Борисов: Няма грешка в програмите, изпълнявани с европари

"Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС"
28 мар 2021 13:41, Елка Василева
299
Борисов: Няма грешка в програмите, изпълнявани с европари
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС. Това сочи годишният доклад на Европейската сметна палата за финансовата 2019 година. За първи път не сме сред одитираните държави по линия на кохезионната политика в областта на икономическото, социалното и териториално сближаване. След направени проверки няма установени грешки и в земеделието при политиките за устойчиво използване на природните ресурси. Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook.

Ето какво още написа той:

През последните години извървяхме дълъг път, за да върнем доверието на нашите европейски партньори в България. Не беше далеч времето, когато бяха замразени средства по предприсъединителните програми ИСПА, ФАР и САПАРД заради проблеми с корупцията. Хората помнят как и през 2013 бяха спрени еврофондовете при кабинета "Орешарски". Общото между тези грандиозни управленски провали е, че се случиха при нашите опоненти, които може би заради късата си памет - днес отново искат властта.

За мен няма по-добър израз на доверието към нас от договорения миналата година рекорден европейски бюджет за България от 29 млрд. евро. Ние сме сред малкото страни в Съюза, които ще получат повече средства - над 1 млрд. евро. Огромен успех беше и приемането на страната в Европейския банков съюз и чакалнята на "Еврозоната". Всичко това постигнахме с много работа и решителност. Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС. И до днес оставаме най-истинската алтернатива на фалиралите банки и спрените евросредства, написа Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези,които дават парите казват,че няма неправилно харчене.Президентът подкрепят от червената олигархия,казва че има.На кого да вярвам?
200
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ нямат алтернатива на тези избори, пак ще се гласува за тях. Просто са по малкото зло. Като гледам онези л.умпени, които блокират кръстовища и аз не мога да отида на работа ще гласувам за Борисов. Добър лош, но при него има някакъв ред.
199
3
 
8
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До Анти-тролДа, да, 2 милиона емигрирали заради Бойко :D Че преди 2009та един емигрирал нямаше. Стига простотии, моля.
198
3
 
9
 
! Отговори
Бройко Чекмеджиев преди 3 години
Благодаря на слугите ми за подкрепата. БрашнО, олиУ и Сахар ше има и за вас
197
6
 
6
 
! Отговори
Фотошоп експерт преди 3 години
До Анти-тролДеца на комунисти като тебе не им трябват, знам. Вие избихте 30 000 души на 09.09.1944 и оставихте сираци хиляди деца.А тези емигриралите са заради трите фалита на България организирани от твоята партия БСП - Луканов, Виденов с 5 те долара заплата и Орешарски!
196
3
 
2
 
! Отговори
Тато ти ли си ва? преди 3 години
Тодор Живков е жив, айде алал да ви е да иляди, още 35 години да ви управлява.
195
5
 
10
 
! Отговори
гнила тиква преди 3 години
Не се търпи това недоразумение наречено човек малко ти остава кухо тикво отиваш на бунището където ти е мястото с нетърпение чакам гниенето ти
194
3
 
4
 
! Отговори
ДО 198 ЕМО преди 3 години
БАЙ ТОШО СТРОЕШЕ ГУБЕЩИ И НЕНУЖНИ ЗАВОДИ.... ПОЧЕТИ МАЛКО,А БЛОКОВЕТЕ ПРИЛИЧАТ НА УГОЛЕМЕНИ ТРАНСФОРМАТОРИ... БЪЛГАРИЯ ОСВЕН 1984г ПРЕЗ ДРУГОТО ВРЕМЕ СЛЕД 1945 Е БИЛА ВЪВ ФАКТИЧЕСКИ ФАЛИТ ПОСТОЯННО...ЛОШО Е ДА СИ НЕГРАМОТЕН.
193
4
 
4
 
! Отговори
Анти-трол преди 3 години
До Фотошоп експертНе хиляди а милиарди детски градини - това ли ти пуснаха като опорка? За 11 години управление на гроб детски години вече не ни трябват - деца не се раждат (освен ***) Нивата на смъртност са такива, че ако не бяха тъмно-зелените грласоподаватели на ГРОБ и еднокнижника пожарникар България щеше да изчезне. Над 2 млн емигрират...явно заради прекрасното управление на дебелата буца! За 11 години как пък никой не се върна да работи в "стотиците" заводи! Ех крадливо герберас
192
1
 
2
 
! Отговори
ОМЕРТА преди 3 години
"разследване набанкови сметки и други активи катоакции, фирми, недвижими имоти в Българияи чужбина, коли, яхти, частни самолети"______Разследващите цял живот трябва да живеят в бункер, като във военна зона, но въпреки това колегите им Фалконе и Борселино бяха убити.
191
3
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Посмали малко бойче не говориш на овцете
190
3
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
когато видя да пише тоя, ще повярвям, че това, или каквото и да е друго, го е писал лично оа, а не някой друг (напр. шехерезада)... Май не е "писал" - "стилът" му е по-друг - образец за нищо логично и смислено!А това: "Превърнахме се в прогнозируем и дисциплиниран член на ЕС" рязко контрастира с 'култовото' изказаване, че тия от Европа ги е е..л на 200 ...Да де ама хората забравиха това и сега ги успива с подобни манипулациийки (пред-изборни)
189
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко,номер едно сме пак!
188
9
 
5
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ГЕРБ ЩЕ СА ПЪРВИ,НО Е ВАЖНО ВМРО И ВОЛЯ-НФСБ ДА ВЛЯЗАТ.... ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ НЕ ИСКАТ ДПС,ЗАЩОТО СА ПОДМОЛНИ... А БЕ ЩЕВИДИМ НА 4.04 КВО МАЗАЛО ЩЕ СТАНЕ.
187
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващия понеделник Бойко ще говори,а вие ще мълчите! Хахахаха
186
2
 
2
 
! Отговори
а бе еййй преди 3 години
До 194 Фотошоп експертбай тошо строеше заводи !! сега НЯМА държавни фабрики и инвеститорите са ЧАСТНИ фирми . относно детските градини...заради това ли няма достатъчно места в детските градини ???
185
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кервана на ГЕРБ и Бойко върви,а вие си лайте!
184
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ЛИ Е БОКО- ТОВА ДАЛИ ГИ ВЪЛНУВА УЧИТЕЛИТЕ- СЕПТЕМВРИ 2007Г- ОСНОВНА ЗАПЛАТА УЧИТЕЛИ ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ- 287ЛВ, СЛЕД 45 ДНЕВНА СТАЧКА- 319ЛВ, СЕГА ПРИ ГЕРБ 1300ЛВ.- ПОКАЖЕТЕ МОЛЯ В КОЯ ДЪРЖАВА ДОХОДЪТ Е СКОЧИЛ ЧЕТИРИ ПЪТИ.
183
3
 
2
 
! Отговори
до 193 преди 3 години
Beryl Audio Forensics Laboratory (BAFL) като доклада е 34 страници !!
182
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко!