Харалан Александров: Катастрофата в момента е БСП, а не обществото

Може ли политическата система да формира алтернатива?
7 апр 2021 08:45, Петя Славова
128

При 100% обработени протоколи - ГЕРБ печели изборите, а "Има такъв народ" е втора политическа сила. Може ли политическата система да формира алтернатива?

"Политическата система е високо демократична, тя постоянно формира алтернативи, тъй като тя е органична част от това общество. Ако политическите елити се самозабравят и решават, че са някаква специална каста, много бързо им го напомнят, както се случи онзи ден. Оказваха се в ситуация, в която се налага да потиснат политическия нарцисизъм", каза социалният антрополог Харалан Александров за "Денят ON AIR".

По думите му живеем във високо фрагментиран свят. "Те са няколко паралелни Българии. Направих изследване с мои колеги за българите в чужбина и установихме, че те имат съвършено раздвоени по класов признак какво се случва. Те имат изключително тясна версия за България", коментира Александров пред Bulgaria ON AIR.

Експертът подчерта, че голяма част от нашите сънародници както в България, така и в чужбина, нямат досег до развитието.

"В едно много приятно село с много измъчени хора в Балкана, бях напълно неразпознаваем, докато не отидох в "Шоуто на Слави Трифонов". След това на мига ме разпознаха, донесоха ми ракия и питка, започнаха да се отнасят с мен като канал към техния любимец. Той е телевизия, шоу, музика, веселие, повече песен, отколкото говорене, вече и политика, която вече е доста осезаема", допълни Харалан Александров.
Социалният антрополог смята, че тези хора са били занемарени от други политически партии и социални системи.

"Катастрофата в момента е БСП, а не обществото. Нинова има принос за това, което се случи. Този парламент е много по-представителен от много други, които сме имали. Хората са доста по-усмихнати последните дни. Професионалните политици и анализатори, които се занимават с управление, са доста по-угрижени. Загрижеността отиде там, където ѝ е мястото", категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
GERBERAN GNUSARA преди 3 години
KATASTROFATA E ZA GERBAVIA DZOB NA GERBERAN
86
4
 
8
 
! Отговори
хах преди 3 години
Всъщност приказките на тоя Харалан с интересната "професия" социален антрополог са, за да се отклони вниманието от същността на проблемите, пред които се озовахме. Варианти и комбинации за съставяне на правителство има, но заявилите, че няма да се коалират с герб, бсп и дпс партии не правят мнозинство! Тогава какво следва, ще ни кажете ли господин Трифонов и вие господа сценаристи от шоуто на Слави ?
85
10
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
В БСП няма катастрофа, катастрофата е купените квартали "Максуда", "Столипеново" , "Факултета" и т.н. с 80 % подкрепа за ГЕРБ!Катастрофа е "величието" на проф-Мишо Константинов , несменяемия уйдурмаджия на Борисов , катастрофа е броя недействителни бюлетини , катастрофа е стресовата ситуация създанена от ГЕРБ с цел да намали активността !Катастрофа е че Слави бламира антимафиотския блок в новия парламент и се нареди до слугите на Борисов и Гешев!Но ...на есен без Бойко и Слави с песен!
84
3
 
4
 
! Отговори
наци преди 3 години
Мразя герб, но тези, които се намърдаха - джендърите с *** ценности ги мразя повече. Мравин и истамбулската помия ще ви се струват, като "моята борба" след няколко години.
83
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
До ИЗРAЕЛ съобщи:Евреите, в завистта и злобата си, на тая основа възнамеряват да отрекат и ликвидират като "деградирало" цялото християнство - не само Господ-Бог Исус Христос...
82
5
 
0
 
! Отговори
Mr. Computer преди 3 години
Хората са доста по-усмихнати, защото досега бяха подтиснати от едно елитаристско управление. Което изгради свой собствен елит от довереници, като нямаха място в него "външните". Търпимост към социални слабите, пенсионерите, хората с нужда от медицински грижи, това беше едно нужно "маскиране", не без присъщо лицемерие. Така се случи това разложение и съществуване на няколко едновременно съществуващи държави.
81
4
 
6
 
! Отговори
Нинова-БЕТОН! преди 3 години
Нинова не може да бъде изритана от апаратчиците, с които е пълно на "Позитано"Защото не са я избрали апаратчиците!Нинова ясно схваща своите отговорности! Сега има да се бори много - и с Мая и с Румен на Деси и с мухльовци, като Кирчо Добрев.
80
7
 
2
 
! Отговори
Мъжко момиче преди 3 години
Нинова е мъжко момиче! Постъпи по мъжки от Изпълнителното си бюро.Не позволи някой да и диктува, кога да подава оставка.Това е отговорност, която малко хора схващат. Така че, не се опитвайте да разберете, неща, които няма как да разберете: връзката, между свободата, отговорността, обстоятелствата...
79
3
 
7
 
! Отговори
едно е ясно преди 3 години
Нинова може да бъде изведена от Позитано или с ритници или с краката напреде.
78
8
 
17
 
! Отговори
БСП СИ ОТИВА... преди 3 години
СЕЛЯНКАТА ОТ с.КРУШОВИЦА , ПАК СЕ ОПИТА ДА СЕ НАПРАВИ НА "ВЕЛИКА"!ЯВНО НЕ СХВАЩА , ЧЕ ИСТОРИЯТА , БАВНО, НО СИГУРНО Я ВОДИ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКОТО БУНИЩЕ!В БКП/БСП--НЯМА КАПКА ПОЛИТИЧЕСКА "ИДЕОЛОГИЯ", ИЛИ "СОЦИАЛЕН ЕЛЕМЕНТ", ОСВЕН ВЛАСТТА И ПАРИТЕ НА НАРОДА!БКП/БСП Е ПАРТИЯ НА "РУСОФИЛСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИНАЛО" СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ!В ЦЯЛА ЕВРОПА --НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ...
77
6
 
13
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
76
2
 
3
 
! Отговори
Ееее преди 3 години
Най-после! Трябваше му няколко деня реанимация.
75
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 95Бойко не само разполага с милиарди а и мафията го подкрепя.А също и СИК/ВИС.!!Много бяха активни на миналите избори.
74
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 77 до 95ти коментар "анти-нинова" постове?!Няма как да е съвпадение.ЗАДКУЛИСИЕТО плаща яко да се дискредитира Нинова.Само това е спасението за Шайката да остане на власт.
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ е много хитър и вече наистина има политически опит.Новите партии ,без Манолова,нямат такъв и реагират крайно емоционално,без да се мисли,много много.Притеснително е мълчанието на Трифонов.Не желае да е с БСП,което означава,че днес ще е дадено летището на концесия,а трябваше да се реагира веднага. Слави мълчи за Герб.Не си правете илюзии ,ако не се обедините ,че лесно ще отсраните ББ,който разполага с милиарди и не се е противопоставил за нищо на запада.
72
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществото ще преживее лисата на БСП
71
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова има тежки зависимости от Русия.Погледнете другите източноевропейски страни.Колко дръпнаха напред.Българинът нито е по *** нито по-некадърен.Единствената разлика между Българи я и другите соц страни е, че те скъсапа пъпната си връв от Москва.Намерете български политик, който да направи същото и ние ще дръпвем напред.Във всеки случай Нинова не е - тя пробута руската къртица Радев за президент.Тя реве за руски ваксини.Сега щяла да проверява летище София, но не и Турски поток. ЗАЩО?
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП страда от своята диктаторска политикаПолитикът е човек който да води преговори до постигане консенсуспри калпав политик следва ратурване на партията
69
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катастрофата не е за БСП, катастрофата е за обществото, колкото и да не ви се вярва.Ще загубим и парите от концесионерската такса на летище София...И майка си и баща си са готови да продадат и подарят, стига да се докопат и задържат на власт!Манолова е пълен провал, нищо чудно да се коалира с ГЕРБ - КОМИСИЯ ПО РЕВИЗИЯ СЪЗДАЛА...Куче влачи, диря няма!Избори до дупка - това е изходът!
68
6
 
10
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
Не съм привърженик на БСП, но ако бяха читава опозиция, с качествени хора и идеи, нямаше да се докараме до това дередже и Нинова е типичното доказателство че комунист без кръв властта не дава. За щастие този път е вътрешнопартиен въпрос.