Бюджетът на ГЕРБ бил неадекватен, трябвало да се актуализира

Икономическата криза започнала доста преди изборите
58
 Бюджетът на ГЕРБ бил неадекватен, трябвало да се актуализира
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ остави неадекватен бюджет и ще се нуждае от актуализация, смята кандидатът за депутат от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов.

„За съжаление, икономическата нестабилност започна далеч преди изборите заради мерки, които не достигнаха до засегнатите от кризата. Основните разходи са през декември 2020 г. Дали ще има и политическа криза и дали ще задълбочи икономическата предстои да видим, но вероятно и тя ще има негативен ефект“, коментира той пред bTV.

Според него дали ще се стигне до нови избори, ще решат партиите в парламента, които „трябва да имат отговорно поведение и да продължат напред“.

Сред икономическите мерки, които ДПС предлага, са подобряване на ефективността на държавните разходи чрез заимстване на „елементи от споделената икономика“, създаване на Агенция за разходите и Агенция за държавната собственост, каза Чобанов.

Важно е да се приеме и Законът за личния фалит, а общините да имат повече лостове за стимулиране на бизнеса, отбеляза бившият финансов министър.

За разлика от ГЕРБ  и БСП, при ДПС резултатите от настоящите избори показват 20 000 гласа повече в сравнение с предишния вот, „това се дължи на кампанията, която проведохме, която беше ясно ориентирана да разкрие фактите за икономическото състояние на България, за увеличения нетен дълг, за загубените 360 000 заети, за разпада на държавността“, заяви Чобанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 3 години
До АнонименЩе се краде след ерата Герб.Разбрахте ли защо Бойко никога не пусна ДПС във властта!Днес ДПС се завръща на крилете на Слави,ДБ и БСП.--------------------------------------------------------------------------------------------------ДПС не са излизали от властта, през цялото време водят тиквата за носа и определят какво да става, само такива абдали като тебе слушат на Буда дитирамбите, че ги държал извън властта и вярват като пуйчета.
10
11
 
4
 
! Отговори
Аман преди 3 години
Истината е че гробарите заложиха капан за следващите защото държавата е. обезкървена от страна на пари И тогава хората ще почнат да викат че при детето мс кумунистите е било по добре
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите от Европа ще ги замразят преди края на април. Не се заблуждавайте, че така лесно се дават тези пари! Свидетели сме как бяха замразени проекти преди време. Сега ще замразят всичко заради нестабилност в държавата.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом ДПС искат да лапат от бюджета, значи са сигурни, че парите от ЕС ще бъдат спрени.
7
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хазната е ометена гербавите се готвят доволни да гледат сеира на управляващите след тях.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2сигурно за това в предния парламент ДПС го игра патерица
5
7
 
7
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
е за ДПС който и да е бюджет НЯМА ДА Е АДЕКВАТЕН, защото не са включени порционите, които да раздава Доган, НО СЛАВИ ще си направи необходимите промени
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма проблеми, алтернативата на ГЕРБ има мнозинство, ще направят правителство и ще актуализират бюджета.
3
1
 
20
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 години
Глава голема, куха като тиква.Видехмете като министър, не умувай.
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се краде след ерата Герб.Разбрахте ли защо Бойко никога не пусна ДПС във властта!Днес ДПС се завръща на крилете на Слави,ДБ и БСП.
1
1
 
21
 
! Отговори
И тоя е от наше село преди 3 години
Ееех, Чобан Петре... с тая голяма глава тая малка мисъл ли успя да сътвориш?!