Радев издаде указ, свиква 45-ото Народно събрание на 15 април

Заседанието ще започне от 9 часа
Обновена: 13 апр 2021 11:36 | 13 апр 2021 11:29, Красимир Ангелов
220
Радев издаде указ, свиква 45-ото Народно събрание на 15 април
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква на 15 април 2021 г., от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание.
 
Очаква се утре, 14 април, указът да бъде обнародван в извънреден брой на Държавен вестник.

В неделя ЦИК окончателно обяви имената на всички 240 народни представители, както и разпределението на мандатите. Коалицията ГЕРБ - СДС е със 75 мандата, "Има такъв народ" с 51, БСП с 43-ма депутати, ДПС с 30, "Демократична България" с 27, а "Изправи се! Мутри вън!" с 14.

Още по темата
На първото заседание народните представители полагат клетва и официално встъпват в правомощията си. Обявяват се парламентарните групи. Избират се председател и зам.-председатели, а до тогава заседанието се води от най-възрастния депутат. В състава на 45-то Народно събрание това е икономистът Мика Зайкова (79 г.) от “Има такъв народ”.

На същото заседание настоящото правителство подава оставка. Но дори в оставка както премиерът, така и министрите продължават да изпълняват своите правомощия, докато не бъде избран нов кабинет или не бъде назначено служебно правителство при невъзможност да се състави правителство.

Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да стартира процедурата за избиране на нов Министерски съвет - единственото условие е преди връчването на първия мандат той да проведе консултации с всички парламентарни групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
1
 
! Отговори
Като не знаете.... преди 3 години
Като не знаете да плачете, ще кървите.
177
1
 
2
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 3 години
"Американците работят в една машина за пари и като изкарат пари от тая машина те ги вкарват отново в машината за да изкарат още повече пари"Изглежда са превърнали и външната си политика в такава машина. А човекът който дойде от Америка е един робот с три копчета и който контролира копчетата на робота го кара да върши каквото поиска. А накрая роботът се разплака, а човекът не се разплака!
176
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100% се е съветвал с Путин преди да обяви решението.
175
7
 
9
 
! Отговори
До 196 преди 3 години
Да, Бойко е чалгар, лично Ивана му пя на ушенце.
174
11
 
13
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
КОЙ КЪТ НАС ??? ИМАМЕ СИ ПРЕЗИДЕНТ -РУСКА ДУША ,И МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ СКАПАН ЧАЛГАР ,МУЗИКААААА!!!!
173
3
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Колкото по рано се свика, толкова по бързо ще стане ясно, че в този си вид няма как да функционира и ще се стигне до нови избори. Колкото до притесненията на герберите. Служебното правителство е с ограничени правомощия. То изпълнява заложеното от досега действащото правителство под формата на закона за държавния бюджет, организира нови избори и това е. Ако президента имаше реална власт в една парламентарна република, бойко досега да е станал президент. Но президента е удобна дъвка за неуките.
172
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дано Румката да назначи Корнелия и БСП!Долу ГЕРБ и Слави Трифонов на България и трябва лидер а не мутри и чалгари
171
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е против БСП е национален предател
170
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той фигуранта с милионите си лъжи толкова грях натрупа, че все някъде трябваше да избие! И да се оправи, тяхното не е живот.
169
2
 
13
 
! Отговори
Михаил преди 3 години
Вижте в джобса - освен ИТ само обслужващ персонал, Форекс пирамиди и кол центрове.
168
11
 
7
 
! Отговори
До 190 преди 3 години
Да, Борисов фалира с рекет всички родни бизнеси и остави само кол центрове (абе да не сме Индия?). А да и Форекс пирамиди и ферми за биткойни. И се е с нимал с Вълкът от София.
167
7
 
15
 
! Отговори
Възмутена преди 3 години
До 175 Като сте с две висши от чужбина, Борисов ли ви е оставил без работа, та мрънкате. Сега дипломи да искаш.....толкова сте учили явно....
166
8
 
16
 
! Отговори
Паисий Хилендарски преди 3 години
НА ДОБЪР ЧАС НА 45-Я ПАРЛАМЕНТ ! БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА- Но най- вече гледа към новия ПРЕМИЕР И ВОДАЧ НА НАРОДА---- СЛАВУН ТРИФОНОВ !!Поради що се срамиш бе Славуне ...пред народа ти излез,Стига ти кат пукъл си мълчал,Обеците ти махнигюбеците да спрешГордо ти народа поведиКъм светли бъднини ...
165
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!! тежки герберски сълзи се ронят хахаха
164
7
 
8
 
! Отговори
До 185 преди 3 години
Търсят се само ИТ-та и телефонисти. За всички други е по-добре в чужбина - мед сестри, санитари, инженери, учители, преподаватели в университет и пр. повече пари ще изкарат на запад.
163
3
 
10
 
! Отговори
За 183 преди 3 години
И като се събуди се оказа че си подмокрил чаршафа?Ако наистина имаш две дипломи по нещо друго освен по философия и социология, няма как да стоиш без работа.Всякакви специалисти се търсят непрекъснато.От друга страна-за да имаш две дипломи от две различни държави явно мама и тати и яко са Крали след 10.Което значи че ти си най малкото детенце на партиен секретар.Което много добре покава озлоблението ти, че нямаш партиините привилегии.
162
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Орешарски и Тройната коалиция най-хубаво се живееше.
161
11
 
8
 
! Отговори
До 182 преди 3 години
Едната е от Дания, другата от САЩ. Но тук ако не си ИТ или връзкарче на герберската хранилка нямаш шанс в ***.
160
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 176Ти маш две виши от чужбина (матушка), едно по *** на ану.си и едно по лапане на предници. Останал си без работа щото БСПто има само 400 к гласа и субсидия та им намалява с 4 милиона. Доста професионалисти като теб ще останат без работа.
159
9
 
12
 
! Отговори
Я пак преди 3 години
Колко фирми били фалирали.и какво общо има държавата с това че някой не може да си направи сметката обаче решил да става фирмаджия?Колко фирми не фалираха по твоята логика тогава?Ей на некадърниците вечно някой друг им е виновен.Не може всеки който му щукнало на главата да прави фирма да очаква че някой специално на него ще го пази да не фалира.