Нинова призна: БСП ще подкрепи кабинет на Слави Трифонов

Партията претърпяла тежка загуба, но била сила, без която не може
Обновена: 10 апр 2021 09:50 | 10 апр 2021 09:15, Камелия Цветанова
464
Нинова призна: БСП ще подкрепи кабинет на Слави Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако Слави Трифонов предложи кабинет, ние може да го подкрепим, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Според нея БСП е претърпяла тежка загуба, но е сила, без която не може.

"Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики", каза още Нинова.

Още по темата

Според нея БСП е ключов фактор, без който не може да се състави правителство.

Соцлидерката обясни, че БСП четири години е била категорична опозиция.

„Партиите на протеста се заявиха за битка с настоящия модел на управление, а те са принципни и едва ли ще подкрепят ГЕРБ. Би следвало да се направи управление на партии, които са се борили с този модел“, каза тя.

„И по време на кампанията, и сега, различни говорители, анализатори казваха, че ГЕРБ и БСП са се договорили, че аз и Борисов сме си стиснали ръцете, като целта беше да се отнемат гласове от БСП , къде са сега тези хора, които ходят и шаманстват по студията“, коментира Нинова.

„Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. 4 години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Това няма да стане“, отсече тя.

Според нея сега пред БСП стои задачата да намери отговор на въпроса защо, въпреки че четири години партията води тежка битка с ГЕРБ, хората са приели левицата като част от статуквото.

„Защо не бяхме разпознати като алтернатива“, отбеляза тя.

Относно нейната оставка Нинова посочи, че ако сега се стигне до ситуация, в която партията остава без ръководство, това  ще е пагубно за БСП.

Тя отсече, че не се чувства обидена на тези, които искат тя да напусне лидерския пост.

„Еуфорията, че моделът Борисов е съборен е прибързана. Моделът Борисов е само разклатен, но той използва дори и последните си дни, за да осребрява присъствието си във властта и да се окопава в нея“, обвини червената шефка.

Според нея, ако има сега бързи предсрочни избори ще върнат Борисов на бял кон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
4
 
22
 
! Отговори
От Мизия преди 3 години
Како, Корни, подай си оставката пък ..после ще видим. Недей да точиш зъбки, като звеноводка от ТКЗС. Познаваме се .
329
7
 
10
 
! Отговори
Ех, раз, еще раз! преди 3 години
Избори ще има още веднъж, и може би още веднъж...И няма страшно, не е трагедия, няма да свърши България.Но като ще се прави промяна - да се прави ПРОМЯНА - стига половинчати работи!Най-рационалното и разумното са нови избори! Тогава и Мая с "мутрите" няма да я има, и Бойко ще бъде редуциран, и БСП ще отстъпи още малко - партията има да се чисти, но не от НИНОВА, а от Кирчовците и Стоиловците....
328
7
 
18
 
! Отговори
Корни?! преди 3 години
Корни не губи достойнство!Ти имаш принципи - не може да подкрепяш някого, само за да се състави някакво правителство. Освен това рискуваш Тошко да се изплюе върху подадената ръка!Не се страхувай от избори Корни! Сега взехте 15% - невероятно много е - нека всички го разберат!Другите Комунистически партии не минават 10% - всъщност не знам дали има някъде останала - освен в Русия и Беларус... и твоята 100 годишна!
327
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учиндолския се..ляк винаги е бил комунист в душата си!Мутренските издънки!
326
6
 
7
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Сега старите мутри искат да те яхнат и да си измият ръцете с теб Славчо Учиндолски. Ти си печен менажер. Това, че се занимаваш с музика си е твоя работа. Решил си, че това можеш и го правиш години наред. Сега въпросът е дали ще се поддадеш на егото си да станеш Премиер или няма да им позволиш да те омърсят? Ти направи референдум. И макар, че ние гласувахме за него, те старите мутри не се съобразиха. Сега е момента - направи промените ор референдума и бегай. Така ще станеш по-желан. Мисли!
325
2
 
18
 
! Отговори
най-милото преди 3 години
Сега *** ще може да граби. Да граби. Да граби ......
324
5
 
18
 
! Отговори
няма изненадани преди 3 години
То на всичски е ясно че Слави е гласът на социалистите.Такава низост не може да се очаква от други.
323
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
др.Импексова а милионите които открадна къде са?Нали Станишев затова те издуха и ще ми говориш за честност и справедливост-тези думи са непонятни за теб ***!!!
322
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
321
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАДРИТЕ НА ГЕРБ СА В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА... А ОТ ХОРАТА КОИТО НИ ПРЕДСТАВИ СЛАВИ, ПОВЕЧЕТО НЯМАТ ТРУДОВ СТАЖ ДОРИ.... С АМАТЬОРИ ДЪРЖАВА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА.
320
4
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
др.ТЕХНОИМПЕКСОВА а милионите които открадна къде са?Нали Станишев затова те издуха а,и имаш смелост да говориш за честност и справедливост-тези думи са непонятни за теб ***,марш от землянката......
319
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 335Имаш право като се замисля, очаквал е да влезе у парламенто, не е очаквал от него да зависи всичко :)))
318
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави очакваше да е гръмогласна опозиция, но съдбата добре го подреди, ха сега да видим колко може да управлява държава!Скечовете не са държавна политика!Конградюейшън!
317
3
 
11
 
! Отговори
Бегай преди 3 години
То по- добре да приеме помощ от ББ. Сърбал е попарата народа от БСП. Плюс това вече всеки бяга от тая партия. Няма логика да приемаш помощ от по-малко желаната партия. Нали гледаме волята на народа все пак?
316
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 326Мнозина знаят, че Славчо не е лидер *** :)) Не знам какво е очаквал от изборите, аз писах тук преди вота, че ще бъде на 2-ро място, Бокича с ромските гласове остава на 1-во, Корни ме изненада приятно първоначално с 4-то си място, в крайна сметка се добраха до 3-то, депесарите ги знаем, другите 2 измислени партийки с имена като Изправи се, мутри вън и ДБ нема да ги коментирам :)) Служебен кабинет и нови избори, може шкембе войвода да влезе като патерица на Тато, не се знае :)
315
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП и ДПС дават бяла карта ( кар бланш) на шоумена да прави правителство. А Слави мълчи като риба. Зайкова са готви като най-възрастният депутат да седне на председателското място на парламента за да открие заседанието на 15.04 с балет магаданс. Шоуто е пълно.
314
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трифонов няма да приеме да е Министър-председател и ще даде властта на хората на Симеон 2.
313
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трифонов не може да състави читаво правителство, защото няма сериозен политик, който би рискувал кариерата си в подобно начинание.Симеон 2 и Соломон Паси ще се опитат да бъдат ментори на Трифонов и вероятно ще успеят да назначат свои протежета в новото правителство.В ИТН ще започнат дразги и Комитски скечове.
312
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нинова призна" Звучи като подсъдима. Нищо не е признала. Всичко е шменди капели. Спасява си козината. БСП Пловдив я отсвириха още през декември я търсиха в София да я бият. Тя се скри, избяга. Вчера и поиската оставката официално в кърваво писмо. БСП не е частна фирма. Конгреси монгреси- всичко е нагласации в БСП. Те са клан в последните години. Клана вкара дъщерите си в НС.Сега партията ще и иска главата. Тя няма да я дава и ще станат големи патаклами. Болшой театър Крушовица те първа започва.
311
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова и ДПС искат да влезнат в кабинет Трифонов. Ама Трифонов не ги иска.