и ще се счупи..
14
12
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Като чета преднтие коментари, ми се иска да добава :бсп не е алтернатива, но и герб не бива повече да управляват !!!И бсп, и герП, а и други партии са издънки на дс и бкп и са вредни за България !!!