Вигенин предупреди: Който е решил да отпише БСП, бърка

Столетницата готова да подкрепи кабинет на "протестните партии", но не и да участва в кабинета
11 апр 2021 16:12, Красимир Ангелов
125
Вигенин предупреди: Който е решил да отпише БСП, бърка
Снимка: БГНЕС

"Този резултат на БСП е тежка загуба. БСП винаги се бори за победата и обикновено, когато не успее, е втора политическа сила", заяви пред БНР зам.-председателят на социалистите Кристиан Вигенин.

"В подобна ситуация през 2001 г. след 4 години тежка битка със СДС, когато се очакваше, че алтернативата ще бъде подкрепена, дойде Симеон Сакскобурготски и разбърка цялото политическо пространство и БСП тогава беше трета. Не сме правили драми тогава, есента спечелихме президентските избори. Няма да правим драми и сега", заяви бившият външен министър.

Още по темата
Той посочи, че в партията не омаловажават загубата в изборите, но "нямаме усещането, че партията се чувства смазана“.

Напротив, хората имат много трезв анализ на това, което се случи и с този мъдър подход в тази сложна ситуация мисля, че ще има едно събиране на партията и далеч по-добри резултати на изборите, които ни предстоят – дали предсрочни парламентарни или президентските наесен”, подчерта Вигенин.

Заместник-председателят на БСП посочи, че на всички народни представители ще им трябва много разум и мъдрост, за да се излезе по най-добрия начин от така създалата се ситуация и да изпълнят очакванията на хората доколкото е възможно:

Кристиан Вигенин обясни, че едната опция, за която трябва да бъде направено възможното да се реализира, е да се състави действащ кабинет в този парламент и ако това не е възможно, да се премине към провеждането на бързи избори, които могат да дадат по-различен резултат, който ще позволи да се състави стабилно управление.

"В момента в Народното събрание има 4 политически формации, които подкрепиха протестите, ние няма да се молим за съставяне на правителство или да сме част от някаква управленска конфигурация. Ние заявихме, че сме готови да разговаряме за такава подкрепа, която политически виждаме като възможна от гледна точка на тези сходства – за това, че всяка една от тях се обяви и за разграждане на модела, създаден от ГЕРБ", заяви социалистът и продължи:

"Могат да се намерят общите неща в програмите и намеренията на тези три партии, но ние няма да участваме в правителство. Ако бъде поискана подкрепа от нас, ще я дадем за конкретни политики, но отчитаме и факта, че имаме немалко и политически различия с поне част от тези формации, така че БСП няма как да участва политически в коалиция в такъв кабинет, а и никой не е поискал това от нас".

Зам.-председателят на БСП изказа мнение, че ключът дали ще има избори или ще има кабинет е в ръцете на "Има такъв народ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
18
 
! Отговори
И ДБ полудяха! преди 3 години
Трябва им виновник!Сега ще набедят СДС за виновник, а не виждат, че самиса си виновни! Те не са десни политици, те са розово-червени с големи претенции!Идолът им Костов е дясната ръка на Луканов, икономист в суперсекретния проект "Нева", там *** икономист, ако не е свой човекне може да припари! Та това лице Костов изгони честните и почтениседесари и напълни редиците с ДС кадри.
24
19
 
7
 
! Отговори
Иван Иванов преди 3 години
Човекът беше добър и компетентен външен министър.
23
21
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
СДС вдигна...рейтинга на ГЕРБ и се...добраха до N-та победа.По този случай да направят...възпоменателна плоча,за да се помни,как един...файтон хора помогнаха ГЕРБ да не се...срути окончателно.
22
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравявам ***!Браво! Браво! Браво Господине!
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бърка си в носа
20
4
 
16
 
! Отговори
И до 21 и 22 преди 3 години
От ужас сте се побъркали!Чудите се каква глупост да измислите!Чудете се, ваша воля!Само, че това не отменя фрапантната загуба на БСП!!!
19
2
 
19
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Ами няма. Няма и да има. Къде са отчетите за парите от касата на БСП? Цялата партия питаме другарката Нинова. Тя мълчи като пукел.
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вигенен да вземе малко да си свери часовника. На дебатите преди изборите му дадоха 30 секунди за представяне и той почва да обяснява как щели да спечелят. Е спечелихте ли, май не сте и втори. Сега пак глупости ръси, да видим дали ще има разлика на следващите избори.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ДА...ТО С ЦВЕТЯ И ОСМОМАРТЕНСКИ УСМИВКИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ...ТРЯБВАТ И ПАРИ,КАКВИТО СТОЛЕТНИЦАТА НЯМА!
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете на Бее Сее Пеее се бъгнаха. Не са си пили валидола. В момента получават комвулсии и ръцете им са в състояние на артрит. Проценти, мроценти главата им е боза. Пред инфартно е.Глобяват ги за некъдърност. Нинова им даде 5 каруци долари да пишат против бат Бойко. Ама те така се оляха, че го Бетонираха за Борисов 4 с агресията си към читателите. Народа мрази агресори. Продължавайте да копаете дъното и ще си направите дупка, в която лично вашите съпартийци ще ви бутнат!
15
2
 
17
 
! Отговори
Споко бе! преди 3 години
Никой не я отписва. Но пък все по-малко ще се съобразява политическия живот с нея!
14
2
 
9
 
! Отговори
До 7, 10, 12 преди 3 години
Опорките са ви прозрачни,но то удавник и за сламка се улавя!
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ВИГЕНИН НА ТЕЗИ ИЗБОРИ 3-ТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА А НА СЛЕДВАЩИТЕ 4-ТА И ТАКА ДОКАТО НЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА...
12
0
 
12
 
! Отговори
Явно преди 3 години
...БСП иска да " подкрепя" Слави, за да му се бърка с удоволствие. Дали Слави ще приеме да го яхат БСП, ГЕРБ ИЛИ ДПС ??? АКО НЕ ПРИЕМЕ - ИДВА РАДЕВ СЪС СЛУЖЕБНОТО ТАКА ЧЕ - ЗА КОГО ИГРАЕ СЛАВИ ЩЕ СТАНЕ скоро очевАдно и за слепите!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ ЩЕ МУ ДАДЕ ПАРИ НА ТОЗИ?КОЙ ЩЕ ГО ИЗДЪРЖА?ПИТАМ!С ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА ЗАЛЪЖЕТЕ НАШИЯ НАРОД?
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бесни Страшни пенсии да нокаукт. Не заблуждавайте народа!
9
4
 
11
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Не заблуждавай читателите!Резултатът на БСП е с 11% по-нисък от този на ГЕРБ!!!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че тез тежки загуби ви станаха ежедневие, бе ***! ми то народа отдавна не е видял нещо по различно от тежките ви загуби . нито е чул нещо по различно от пошли оправдания и неизпълнени обещания!
7
1
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Нещо си се объркал!!!БСП е с 11% по-нисък от този на ГЕРБ!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
също като сдс бесп се превърнаха в най-обикновена клиентелистка партия от популисти-демагози при това алчни,некадърни,корумпирани,високомерни и безскрупулни.от тук нататък при всеки следващ вот бсп ще падат още и още...а това че този на снимката не иска да го разбере си е негов проблем.бсп бяха дотук!