Бюджетът на ГЕРБ бил неадекватен, трябвало да се актуализира

Икономическата криза започнала доста преди изборите
58
 Бюджетът на ГЕРБ бил неадекватен, трябвало да се актуализира
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ остави неадекватен бюджет и ще се нуждае от актуализация, смята кандидатът за депутат от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов.

„За съжаление, икономическата нестабилност започна далеч преди изборите заради мерки, които не достигнаха до засегнатите от кризата. Основните разходи са през декември 2020 г. Дали ще има и политическа криза и дали ще задълбочи икономическата предстои да видим, но вероятно и тя ще има негативен ефект“, коментира той пред bTV.

Според него дали ще се стигне до нови избори, ще решат партиите в парламента, които „трябва да имат отговорно поведение и да продължат напред“.

Сред икономическите мерки, които ДПС предлага, са подобряване на ефективността на държавните разходи чрез заимстване на „елементи от споделената икономика“, създаване на Агенция за разходите и Агенция за държавната собственост, каза Чобанов.

Важно е да се приеме и Законът за личния фалит, а общините да имат повече лостове за стимулиране на бизнеса, отбеляза бившият финансов министър.

За разлика от ГЕРБ  и БСП, при ДПС резултатите от настоящите избори показват 20 000 гласа повече в сравнение с предишния вот, „това се дължи на кампанията, която проведохме, която беше ясно ориентирана да разкрие фактите за икономическото състояние на България, за увеличения нетен дълг, за загубените 360 000 заети, за разпада на държавността“, заяви Чобанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
А така преди 3 години
Още не влезли в парламента и започнаха да се оправдават.Знаем че не ви бива бюджет да правите.Видяхме ви колко ставате цели 20 години.Като не ви харесва нещо Ами кажете какво не ви харесва. И какво е трябвало да се направи.и аз искам по случай кризата да раздадат по 10 бона на калпак.Ама няма как да стане.
30
0
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
те защото до сега ДПС не лапаха от бюджета...
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФАКТ ФАКТ ФАКТПосочи ги тези всички. Да не си баба Вуна на Славито ?
28
3
 
6
 
! Отговори
Някой замисли ли се преди 3 години
Интересно защо при Борисов Ромите,наркомани и алкохолици са издигнати на пиедастал !
27
0
 
4
 
! Отговори
2 до Стефанов преди 3 години
Здравей,по изразните средства се досещам ,че си Дайнов.Ок,слушай сега драги професоре.Аз съм против Дпс и исляма щото не им вярвам на тях,не са като нас.Схващаш ли,искат да закрият България и ползват такива като вас в НБУ да го направят.А вие за едни сребърници и от злоба им помагате.Второ,ако са водвли Бойко за носа то сега ти предлагаш да водят Бг и то явно.Нещастна България
26
1
 
3
 
! Отговори
Лелеле преди 3 години
Отиваш в МВР да се оплачеш от мутри, а те ти казват мутрите са добри хора нека те изтезават!
25
0
 
5
 
! Отговори
= преди 3 години
какво да се прави - революционни времена.всякакви *** изпълзяха от шумата.
24
0
 
5
 
! Отговори
= преди 3 години
какво да се прави - революционни времена.всякакви *** изпълзяха от шумата.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато имате МАФИЯ няма работни места и народа ше бъде беден. Имате едни социалки за ромите и хиляда ултра богаташи, коитп се разбират с МАФИЯ 50% на 50%. Затова винаги има два ремонта за едно нещо.Ние частните инвеститориправим работни места, но до сега не можехме , защото МАФИЯ правеха сделки на ДЪРЖАВНИ ЦЕНИ - супер високи. Това е източване на ДЪРЖАВА. Сега Банките ще почнат да дават кредити. Ако МАФИЯТА бъде победена
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Голям "инвеститор" си ти. Инвестирал си в допотопен лаптоп за да тролиш за жълти стотинки.
21
3
 
4
 
! Отговори
ФАКТ ФАКТ ФАКТ преди 3 години
Те ГЕРБ извратили и МВР и ДАНС направили са ги като терористични групировки за следене и терор на режима Борисов!А за Гешев всички знаят вече какъв му случая с мутрата!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Оставиха повишен кредитен рейтинг на БГ и влизане в чакалнята на еврозоната.
19
0
 
4
 
! Отговори
Към Стрефанов преди 3 години
Точно обратното Те винаги да били заедноКой целуваше ръката на Доган или и ти бързо забрави уйдормата която правеха заедно
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после. Сега ние частните инвеститори и банките ще можем да правим свободно бизнес.Преди не можехме, защото Тиква-Мафия взимаше с шепи милиони държавни пари и раздаваше. Ние не можехме да немем никой, защото МАФИЯ се разбираше с фирмите да прибира 50% , а фирмата ИЗПЪЛНИТЕЛ нищо не правеше. Пример: Рилския манастрир. Две плащания за една работа. Първия път МАФИЯ си прибра париците. Втория път ИЗПЪЛНИТЕЛ. Банките затова не отпускат кредити и няма работни места.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14А ти говориш неподготвен. Не знам 'що масово българина не види по-далеч от носа си... Толкова наивни ли сме нашето племе, генетично ли е... Дойде ли овчар и хааааайде цялото стато по него слепешката... На принципа "Аз вярвам!", понеже много хубаво сме видели от тоя принцип....
16
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЩОМ ДОЙДАТ НОВИТЕ ДЕПУТАТИ ПРАВЕТЕ КАКВОТО ЩЕТЕ!!1НО ДО ИДВАНЕТО НА НОВИТЕ ДЕПУТАТИ АКТУАЛИЗАЦИИ НЯМА ДА СЕ ПРАВЯТ!!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки така си оправдава провала в управлението като винаги предишния му е виновен. Като не ти харесва как е направен бюджета ами коригирай го, или сега си тръгнал да ни обработваш защо трябва да ни вдигнете данъците ли?
14
2
 
4
 
! Отговори
До Стефанов преди 3 години
Говориш глупости.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези които случайно са забравили , Чобанов беше финансов министър на Орешарски..
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да беше само бюджета, те тия нещо адекватно оставиха ли след себе си изобщо?!