Търновалийски: Разгромяващ, унизителен, обиден резултат за БСП

Това ръководство ще си остане на дъното, каза членът на НС на БСП
5 апр 2021 10:10, Елка Василева
94
Търновалийски: Разгромяващ, унизителен, обиден резултат за БСП
Снимка: архив, БГНЕС

„Резултатът е унизителен, обиден. Но така е – когато сееш ветрове, жънеш бури.“ Това коментира пред БНР Георги Търновалийски, член на Националния съвет на БСП и на Градския съвет на партията в Пловдив.

Морално е това ръководство да освободи от себе си БСП, за да може партията да стъпи на здрави основи и да започне връщане на доверието, изтъкна Търновалийски.

Още по темата

„Не е нужно да се иска оставка. Когато загърбиш структурите, организациите, хората, когато загърбиш историята и самата БСП, това се получава“, каза Търновалийски.

„Това ръководство ще си остане на дъното. Четири години в опозиция, уж най-голямата, и получаваме този резултат. Явно оценката е, че ние сме били удобната опозиция“, коментира Георги Търновалийски.

„Неочакван е резултатът за всички нас. Този разгромяващ резултат, този срив в доверието към БСП, въпреки че той се усещаше, но Корнелия Нинова и нейната кохорта не искаха да го разберат,“ каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
До комунягите ! преди 3 години
Сега можете да пиете по една крушовица от с. Крушовица !Ха наздраве !
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестерите да се обединят и ще управляват. Герберите в БСП са недоволни не от резултата на БСП, а от резултата на ГЕРБ и че ГЕРБ няма да управлява. Нападат успешния лидер на БСП, който събори ГЕРБ и Борисов от власт.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатът е сваляне на ГЕРБ от власт.Спечели протестният вот от площада.БСП не застана начело на протеста като партия. Търновалийски защо не излезе на площада да протестира?Оставка за Търновалийски и други предатели.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете я. Корнелия ще се справи .. с партията. 100 годишната партия, нали така беше мантрата? Дето в активите й се вписват взривяване на църква с все хората вътре; народен съд; колективиазция; трудови лагери и деленето на хората на активни борци и ***!
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Търновалийски,по времето на М.Миков броят на депутатите от БСП ако не се лъжа' беше също 48 души. К.Н. ги направи 80. Сетне Станишев и Свинарят се обединиха, Пирински с щерката се включиха, Божинов, Мерджанов, Медузата, Кр.Янков и т.н. Щяха да свалят Нинова, Г.Гергов настояваше за обща власт с ГЕРБ и т.н. Партията се раздели на крилца и перца, за да стигне до сегашната ситуация. Сами си надробиха кашата, да си я сърбат.
77
2
 
10
 
! Отговори
Много е просто преди 3 години
Пак ще го повторя какво трябва да направи БСП за да тръгне напред и нека господа като Търновалийски си вземат поука. Всичко е в техни ръце.Първо скъсване с носталгията и възхваляването на комунизма и социализма и преминаване към модерната европейска социалдемокрация.Второ окончателно скъсване с вечната дружба и русофилството. Трето бутане на многобройните съветски капища нацвъкани като куришки на робството из цяла България.
76
3
 
17
 
! Отговори
6 преди 3 години
На кой му пука за маргиналната ви партийка бе. Свивайте се там до 10 % и мишкувайте. Това беше.
75
1
 
14
 
! Отговори
СЕКСОЛОГА ИЛИЙЧО преди 3 години
Идва ред на знаещите и можещите: В кабинета трябва да влязат : Бабикян, Манолова със мъжа и Найденов, Дългия, Годжи и Маестрото, Пинокио, Генерала АТА и от левицата - Румен Гечев с Масларова. ТОВА Е ЗА БЪЛГАРИЯ
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Карачанаков, к.71Корни сега ще си пее песента "Дойде време, русокоса Стойне, дойде време да се разделим...". От БСП доста хора ще й припяват. Едни от несбъднати амбиции, други - понеже се смятаха за миропомазани, трети - от мания за величие, четвърти - от първичен манталитет и простотия.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оха кеф
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-обикновена смяна на поколенията, др.Търновалийски, а на който реши да се прави на курназ, му беше посочена вратата. Заради тези ежби в БСП, партията ИТН на Сл.Трифонов стана втора пол.сила, а БСП ще има доста да се чеше там, където не я сърби. Не че новите партии в челни позиции са сериозни, но те обраха протестния вот. И понеже ББ се заинати да подаде оставка навреме, подчини НС,съдебната власт, ГП,КС,сега ще повлече със себе си доста хора. А това за лова на чакали беше върхът на сладоледа.
71
1
 
15
 
! Отговори
Така е преди 3 години
73 всички, които се бутат за политици са от БКП или техни дечица, разликата е само на къде теглят България - към ЕС или към Русия. Така ги разпознаваме. Иначе на всички тях децата им са на запад, а сметките в Швейцария или в разни офшорки. В Русия не инвестират.
70
2
 
8
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
Ей това най ме кефи от изборите.
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че ГЕРБ от къде произлиза 72? Всичките начело с вожда са от БКП, удобно обявили се за "десни" слезд преврата.
68
8
 
10
 
! Отговори
Реално преди 3 години
БСП заедно с нейните деривати спечели и държи мнозинството в новия парламент . Всичко извън ГЕРБ реално е в червения сектор. Така че дори да изглежда, че конкретно БСП губи, стратегията печели. Социалистите и демократите ще ни управляват и пак ще има глад, и пак ще има дефицит, обаче младите още не са го преживявали - нека и те да видят та да знаят, защо никога не гласуваме за червените, както и да се преоблекат и маскират.
67
2
 
20
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
Тази партия олицетворява най-противното: шуробаджанащина, връзки, мои / твои. Тя е загубила цялата си идеология и социалност, която принципно има в левите идеи.Когато започне да защитава истинските идеи, тогава може отново да я припознаят хората.
66
6
 
17
 
! Отговори
asd преди 3 години
БСП ако бяха се включили в тези протести щяха да разберат още тогава колко им е подкрепата. Щяха да навредят на и без това измислените протести на Божков, Фигуранта и Маджо.
65
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 3 години
много точно казано...... няма какво да добавя
64
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП проспаха последните 2-3г джавкайки се един друг.При протестите миналото лято можеха да се включат активно макар и със собствени сили.Снимките на Борисов със златото и пачките евро трябваше всекидневно да ги споменават.Корупцията и слването на ГЕРБ с трите власти, че и с четвъртата, е изключителен проблем за държавата, за който БСП недостатъчно говори, и остави инициативата на десницата.Вярно, че се прочистват от стари муцуни, но само това не е достатъчно.
63
6
 
18
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Няма ги вече бетонните глави,които виреха палеца преди 30 години и всичко си дойде на мястото.Измряха дъртите партизани и другарки,и всичко е точно.Да живее България!