Нинова съди съпартийци заради личното им мнение

Завела е иск за 15 000 лева срещу другарка от Варна
88
Нинова съди съпартийци заради личното им мнение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Иск за 15 000 лева е завела председателката на БСП Корнелия Нинова срещу социалистката от Варна Албена Шавел, която е и шеф на най-голямата основна партийна организация в район “Одесос” в града. За предстоящото дело съобщи самата Шавел във Facebook. И отново поиска публично оставката на Нинова като лидер на червената партия, пише „Труд“.

Още по темата

“Съди ме, защото като социалист винаги съм заставала на страната на моята партия БСП и на страната на лявата идея. Корнелия Нинова ме съди за непосилна за възможностите ми парична сума. Ще продължавам да се боря за идеите си и за свободата да ги отстоявам”, написа Албена Шавел в социалната мрежа.

“Срамно, но е илюстрация на “визията”. Давам веднага малка сума за подкрепа, направете специална сметка”, написа в подкрепа на Шавел икономистът Боян Дуранкев.

“Поредният случай е достатъчно показателен за това, че проблемите в БСП явно не са решени. Критики и различни позиции няма как да бъдат спрени със съдебни дела. Не е необходимо госпожа Нинова да въвлича съда в подобни игри, ако мога така да се изразя”, заяви пред “Труд” политологът доц. Татяна Буруджиева. Тя бе депутат от гражданската квота на БСП, но в момента също е дадена на съд от Нинова за мнение в интервю за пловдивска медия.

“Първото заседание на моето дело е на 11 май, въоръжила съм се с търпение”, каза още Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Албена Шавел, защо не си стоя в Израел, да отглеждаш ряпа в някой кибуц, ами дойде в България да разпространяваш прогресивните социалистически идеи и да се бориш за диктатура на пролетариата???
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на корнелия! Следващите избори под 4% !
11
2
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен 3 ... Ако за Борисов са гласували "5%" от българите възниква резонният въпрос при 40% избирателна активност какви са процентите на Нинова, Маямата или Бойкикев ... ?!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А дали ще иска и парите или ще им прости,това е друг въпрос."Толкова е друг, че направо няма нищо общо с цялата ситуация ..
9
4
 
21
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Нищо подобно.Гласувах за Борисов и аз и всичките ми познати.и се събра 26% вот.Слави е с 10% по-малко.Като толкова не го искахте Борисов кой ви пречеше да идете и да гласувате?Сега пак ревете.
8
2
 
21
 
! Отговори
ХАХАХА преди 3 години
Тази Нинова изглежда неадекватна и смешна в усилията си да унищожи БСП!
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека съдът каже кой е крив и кой е прав,така е правилно!Защо не пишете и за повода,паради който Нинова ги съди? Без основателна причина надали има основание да ги съди. А дали ще иска и парите или ще им прости,това е друг въпрос.
6
2
 
23
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
май отсега нататък това ще работи, ще съди всички, които мислят различно от нея. Така ще се прехранва, ще събира пари от инакоюислещи.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За идеите ли я съди или заради лъжи за миналото на Нинова?В края на краищата, никой не иска да бъде клеветен. Ако са верни твърденията на Буруджиева и Шавел, ще успеят да ги докажат в съда, и Нинова ще им плати разноските по делото, а и те ще тържествуват морално. Ако съдът ги осъди като клеветници, то ще си плащат, каквото са си поръчали и изконсумирали.
4
4
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НИНОВА СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ГОСПОД БОГ, ЗАЩОТО Е ЯКО ПОДКРЕПЕНА ОТ ФСБ. И НИКОГА ТЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, ЗАЩОТО ТАКА И НАРЕДИХА. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
Рядко срещана противна т.вар.
2
8
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
100%-Нинова, такава обичам да я гледам, мъжка е и ще го натръшка на всички социалисти, за доброто на България ... Нинова Forever ... ))) ... !!!
1
2
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
ХА ХА ХА