Зад Нинова застанаха над 200 шефове на местни структури на БСП

Те са против нейната оставката, подкрепят политиките
82
Зад Нинова застанаха над 200 шефове на местни структури на БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В събота и неделя, по инициатива на председателя на БСП Корнелия Нинова и Националния предизборен щаб, се проведоха разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна. Целта на срещите бе изслушване на мнението на структурите за необходимите действия оттук нататък, както във вътрешнопартиен план, така и по отношение поведението на парламентарната група при формиране на правителство, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Още по темата

На срещите бяха обсъдени причините за загубата на изборите и отговорността за тях. Всички позиции на над 200 организации са, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика. Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка и то с уговорката, че това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Общинските и областни председатели призовават говорителите, които изразяват лични мнения в медиите, да го правят на партийни форуми и да не вредят на партията в този ключов за нея и за държавата момент. Организациите не считат, че в момента трябва да се свиква Конгрес. Направен е критичен анализ за причините за загубата и грешките както на национално, така и на местно ниво.

Изразено е мнение по отношение поведението на парламентарната група - при предложение от „Има такъв народ“ на правителство, както и при евентуално получаване на трети мандат от БСП. Мнозинството партийни структури считат, че предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление.

Корнелия Нинова ще запознае Националния съвет с позициите на структурите в страната. Тя се обърна към тях с думите: „Благодаря, че сме заедно, за да чуя вашето мнение и мнението на членовете, които представлявате преди да вземем важни решения по ключови за БСП и за България въпроси. Благодаря за труда ви по време на кампанията. Радвам се като виждам, че няма униние в партията. Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме. Знам, че сега предстоят анализи по места. Не допускайте напрежение и конфликти. Затворете противоречията. Следващите месеци са важни за нас и за България. В тази несигурна и непредсказуема обстановка, ние трябва да стоим стабилно, да решаваме разумно и хладнокръвно“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
11
 
! Отговори
тая вън преди 3 години
Тая стрина от Крушовица е точно Баце с пола - свръх амбициозна, но напълно некадърна интригантка! Няот тия 200 зад нея може ли да обясни как *** от СДС изведнАж оглави БСП!? Има ли някаква задкулисна намеса? Защо същата направи всичко възможно Баце да печели избори всеки път и мълча за корупция, задкулисни договорки, арести на невинни хора като кметицата Иванчева? Хайде да отговорят, кое точно е това лице и кой им го "пробута"?
41
3
 
9
 
! Отговори
Оп Палянка преди 3 години
Понеже виждам че Велико Търновската организация са я подкрепили давам само ЕДИН пример. Шефът на местната организация е взел 200 000 лв от Димитър Николов - председател на ОС на Горна Оряховица (вече депутат от Герб, човекът на ББ и ШИ ) за да издава вестник Кореспондент- издание с максимум 300 читатели. Та толкова за Корнелка
40
2
 
4
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Няма лошо да подкрепят , ама както са на хранилка при ГЕРБ доста структури и социалисти в страната , на не се сринат до 4-5 политическа сила до следващите избори
39
1
 
0
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
до ЦСКАСъвсем точно казано. Дано повече хора и особено политици от въпросните партии го проумеят. Друг въпрос е, че те и да искат, не могат (ИТН, *** и с-ие). От бивш фен на ЦСКА, когато още имаше футбол и с кипърски, полски и чешки отбори си оправяхме ГОЛОВАТА РАЗЛИКА, а не се чудехме дали можем да ги бием.
38
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете я да си довърши партията, след това България ще дръпне рязко напред.
37
0
 
18
 
! Отговори
айде пак преди 3 години
.из лозунгите на импексова : загубихме но победихме !
36
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да подкрепят Слави, за да изрине торта от държавните хранилки.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не закачайте женицата! Тя върши онова, което цяла България не успя да направи за 30 години демокрация - да разпусне БСП! Хвала, евала и ашколсун!
34
0
 
9
 
! Отговори
и те така преди 3 години
обещала им е че ше ги води на СПА
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме.----Ти си грешката:... и продължаваТЕ.
32
1
 
21
 
! Отговори
Ставри преди 3 години
БСП умря, да живее Нинова!
31
3
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ахахахахахаа, мухахахахаха....:))) Ох, не мога майна да се спра да се смея с такъв балъшки народ като българския. Ами тя Курнелкатa и мен да ме беше сложила за кмет на някое малко селце с 500 човека население и бюджет 2 000 лева на година, пък аз да си пусна обществена поръчка за точно определен модел Мерцедес за 200 000 лева и аз ще я подкрепя, нищо че нямам книжка и никога не съм карал кола. Ей така, на мегданя щях до го изтъпаня и шофьор на държавна заплата да си взема :)))
30
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сменете една буква и ще стане ГРАДЕЖ, това беше управлението на Герб другари ***.
29
7
 
13
 
! Отговори
Празников преди 3 години
Тия 200 от психото ли са? Или баце я е минал с 200 хахахахаха Аз мога да доведа 1000 които не са зад нея!Ако остане още на поста ще си остане само с тия 200!!! Това да нямаш грам достойнство.....подава оставка, връща я а сега пък след поредната огромна издънка която сътвори вътре в партията има наглостта да седи още....
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали е дала един милион лева за тоя пост, все още не си ги е избила, оставете я намира, да си избие парите, след това ще подаде оставка.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е в тотална заблуда. Мислят,че са длъжни да спасяват България от ГЕРБ, а всъщност са остаряла версия на последните. Млад човек никога няма да гласува за тях, а по-възрастните няма да са вечно наивни (или да ги има въобще). Корнелия може да получи подкрепата на хиляди членове на партията, но истината е, че без вътрешни реформи, ще изпадат все по-надолу.
26
6
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До бай ДраганСАМО ПОЛОВИНАТА ТИ ПОСТ Е ВЕРЕН!!!ЩОМ ДПС ИМА СЪС 100 ХИЛЯДИ ГЛАСА ПО-МАЛКО Е МНОГО ВЕРОЯТНО ДА СИ ГИ ИМА И НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ СЪС ТОЛКОВА ПО-МАЛКО! ЩОМ НЕ СЕ Е МОБИЛИЗИРАЛ ЗА ТЕЗИ НАДАЛИ ЩЕ СЕ МОБИЛИЗИРА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ!!!------------------------НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ КОЕ Е ПО-ЛОШО ЗА СЛАВИ ОТ ТОВА ДА ВЪРНЕ МАНДАТА ИЛИ ДА ГО ВЗЕМЕ И ДА МУ ГЛАСУВАТ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ОЩЕ СЛЕД МЕСЕЦ!А ЕЛЕКТОРАТА НА СЛАВИ Е ЗА ДА НЕ Е ГЕРБ, ТЪЙ, ЧЕ И ДА ГО ВЪРНЕ ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО!
25
4
 
2
 
! Отговори
БСП се преди 3 години
Изложи защото Станишев и ДР.Саботираха изборитеИ"пандемията"не позволи на много хора да гласуват.
24
5
 
4
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
На тези избори много хора гласуваха напук на всичко и резултата е, че от БСП, ГЕРБ и останалите излязоха гласове, които отидоха в ИТН, ДБ и ИМВ.Ако обаче, тези три партии не свършат нищо в рамките на следващите 2-3 месеца, то на следващите избори голяма част от хората гласували за тях ще гласуват отново за герб и бсп. А Нинова, колкото повече стои начело на БСП, толкова повече влошава нещата там.
23
2
 
10
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 3 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?