Политолог: Слави Трифонов вероятно ще върне мандата още същия ден

Най-вероятно отиваме към нови избори, смята Теодор Славев
403
Политолог: Слави Трифонов вероятно ще върне мандата още същия ден
Снимка: БГНЕС

"Моето лично усещане е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Защото такива са декларативните нагласи към момента. Те казват, че не искат да управляват с нито една от партиите на статуквото". Това обяви политологът Теодор Славев пред БНР в коментар за ситуацията след проведените в неделя парламентарни избори.

"Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов, защото от "Има такъв народ" зависи дали ще има предсрочни избори, или ще се състави някаква дори и временна формация", посочи експертът.

При условие, че никой не иска да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа сила, поясни още Славев.

Още по темата
Според него проблемът на формацията "Изправи се! Мутри вън" е, че те имат прекалено малко гласове. Те не са фактор, който да бъде интересен, който да решава някой от сегашните проблеми за сформиране на кабинет", посочи политологът.

"И в тази рулетка се отива вече към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен ако питате, логиката сочи, той да го даде на БСП, на тези, които го издигнаха и от там нататък да видим дали БСП ще направи опит за проучвателен мандат с подкрепата на всички други", посочи Славев.

Той уточни, че засега най-вероятната хипотеза е да се върви към предсрочни избори със служебен кабинет на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
2
 
2
 
! Отговори
незнайко преди 3 години
ДО ТУК С ГЕРБ ДПС И БСП ----СУВЕРЕНА ИСКА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ДО СЕГА---ВЪН ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НОВИ ИЗБОРИ ПРОВЕДЕНИ ОТ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛКТВО С ЕЛЕКТРОННО И МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ---БЕЗ ХАРТИЕНИ МАНИПУЛАЦИИ ЩЕ Е ПРЕЛОМА В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
323
2
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Преди да избера някоя партия, аз се запознавам подробно с програмата й. След това я сравнявам с тази на другите партии. Освен това съм препатила като възрастен човек от някоя величаеща се партия. Не разбирам защо шоуменът мълчи, няма програма за управление и се муси. То е ясно, че не го бива за министър-председател или президент, но всеки трябва да си знае мястото. Всеки може да критикува, но не и да управлява.
322
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ИМА ПАРЛАМЕНТ ЗА ДА гласуват промените в избирателния ЗАКОН. Най вероятно ще ИМА НЕОГРАНИЧЕН БРОЙ СЕКЦИИ В СТРАНИ ИЗВЪН ЕС! ТОВА Е ЖЕЛАНИЕТО НА ДПС! ВСЕ ПАК ЩЕ СЕ ПОДНЕСЕ В УДОБЕН ЗА МАСИТЕ ВИД: ГОРКИТЕ БЪЛГАРИ В САЩ И АНГЛИЯ. ЗА ИСТАНБУЛ ЩЕ СЕ МЪЛЧИ! ЛАПНИШАРАНИ
321
1
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Сценаристите още неса стигнали до там ,в момента пишат репликите на новия скеч на Гацо Бацов как става депутат .
320
2
 
2
 
! Отговори
съвет преди 3 години
Слави да обува маратонките и да започва да тренира бягане.
319
5
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Не знам какви чудеса очаквате от Слави, след като в момента няма как да сформира правителство и няма нужда.Ще има нови избори и дано Герб да имат още по малък процент. А за това че, всички хулят как изборите струват пари на българите, Ами къде ви е са всички милиарди които Боко присвои, за тях забравихте ли?
318
5
 
3
 
! Отговори
НЯМА ТАКЪВ НАРОД преди 3 години
ГЛАВИ НЯМА ГЛАВА ЗА ПРЕМИЕР -това казва всичко ....
317
1
 
6
 
! Отговори
Човешкият мозък преди 3 години
ЧОВЕШКИЯТ МОЗЪК е устроен по удивителен начин!Работи постоянно ОТ момента на раждане ДОмомента на купуване на смартфон!
316
6
 
5
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Добре... Слави връща мандата, отиваме на избори лятото, още по-малко хора излизат да гласуват и......кво правим? ГЕРБ, ДПС си имат стабилни електорати, а другите??? Каква ще е ползата от тия избори нон стоп? Като ще свалят ГЕРБ, да се разберат, да правят правителство и да ги видим на терен. Само с приказки не става.
315
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не направи друго, поне да намали броя на депутатите до 120 , да въведе електронно гласуване и мажоритарен вот. Нали за това беше референдума.
314
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛАБОУМИЕ - СЛАВОДУМИЕ.....
313
1
 
3
 
! Отговори
до политолога преди 3 години
ТЕОДОРЕ, АКО НЕ ПОЗНАЕШ- СКЪСАЙ СИ ДИПЛОМАТА!!!
312
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурни предсрочни избори за измитането на герберугите завинаги от властта и въдворяването им в затвора!Никой не е балама да поеме сега окрадената държава с окрадената хазна,служебно правителство което да подготви електронно гласуване,да започне ревизията на крадливите герберасти,да бъде подменен целият ръководен персонал на МВР слугувал на престъпниците и Гешев изметен и подготвен за затвора за престъна дейност срещу народа и в услуга на крадци и бандити,ГЕРБ отиват в историята на престъпноста!
311
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, сега няма как, ще гледам С.Трифонов преди прогнозата за времето.
310
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба ми казваше - опичай си акъла.
309
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път протестите ще почнат преди избора на правителство.
308
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СЛАВИА стига с тези народняшки изводо! Наистина ли не усещате колко е зловеща играта? Идва нещо много по-страшно!
307
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КУКЛОВОДИТЕ ДОКАРАХА НЕЩАТА ДОТАМ, ЧЕ НАРОДА ДАНАМРАЗИ БОЙКО, ТА СЕГА ГО СМЕНЯТ С ОБИЧАНИЯ СЛАВИ.ВСИЧКО Е ТОЛКОВА .............. ПРЕДНАМЕРЕНО!
306
1
 
4
 
! Отговори
А ДАНО! преди 3 години
И СЛВИ Т. И БОЙКО Б. ОТ 2001 ГОДИНА ОШЕ СА ПОДГОТВЯНИ ЗА ТОЗИ МОМЕНТ = ТРАМПАТА!
305
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятам ,че няма да върне мандата. Тая работа с ИТН не е спонтанна а организирана. Той много добре знае какво прави и мълчи защото на народа надали ще му хареса. Ще ни пробутат нещо и ако мине.