Нинова призна: БСП ще подкрепи кабинет на Слави Трифонов

Партията претърпяла тежка загуба, но била сила, без която не може
Обновена: 10 апр 2021 09:50 | 10 апр 2021 09:15, Камелия Цветанова
464
Нинова призна: БСП ще подкрепи кабинет на Слави Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако Слави Трифонов предложи кабинет, ние може да го подкрепим, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Според нея БСП е претърпяла тежка загуба, но е сила, без която не може.

"Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики", каза още Нинова.

Още по темата

Според нея БСП е ключов фактор, без който не може да се състави правителство.

Соцлидерката обясни, че БСП четири години е била категорична опозиция.

„Партиите на протеста се заявиха за битка с настоящия модел на управление, а те са принципни и едва ли ще подкрепят ГЕРБ. Би следвало да се направи управление на партии, които са се борили с този модел“, каза тя.

„И по време на кампанията, и сега, различни говорители, анализатори казваха, че ГЕРБ и БСП са се договорили, че аз и Борисов сме си стиснали ръцете, като целта беше да се отнемат гласове от БСП , къде са сега тези хора, които ходят и шаманстват по студията“, коментира Нинова.

„Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна. 4 години не спират опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. Това няма да стане“, отсече тя.

Според нея сега пред БСП стои задачата да намери отговор на въпроса защо, въпреки че четири години партията води тежка битка с ГЕРБ, хората са приели левицата като част от статуквото.

„Защо не бяхме разпознати като алтернатива“, отбеляза тя.

Относно нейната оставка Нинова посочи, че ако сега се стигне до ситуация, в която партията остава без ръководство, това  ще е пагубно за БСП.

Тя отсече, че не се чувства обидена на тези, които искат тя да напусне лидерския пост.

„Еуфорията, че моделът Борисов е съборен е прибързана. Моделът Борисов е само разклатен, но той използва дори и последните си дни, за да осребрява присъствието си във властта и да се окопава в нея“, обвини червената шефка.

Според нея, ако има сега бързи предсрочни избори ще върнат Борисов на бял кон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
0
 
3
 
! Отговори
798099 преди 3 години
Слави е политическа ***. Помните ли знака "забранен завой наляво, а?Е, зави наляво, нали
389
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Ванка, не издържам вече в това Бесепе, всички ме хулят и мразят, искам пак при тебе в старото Седесе, да ме правиш пак шефка на предприятие за крадене...- Трай, Кyри, още малко остана и го закриваш Бесепето, разкара старите, разкара младите, роследно разкара наборите, останахте само ти, разни заспали, презендента и баджанака му.
388
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотно решение Нинова. Комунизъм, чалга, то си е все селения. Пък и нали сме те сложили да я унищожиш тая столетница най-накрая. Имате токова подсъдими олигарси, които ще са страхотна експертиза за новите кражби.
387
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Техноимпекс? Фронтиер? Халкидики?
386
1
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Да посрещнем поредната тройно-четворна коалиция,зад гърба на която са наредени отбор аййййдуууци.
385
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 405 Я ми кажи коя партия не е клиентелистка ,че да гласувам за нея?Сите са отворили едни усти като лами,само да лапат.Особено Майчето и мокрите ***,зер ,огладняли са зверски.
384
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до к.335По съдържанието на коментара си личи, че си гербер. Накрая си се изложил, написал си "конграДЮейшън". Боце казваше: "конграЧУлейшън". Учи се от Пожарникаря. А вярното е конгратюлейшън. Има една песен, започваща с "Конгратюлейшън енд селебрейшън..." Като постоите в опозиция един мандат ще научите и английски език. Но вие сте клиентелистка партия и като минете на гладен режим, без да крадете, още на 6-ия месец ще се разпаднете.
383
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според нея БСП е ключов фактор, без който не може да се състави правителство."===Така ли? Тръбеше, че няма да се коалираш с ГЕРБ, сега със сигурност си хапеш ушите от яд, че си го казала. Сега нямаш друг избор, освен да се мазниш на вторият с най-голям процент, толкова ниско падна. Само че Слави неведнъж те е нападал открито за простотиите ти и няма да иска коалиция с теб. А аз самият се надявам, че ти и "партията" ти ще заминете на бунището на историята.
382
0
 
11
 
! Отговори
Нинова преди 3 години
Сега разбрахте ли другари!Не курдисаме ли РОМ-ЖЕНДЪР да води БСП власт няма да видим!Назначихме МУТРИ-МИЛИЦИОНЕРЕ за капиталисти и сами се прекарахме.Не може *** салам да вардят!Шумкарите изядоа кашкавала другаре,но оставиха поне слама!
381
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожарникар ,ама мина 12клас в управлението на държава,а шоуменът тепърва ще се учи.Ако изобщо е способен на това .Ама нищо ,ще ви раздава телевизори ,вместо заплата.Аре,радвайте се!На аванта сте
380
5
 
22
 
! Отговори
Как Сийка преди 3 години
Мо,Нинова,мо,всички разбраха,само ти се оказа пак неразбрала - НИКОЙ НЕ ИСКА ДА БЪДЕ В ЕДНА КОЛА С ТЕБ !!! И СТИГА СИ ПЛЕЩИЛА ВИЦОВЕ - НЕ СА ИНТЕРЕСНИ,СЪЩО КАТО ТЕБ !!! Чиба от политическата сцена - само досаждаш на всички !
379
3
 
4
 
! Отговори
Стара социалистка преди 3 години
Пита аз:КОЙ ще ми дадее паррииии?
378
3
 
7
 
! Отговори
seira преди 3 години
До Нищо ново 397:"ЛЕГИТИМНОСТ" НА ИЗБОРИТЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА КАТО ПОНЯТИЕ!ИЗБОРИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАКОННИ ИЛИ НЕЗАКОННИ."ЛЕГИТИМЕН" Е ОНЗИ ПАРЛАМЕНТ В КОЙТО РЕШЕНИЯТА СЕ ВЗЕМАТ С ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА 50+1 % ОТ "ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС" ИЗБИРАТЕЛИ!НЕ Е ЗАКОННО ДА СЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МАЛЦИНСТВОТО ОТ "ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС" ИЗБИРАТЕЛИ!В БЪДЕЩИЯ "УЖ" ПАРЛАМЕНТ НЯМА ЛЕГИТИМНО МНОЗИНСТВО!ПАК "ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА" ИЗВЪРШВА ИЗМАМА!ДОКОГА?!НАРОДЕ!!!!!
377
4
 
15
 
! Отговори
ноятс преди 3 години
Еййй, тъз кака вожд голем! 6 месеца се туткат за Радев, а само за 6 минути проведе и конгрес и референдум за подкрепата на Славча. :) Хвала, другарко!
376
2
 
4
 
! Отговори
ЗА 30 години преди 3 години
До Време за промяна:абе тая промяна я гледаме вече 30 години бе,ти де живееш ,че и са прайш ,че мислиш ,че от тебе зависи нещо!Кой си ти бе?Като нямаш мъни си никой и само си сънуваш промяна бе!
375
1
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До seira: При 50% избирателна активност изборите са легитимни.А сеир винаги има.
374
2
 
6
 
! Отговори
seira преди 3 години
"Грехът да се мълчи, когато трябва да се протестира, превръща хората в страхливци!"Елла Уилър Уилкокс"ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ", ДАМИ И ГОСПОДА,ДОКОГА ЩЕ БАЛАМОСВАТЕ НАРОДА?!ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ ИЗВЪРШВА ПОРЕДНОТО БЕЗЗАКОНИЕ:"КОНСТРУИРА" СЕ ПОРЕДНОТО НЕЛЕГИТИМНО "УЖ" НАРОДНО СЪБРАНИЕ!ОТНОВО ЦИК ОБЯВЯВА ИЗБОРИТЕ ЗА "ЗАКОННИ", ПРОПУСКАЙКИ ДА УДОСТОВЕРИ, ЧЕ В ПАРЛАМЕНТА ВЛИЗАТ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МАЛЦИНСТВОТО ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС!ПАРЛАМЕНТА Е НЕЛЕГИТИМЕН!НЕОБХОДИМИ СА НОВИ ИЗБОРИ!НАРОДЕ!!
373
12
 
8
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна". Това е. Големият губещ е Бойко. Министерският съвет вече отдалеч ще го гледа. Никой от новите парламентарни партии не иска даже и да разговаря с него.А БСП ще подкрепя правителство с мандата на ИТН но не безусловно, а за определени политики.
372
2
 
9
 
! Отговори
13000 преди 3 години
Принца ритна камбаната на 99 ,а бисипету на 130 и още диша!Ега ти и дълголетието!
371
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо чалгаря излъга за пореден път, имал симптоми...Как пък, точно сега?