Доц. Хърсев: Всички срещу ГЕРБ не завърши добре

Очертава се парламент, който няма да е способен да състави правителство
6 апр 2021 22:40, Нели Христова
168

Разпределението на депутатските места в следващото 45-о Народно събрание вече е ясно. В изборната нощ Бойко Борисов призова за експертно правителство, но такова де факто му бе отказано от "Има такъв народ" (ИТН) и "Демократична България" (ДБ). Междувременно Корнелия Нинова и Мая Манолова поотделно призоваха за широка коалиция срещу ГЕРБ, но от ИТН и ДБ дадоха спирачка и на тази идея. Очертава се парламент, който няма да е способен да състави правителство.

"Никак не е добре да нямаме работещ парламент, а още по-зле е да нямаме работещо правителство. Когато няма работещо правителство, администрацията спира и започва да забавя ход. Администраторът ,работил от 10 години, много министри е сменил, той чака да получи своите указания. Забавя се държавата, тя се блокира и това не бива да се допуска", заяви финансовият експерт доц. Емил Хърсев в студиото на "Денят ON AIR".

Доц. Хърсев не вижда защо се прогнозират апокалиптични картини и не изключва все пак да бъде съставена широка коалиция срещу ГЕРБ.

"Това сме го виждали - всички срещу ГЕРБ. Знаем как завърши - за съжаление, не завърши добре", посочи финансовият ескперт, визирайки малцинственото правителство на Орешарски от 2013 г.

Според доц. Хърсев, партиите са длъжни към избирателите да намерят изход от заформящата се политическа криза, като посочи, че в Европа има страни, където всички партии са конституционно задължени да участват пропорционално в правителството.

"Тогава са принудени. Харесването - това е нещо, което въобще бих го оставил извън скоби, когато се говори за администрации", категоричен е събеседникът на Ганиела Ангелова в ефира на Bulgaria ON AIR.

И посочи за работещ пример Израел, която за 2 години е имала 5 парламента, но въпреки това е "идеално работеща държава".

"Ние се учим, както казва Кърт Вонегът,  да летим, включително когато падаме от скала. По време на падането от скалата ни растат крилата. Трябва да се озовем и в такава ситуация, за да разберем, че има неща, които трябва да се гарантират от политическата власт", подчерта доц. Хърсев.

Властта според него трябва да е сигурна и стабилна, за да може администрацията да си върши работата. Според него Министерството на финансите е пример за блестяща администрация, оцеляла няколко различни правителства.

"Те си разбират от работата - вършат си я сега, ще си я вършат и утре. Различни приоритети, да, но администрацията са прекроявали и преди",

Доц. Хърсев изрази готовност да сподели опит и даде съвети на бъдещ кабинет, без значение от състава му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
11
 
12
 
! Отговори
До133 преди 3 години
Воля на народа, ли? Купен вот както и на предишните избори.
104
4
 
4
 
! Отговори
Това не Мая Манолова преди 3 години
Това е Волен Сидеров. Маскирал се е като Манолова.
103
6
 
10
 
! Отговори
костадинка преди 3 години
Ако не беше вота от чужбина беше ясно,че ГЕРБ пак щеше да спечели,защото навсякъде малцинствата гласуваха за 28. Голяма неприятна изненада се получи.
102
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха изборните измами в края на преброяването, сигурно и Божков щеше да влезе в Парламента. А на ГЕРБ едно 3-4% са от СДС и то най-фашистката част - такива като Георги Марков и Евгени Михайлов. Не е ясно на какво отгоре Винету продава чалъми - най-тъмнодесните и антинародни елементи са при него, най-тьпите п.ки са при него, злобната докторска пасмина е с него. Айде сега слушай съветите на Георги Марков и Мутафчийски.
101
15
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ами не завърши я, защото хората не са слепи и глупави и виждат кой върши работа. И сега ще е така - наесен Борисов се връща на бял кон
100
8
 
15
 
! Отговори
Не знам преди 3 години
Защо,Мая Дубайската някои я броят за фактор.Щела да бъде омбудсман в НС?? МОЖЕ-на Божков и оня в Белград.
99
14
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 123 преди 3 години
ГЕРБ.................гадове за единно разграбване на България...............да се махат по-бързо тия крадци, лъжци, мошеници и манипулатори................най-вредната партия за България заедно с ДПС!!!
98
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Тиквун сега ще ръга пръчки в колелото на историята. Трябва да се държи отговорен за всички престъпления, които ще се случат поне до 6 месеца след *** на ГЮБР.
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай СтанчоАми ти беКаскет смачкан от кои си?
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцент в УНСС........................"утре носете съответната сума".......................университетът с най-много корумпирани доценти и професори!!!
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Еволюция на парите"..........................хаха................така се казва дисертацията на тоя доцент...............Емил Хърсев!!Абсолютен мошеник, лъжец и манипулатор!!!
94
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието трябва да е Герб победи разединените и безпринципни метежници.Сори майна, ама с един хвърчащ лист програма можете да излъжете само наивните младежи и нискоинтелигентните безсперспективни загубеняци. Стани да сетна не върви, поне се напънете малко и измислете нещо повече от няма да се коалирам.
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От десетилетия в България си съперничат не политики, не алтернативни идеи за управление на публичните услуги и ресурси, не различни социални интереси, а най-вече екранни символи и образи.
92
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Емил Хърсев е един мошеник и лъжец.................некадърен финансист, тоя освен да лъже и манипулира хората.................за друго не става!!!
91
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатора и шеф на нощниците да се маха, пък все едно кой ще го наследи на царския стол.
90
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е прав Хърсев ще разберем след време, но е един от най-кадърните и способни финансист, а и основната част на бизнеса му не е в България. Проблема е че голяма част от избирателите завладяно от умраза към сегашните управляващи избраха хора, които най-много ги критикуваха - това е похвално демокрацията работи явно диктатура няма. Но дали някой се загледа в лидерите на партиите и препозна Премиер в тяхно лице.. Или който и да е само да не е този. Избираме на сляпо като котка в чувал..
89
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много платени гласове и всичките за ГЕРБ. Факултета е гласувал за ГЕРБ срещу 300лв на калпак .... за какви честни избори говорим изобщо !!!
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Хърсев, къде е Ружа Игнатова?
87
10
 
28
 
! Отговори
Грую преди 3 години
Прав е .Партиите на Галева,Пинокио и цигуларя ще ни докарат до кривата круша.Единственното хубаво нещо на тези избори е ,че народа прати Импексова в трета глуха.
86
20
 
12
 
! Отговори
Бай Станчо преди 3 години
Българите в чужбина били чалгари, щото избрали Слави. Българите в България си избраха Бойко, щото той всеки ден им пуска Чайковски от джипката.