Борисов: Отпускаме 1,5 млн. лв. за предучилищна подготовка за 4-годишните

Те ще бъдат дадени за 52 общини
31 мар 2021 10:45, Красимир Ангелов
19
Борисов: Отпускаме 1,5 млн. лв. за предучилищна подготовка за 4-годишните

Изпълнихме ангажимента си да въведем задължителна предучилищна подготовка за децата от 4-годишна възраст и днес отпускаме допълнително 1,5 млн. лева на първите 52 общини в страната, които създадоха условия за провеждане тази подготовка в детските градини. Това обяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Той изтъкна, че допълнителните средства са предназначени за над 4000 деца. Борисов отбеляза още, че за настоящата година са предвидени общо 36 млн. лв. за издръжка на 4-годишните деца в градините.

"Мярката е част от управленската ни програма и част от усилията ни да включим повече деца ефективно в образователната система. Изследванията показват, че децата от уязвими групи, които са включени по-рано, имат много по-малко дефицити в знанията, по-голяма част от тях достигат до гимназиално образование и отпадат по-рядко от образователната система", изтъкна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той напомни, че след приетите през миналата година законодателни промени, общините имат възможност в рамките на три години да решат кога да се включат. От своя страна премиерът Бойко Борисов напомни, че благодарение на организирания от правителството механизъм над 50 000 деца бяха върнати или записани за първи път в градина и на училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1,5 млн лв за промиване на мозъци от още по-ранна 4-годишна възраст!
17
0
 
4
 
! Отговори
МИС БИКИНИ преди 3 години
Нашто дитенце учи в частно тука в Барселона.
16
10
 
4
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Бойко Борисов ще спечели изборите, а Корнелия Нинова ще се хвърли под бързия влак София-Видин!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО Койчостой си в Койнаре и не пиши излишно, ако ти плащат само в копейки
14
2
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Пари чекмеджан отпуска всеки ден ама къде отиват само той си знае
13
1
 
2
 
! Отговори
БАБИКЯН преди 3 години
до 13 под-лого Радевти си малко неграмотен и не знам кой ти пише постовете, защото МЕРКАНТИЛЕН Е ЧОВЕК КОЙТО ВЗИМА ПАРИТЕ, а не който ги дава, а вие от ОФ-то щом сте против подпомагането с кинти вземете да излезете официално, НИЕ ОТ ОФ-то НА фигуранта сме против, да видим колко сте, щом сте били СТОТИЦИ ХИЛЯДИ...ХАХХААХАХААХ
12
5
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Под-лого герберунгелска.Радев е с най-високия процент доверие в държавата.Всичките ви опити да го окаляте удрят на камък.Факта,че след нахлуването в президентството стотици хиляди излязоха в негова защита,говори красноречиво за това.А сега,айде у лево.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е Разединител и рушащ нормалността в държавата.Борисов ще ги бие на 4 април както никога до сега. Доброто и Злото във вечната си борба. Няма как злото да надделее. Борисов 4 е факт. Вие си дрънкайте по клавиатурите колкото искате. Часът на истината идва скоро... на 4 април
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя в главата са му сами милиони и милиарди.Раздава предизборно за каквото се сетите.По-меркантилна личност едва ли има.Въпросът е кой накрая ще плати сметката.Няма да е той.
9
3
 
3
 
! Отговори
НИНОВ преди 3 години
ДО 3 Бай ти мангауимаш пред вид, че фигурантът ще си понесе последствията за опита за организиране на метеж и ще бъде вкаран в кауша, заедно с пинокио и отровното трио, които си мислят, че като са депутати не ги лови закона
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София организираха акция с искане оставката на Румен Радев. Елате да видите в София казаните са облечени изцяло с лика на Р.Радев :D Борисов ще векува с тази смешна опоцизия. Няма как да го съборят смешниците.
7
5
 
2
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
след 04.04 ще стане ясно, че ще има БОРИСОВ 4 С ПОДКРЕПАТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8 самолета на САЩ струват много повече от българските деца. Докато не даде сега 30 млрд за децата да не ни занимава.
5
4
 
11
 
! Отговори
04.04.2021 преди 3 години
Отпускай Борко, че още ТРИ дни ти останаха до УВО'21..........
4
4
 
2
 
! Отговори
Математик от ЩАБА преди 3 години
Предучилищната струва около 300лв на държавата. И около 3000 на родителя.. че и повече :)
3
5
 
8
 
! Отговори
Баймангау преди 3 години
Спрете да "отпускате" предизборно най-после, защото накрая ще ви поставят под карантина от 5 до 10 години, при първоначален строг режим.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво, но защо да е задължително и за децата от неуязвимите групи? Как ли пък няма да помъкна 4-годишно сутрин в студа и калта на задължителна детска градина! Фашисти такива!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свободата на изразяване е в състояние на свободно падане. Безброй много случаи на контролиран вот са били регистрирани в България. Въпреки че законът предвижда наказателни преследвания срещу официални лица по обвинения в корупция, правителството не прилага законът ефективно - държавни служители по всички етажи са замесени в корупция, подкупи, конфликт на интереси.Това са само част от болезнените констатации, направени в официален доклад за правата на човека от Държавния департамент на САЩ.