Калфин: Хората не припознаха БСП като алтернатива на изборите

Повторен вот е в интерес на досега управлявалите, смята той
9 апр 2021 22:25, Анисия Иванова
48
Калфин: Хората не припознаха БСП като алтернатива на изборите
Снимка: Bulgaria ON AIR

След резултатите от парламентарните избори накъде върви България, ще има ли предсрочни избори, или ще бъде съставен стабилен кабинет? С отговорите в студиото на Денят ON AIR e бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин.

Според него всяка държава има нужда от стабилност и дългосрочен план в политиката.

"Аз като избирател ще бъда много недоволен, ако ми изпратят отново тези политици обратно, пред целия хаос на избирателните секции, щото не им харесвал резултата. Това, което казва колективния избирател, е много ясно Въпреки че аз мисля, че ако има нови избори - според мен националистите ще намерят начин да се съчетаят. Не знам този ентусиазъм за извънпарламентарните сили дали ще бъде пак толкова силен. Повторен вот е в интерес на досега управлявалите, но и ще покаже една слабост на политическата система - това ви е казал избирателят, това е", категоричен е Калфин.

И допълни, че хората очакват след изборите този, който иска да поеме властта, да излезе да говори и да успокоя обществеността.

"Това, което със сигурност ще се случи, е, че тези пари, които се раздаваха от джипката, тепърва ще излизат фактурите за тях. Тоест новото правителство, което и да е, ще има огромни плащания по поети вече ангажименти, а бюджетната ситуация съвсем не е розова", заяви още бившият вицепремиер.

Относно парите от Европа и дали ще бъдат загубени, Калфин обясни, че планът вече е подаден.

"Абсурдно е да говорим, че към края на май, някой тепърва ще го пренаписва, да го преразглежда. очевидно е, че той такъв, какъвто е направен от ГЕРБ. Следващото правителство може да прави някакви малки корекции или да предоговаря и затова ни трябва стабилно правителство, не за 3 или 5 месеца", допълни още той.

И подчерта, че ако се отиде на нови избори, отговорността ще носят тези, които не са направили правителство.

"Който и сценарии да се случи, на ГЕРБ очевидно им е ясно, а и те самите казаха, че не могат да намерят подкрепа да съставят правителство, и аз лично се надявам те веднага да върнат мандата. И в крайна сметка избирателят реши, нареди този парламент и има много ясни послания. Първо, не иска ГЕРБ повече да ни управлява, Второ - въобще не приема БСП са алтернатива, и трето - има някакви извънпарламентарни групи, на които се разчита те да правят правителство", обясни Калфин.

А резултатът на БСП, според него, е очакван.

"Хората не ги припознават като алтернатива заради всички скандали и разправии. Според мен няма никаква идеология, в момента, в БСП", каза още Калфин.

Набеляза и най-важните, незабавните задачи на новото правителство.

"Как ще се реши проблемът със цялата здравна система, ваксиниране, грижа, също така помощта на бизнеса, как бюджетът ще приключи годината, това са краткосрочните неща. Да се посочат компетентни министри, дори да не са познати лица", подчерта Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
13
 
! Отговори
Сила преди 3 години
Иво,цял живот ще си останеш Калфа на БСП-то!Измре ви електората!
13
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
erdogan i mitsotakis imat dobro sarce za horata v iztochna romelia. iztochna romelia she si napravi regionalen referendum i ste izteche ot "kuku band" i "mutri out"...kniajestvo bulgaria, ako iska da otiva i v pojarevac i v belgrad, budapesta, praha na kelner ;). letista, pristanista, pazari...adieu sofia...
12
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 години
Нима това е изненада???!!! Знаел си го и преди изборите, но си угодничил г-н Калфин.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не е алтернатива на нищо. БСП е една предателска русофилска партия, която може само да лази в краката на Русия. Между впрочем и самият Калфин е един долен предател русофил пръкнал се от разбойническата БКП.
10
7
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Вече никой нормален не припознава БСП.
9
2
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Честните и кадърните като теб остават извън парламента да слугуване на нахалните тъпани.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БеСеПеее не са алтернатива. Те са продукт на системата. Това си е чисто БКП в момента приватизирано от *** Нинова. Тя е майсторка по приватизациите. Ручен Гечев е най- силен във фалитите на банки. Заедно са Непоправимите от Срутището.
7
1
 
14
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Хората не припознати БСП за алтернатива. А длъжни ли са?? Хората търсят компетентни и честни политици, а то такива няма. Всеки иска за заграби кокала на мах.
6
6
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Тоя татунчо никога няма да стане политик. Даже не разбира от какво има нужда и държавата и народа. Ама да не са обаждам много та да продължава да се закопава тоя и другите като него. Неграмотници от друга планета.
5
2
 
13
 
! Отговори
Виж Ивайло преди 3 години
ти си умен мъж - не върви да въздишаш за БСП. С Първанов направихте доста за неговото отслабване с вашето АБВ - един кух проект. Жалко че Първанката жертва хора като теб!Сега нека да се иде на служебно правителство и предстрочни избори. Добре е нещата да се поизбистрят! Някога така пришпорваха и И.Костов. Но той каза: "Първо да оправим партията, България ще почака!" Сега също България трабва да почака - да й дойде акъла! Пък после да си гласува за Божковци, Мутри вън и други фекалии...
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са същите, моля ви се! Схемата си беше в сила още от края на "царско време", ама покрай станишакта взе да набира сила. ГЕРБ нищо ново не измисли. Даже европроектите не бяха първите, деот ги източваха. БСП и ДПС имаха опит още с Натура 2000 от ехееей и коя година. Просто ГЕРБ хвана наследи цялата схемта!!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми хората отдавна не я припознават зо алтернатива на ГЕРБ, но БСП си въобразява, че падне ли Борисов властта ще е тяхна.И затова Нинова толкова се напъваше 4 години да плюе и да сатанизира ГЕРБ.Напразни усилияКогато копаеш гроб някому някому - сам падаш в него.
2
3
 
9
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Е ама пикаещия във фонтани го познаха и АБВ ....аут!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болгарское Срутище Позитано 20БСП вземат 43 депутата в новото НС благодарение наКоалиционни партньори:ПП Комунистическа партия на България;ПП Нова Зора; ПП Политически клуб Екогласност;Политически клуб "Тракия"