Тома Биков: За Борисов не е самоцел да е министър-председател

Кой ще бъде премиер ще се обсъди с политическите партии
8 апр 2021 09:43, Петя Славова
79
Тома Биков: За Борисов не е самоцел да е министър-председател
Снимка: БГНЕС

Кой ще бъде премиер ще бъде обсъдено с останалите политически партии. За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател. Нормално е лидерът на спечелилата партия да бъде премиер, но в момента не се намираме в нормална ситуация. Това заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му ГЕРБ има готовност да предложи структура и състав на правителство, както и дългосрочна програма за управление.

Още по темата

"Предстои да се реши кой ще бъде в преговорния екип. Имаме готовност за правителство с политици, но и с неполитически лица. Не на всяка цена искаме да бъде в управлението. Със сигурност ни трябват поне 121 депутати. Готови сме да проведем разговори с всички, да се съобразим с част от техните предложения", коментира Тома Биков.

Според него дали ГЕРБ ще управлява зависи от останалите политически сили.

"Това, че една партия няма да може да управлява, не прави победата ѝ по-малка. Ние сме готови да бъдем и в ролята на опозиция. Не виждам да има разговори в момента, преговори, няма дори спекулация за евентуален министър-председател, очевидно е, че таза тежест ще падне върху партията на Трифонов", каза още Тома Биков.

Той бе категоричен, че няма да има служебно правителство и призова президентът Румен Радев да събере първите три политически сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе тоя, тоя ако не се го показват всеки ден по телевизията ще изпадне в депресия.
46
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
тома ти вярваш ли си на думите,та той слънцето ви,ако не е премиер,ще получи инфаркт от злоба,че няма да може да командва ,от джипа.
45
0
 
4
 
! Отговори
хмм... преди 3 години
Една от причините Боцко сега да е хем победител, хем не съвсем е тоя Биков и още подобни като, Гърневски, Георги Марков, Мента Стоянова, Десито Атанасова, Барни Ръбъла(дето вече го няма), леля Цецка, екс шефката на събранието Цвета и още куп активисти на герб!
44
5
 
5
 
! Отговори
ира преди 3 години
Боже Боже дали не е самоцел ами какво ще прави без джипка кинти мацки и вякакви облаги бе Давате ли си сметка че той не е за Банкя да седи в къщи и да не го обгрижват всякакви лупени Той вече отдавна е забравил какво е да си обикновен човек
43
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА сега Бойко Борисов е НАЙ добрия политик в България
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бившата секретарка от централата на ДПС и настояща пеперуда от ГЕРБ ни омръзна
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елементарно е - след като от министрите не се изискват експертни качества( каквато е практиката досега), партиите в парламента да посочат свои представители според квотата им в парламента, които да теглят жребий за отделните министерства в бъдещото правителство. А който изтегли късата клечка става премиер. Честно и почтено. ;-)
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито искаме повече да ви виждаме,нито да ви чуваме.Тома Биков,Харизанов и Сачева са само една част от некадърните гербави калинки.Махайте се и да започваме начисто.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бико шефа ти го тресе страх паника и ужас. Слави ще му потърси сметка за милиардите европейски мангизи. Ще го пита защо само неговите обръчи от фирми печелят обществените поръчки. Защо бяха отхвърлени много ниски оферти. Защо шефа ти не идваше в парламата и не се отчиташе пред народа. Народа за к.у.р ли го имахте. Народа не е само за купуване и гласуване народа е и коректив на власта. Самозабравихте се бе сеяндури. Трябва да си платите за безочието и наглоста.
38
3
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
Г - н ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ проблема със съставянето на правителство очевидно отива към Вас !?!?! НАЗНАЧЕТЕ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ и оправете погледа на оня от стимката по - горе !!!! Всички далавери на този тип трябва да бъдат показани на БЪЛГАРИТЕ !!! И най-вече БЪЛГАРИЯ на БЪЛГАРИТЕ ли принадлежи !?!?!?
37
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
прави ли ви впечатление, че напоследък взехме да виждаме доста трагични снимки на тоа?
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки народ си заслужава управниците !
35
2
 
5
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Хаха, сега Баце ще прави скечове за рошльовците на Слави и за самата Славуца... да видят как е!
34
5
 
17
 
! Отговори
Леля Пена преди 3 години
НО Е САМОЦЕЛ ДА ОСТАНЕ ,ЗА ДА ПРОДЪЛЖИТЕ ДА КРАДЕТЕ!
33
3
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Хахаха... придворните се обаждат.То от години е ясно, че тиквата няма да иска да е премиер, но трябва да спазари да не търка наровете.
32
2
 
27
 
! Отговори
Овче племе преди 3 години
Лично ТОмата преди 10 години влезе в парламента за да го вкарва в затвора а сега му лиже г..а.Овче племе с къса памет сте си и това е....
31
0
 
12
 
! Отговори
Хахахха преди 3 години
ХАххахаТОВА твърдение може да го кажеш почти за всички но не и За Баце.Той ако не е премиер ..................... даже мозъка ми неможе да го асимилира това.ХАхахха
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
който и да е премиер, докато не спрат далаверите и корупцията, няма да има промяна. Всички областни, общински наместници, лефове на комисии и т.н. крадат като разпрани, независимо от коя партия са.
29
3
 
21
 
! Отговори
Hahaha преди 3 години
Борисов е за Карлуково!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Служебно правителство" не е ли такова, което е в служба на държавните интереси, а не на отделна партия от парламента? И не трябва ли всички правителства да са такива? Другото противоречи на принципа за разделение на властите.