Янаки Стоилов: Тежка загуба за БСП, не виждат в нас алтернатива

Развръзката на изборите настъпи миналата година, каза той
8 апр 2021 12:43, Анисия Иванова
77

Социалистите Янаки Стоилов и Крум Зарков поискаха оставката на Корнелия Нинова след резултатите от изборите. Лидерът на БСП обаче обяви, че оставка подава Изпълнителното бюро, но не и тя.

"В деня след изборите обсъдихме резултатите, нямаше различия, че БСП претърпя тежка загуба. По-лошото е, че тя идва след пълен мандат в опозиция. Това показва, че огромна част от хората не само не ни възприемат като алтернатива, но дори и като категорична опозиция", каза проф. Стоилов в студиото на "България сутрин".

И подчерта, че всички те носят солидарна отговорност.

Още по темата

"Този ръководен екип носи отговорността и тя включва и председателя. Самият аз поради тази причина заявих моята оставка от позицията, която заемам като председател на Комисията по идейно и програмно развитие. Това би било рискована стъпка. Но немалък брой от избирателите на БСП гласуваха за нас поради последователността на партията, а не толкова за начина, по който е възприемана", допълни Янаки Стоилов.

А по думите му развръзката на изборите е настъпила още през миналата година.

"Въпреки че БСП заяви подкрепа за протестите, тя не се включи организирано в този процес, не предложи свое виждане за развръзката му. А кампанията вместо да помогне увеличи тези разлики, които надминаха очакванията ни", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Стоилов смята, че пандемията е намалила участието на част от потенциалните избиратели на БСП.

"На следващи избори БСП трябва да отиде с промени в политиката, по-добро представителство. Последните години загубихме едно от нашите основни предимства - БСП винаги да има по-висок професионален капацитет в политиката от другите партии, с които се конкурира. Не успяваме да убедим хората, че много от недъзите на днешното състояние се дължат на системата, в която живеем. БСП трябва да заговори открито чрез официалните си представители, че ние живеем в общество на експлоатация, в което много от работещите са бедни", посочи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До факт 65 Когато разбереш, че точно олигарсите и капиталистите организираха атаките срещу Нинова и отказаха по лабилните членове и симпатизанти на БСП да не гласуват, може би ще запееш друга песен. Вотът на българите беше емоционален, животински. Когато всеки от нас разбере, че сме мислещи същества, нещата в държавата ще се променят и отношението към политиката на Нинова и екипа и ще бъде различно. "И помнете ***, че сте хора" - Ярослав Хашек
69
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 3 години
До Анонимен 62 А за какво ще я съдиш госпожо? Да не би да си в близки отношения с бъдещия аутсайдер Янаки или си тайна обожателка на пиленцето Крум Зарков.
68
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Чера, не ти ли идва на ума, че тези бивши привърженици и симпатизанти на БСП, които не гласуваха за БСП, всъщност гласуваха за богаташите, за които Нинова се явява смъртна заплаха. Освен това според избирателния закон, голяма част от техния "неутрален"вот се вля в бройката на ГЕРБ, като първа политическа сила. Помнете че ако Нинова подаде оставка, първата работа на новото ръководство ще бъде да премахне мандатността, чрез която ги удари Нинова.
67
2
 
5
 
! Отговори
БСП в ляво или дясно преди 3 години
До факт: Хал хабер нямаш кое е ляво и кое дясно. Преизчисляването на пенсиите социална мярка ли е? Имаме милион и 270 хиляди пенсионери с пенсии под 380 лева. Прогресивният данък за хората със заплати над 5000 лева ляво ли е или дясно?БСП отдавна ги предлага. А бат'ти Бойко за три мандата не направи нито едното нито другото. Но времето му отминава.
66
3
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
БСП е в много добра позиция. И не беше грешка че не се опита да "яхне" протестите. Трето място на БСП в момента е по-добро от първо или второ. Какво щеше да се получи ако БСП имаше гласовете на ГЕРБ? Цялата нова опозиция 'Има такъв народ", "Изправи се" и ДБ щяха да се обединят срещу БСП и те пак нямаше да направят правителство. А сега се обединяват срещу ГЕРБ и, щат-не щат, ще търсят подкрепа от БСП. По-добре от това засега здраве му кажи.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде е Кирето Добрев-Контрабандисто да се изока и той на мегдано/медиите/.
64
2
 
7
 
! Отговори
факт преди 3 години
"Трагедията"на БСП е,че вече никой не може да излъже,че е лява партия.Преименуваха се след поредния им преврат на 10 ноември 1989г. на социалисти,но всъщност върхушката им станаха капиталисти а електората им,им станаха слуги за жълти стотинки.Те са партия на олигарсите.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми гербаджийски медии, и някоя бабичка да се изока за оставка на Нинова тичате да тиражирате. Ето тука сте поканили двамата само които и искат оставката, а другите от ръководството на БСП НИКОГА НЯМА ДА ПОКАНИТЕ. САМО ЧЕ КОРНЕЛИЯ ОРГАНИЗИРА ОБЕДИНЕНА ОПАЗИЦИЯ ПОНЕСЕ СИ ЦЕНАТА НА ОЧЕРНЯНЕТО И ОТ ВАС, ТЪРПИ Я С ГОДИНИ И СКОРО ЩЕ КВИЧИТЕ В ОПОЗИЦИЯ. И СЕГА ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА Я ИНТЕРВЮИРАТЕ.
62
1
 
3
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 3 години
https://youtube/watch?v=0GyR13GUYWIИво Христов премиер. Не Шланговици и Чалгари. Корнелия е категорично срещу ГРОБ но пък срещу нея и е целия ресурс на ГРБ в същото време дискретно помагат на патерицата си Слави.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова на съд
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крум Зарков много бързо си забрави Шефкатамижитурка
59
4
 
4
 
! Отговори
Комплот преди 3 години
До Гневен 30 години БСП беше колаборационистка партия - ту отстъпки на СДС, ту Цар-мар,ту сговор с мутрите на Боко. Нинова първа разрови ***-гербестачното блато в собстевата си партия и веднага Съселът,Свинарят, Близашки,Мишко-чашката,Янков и Жаблянов - бордаджиите,Бургиева...веднага и скроиха комплот. Янаки 30 години си е все наивник и подкрепител на колаборационистите,въпреки,че не е лошо момче.
58
4
 
7
 
! Отговори
59126 преди 3 години
Дори симпатизанти и членове на БСП не възприемат Нинова. Първо нея да махнат. После де се осъзнаят като лява партия. Ако не могат да мислят, да говорят и да действат като лява партия, БСП е обречена. Обезняващи, хората спонтанно олевяват, но не припознават БСП като своя не само поради ожесточената анти-БСП пропаганда, а поради негодността на функционерите да общуват с хората.
57
2
 
8
 
! Отговори
Krom преди 3 години
На следващите избори - под 10%. Ковида и времето ще отнесат някои от по твърдите ви избиратели, Нинова - ще довърши останалите. Така че, ако не хванеш пищова и не и спретнеш ПУЧ, направо се огледай за перспектива извън Парламента. Може да потърсиш работа и при Другаря Гергов!
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова си е седесарка. По-късно се прехвърли в БСП. Може да е кърmица.
55
3
 
12
 
! Отговори
ДЕДО МРАЗКО преди 3 години
ЯНАКИ Я КАЖИ ЗАВОДЧЕТО В ДОЛНА ГРАДЕШНИЦА НА КОЙ Е, ЧЕ НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВАТ ПРИКАЗКИТЕ ВИ КОЛКО СТЕ ЧЕСТНИ И ДОБЛЕСТНИ В БСП. И КАК ДА ГЛАСУВА НЕКОЙ ЗА ВАС КАТО ПРЕД МЕН СЕ ДАДОХА ЕДНИ 30 000 НА КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР,, 93 ИЛИ 94 год.,,ДА ОТВОРИ БИЗНЕС И ПОСЛЕ ДА СИ КУПУВАТЕ ГЛАСОВЕ С ПАРИТЕ ДАРЕНИЕ. ОТ ЕДИНИЯ ДЖОБ В ДРУГИЯ. умре сиганката дето ви верваше.
54
6
 
8
 
! Отговори
Герговски преди 3 години
Тьотка Корни упорито отказва да подава оставка. Но все пак това е много хубаво, ние противниците на червените кхмери я внедрихме преди време в редиците на мандраджиите. Скоро ще изпълни мисията си и червените ще имат до 9% на избори.Успех в затриването на бспто КУРНЕЛО!
53
1
 
13
 
! Отговори
4ера преди 3 години
ТО РАБОТНИЦИТЕ СА БЕДНИ А ВИЕ ВИХРУШКАТА НА БСП БОГАТИ !!!!!!!!!!
52
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Позитанската Престъпна Организация трябва да бъде разгонена, активистите и окошарени, а офисите санитарно опушени. Офисите трябва се направят музей на сатанистите и разрушителите на България.
51
4
 
11
 
! Отговори
всяко зло за добро преди 3 години
Виждаме как тази кака се е вкопчила във властта.Можем да си представим как щеше да се вкопчи в Българската държава ако бяхме допуснали да вземе властта. На протестите щеше да отвърне с картечен огън и да разгони гладните хора, докато не остане жив българин в родината.