Адв. Хаджигенов: Мълчанието на Слави Трифонов е нетипично за политик

Ще работим трудно в "Изправи се! Мутри вън", смята юристът
Обновена: 14 апр 2021 13:39 | 14 апр 2021 13:33, Красимир Ангелов
278

Изказване на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън" адв. Николай Хаджигенов, че не се страхува да заеме министерски пост и че е готов на разговори с останалите партии за подкрепа в новия парламент, разбуниха духовете в обединението.

"Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си - нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже, срамно е да го направиш тихомълком", заяви депутатът от 45-ото НС в студиото на "България сутрин".

Още по темата

И отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението "Изправи се! Мутри вън" и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

"Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части -  "Изправи се!" и "Мутри вън", и очевидно аз представлявам втората част", обясни адв. Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

"Продължавам да не разбирам как е възможно да кажеш: Единственото нещо, което правим в политиката, е само с тези две формации. Вчера взехме решение първият ден на новото Народно събрание да е в сградата на Народното събрание, а не в Партийния дом. Това се случи с гласовете на БСП и ДПС, единствено ГЕРБ гласува против. Трябва да обединим всички сили, останалото са приказки в предизборна кампания. Отказвам да лъжа избирателите", настоя юристът.

Адв. Хаджигенов посочи, че не вижда смисъл от коалиции, а е нужно да има подкрепа. Според него "Има такъв народ" ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Мълчанието на Слави Трифонов юристът определи като нетипично за политик. По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента.

"Бизнесът е умрял и има нужда от помощ. В Италия всички политици загърбиха различията си в името на това страната да се справи с кризата. Обединиха се в една обща цел. Това се опитваме да направим и ние - настоящето на България, за да има бъдеще", подчерта адв. Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не разбрах тоз като какъв се изказва? Жалката им формацийка заедно с другата жалка формацийка на Майчето едвам събраха 4%.
171
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този караше народа да хвърля Домати по Държавни сградисега иска седи вътре
170
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 160 Боко с чуждите пари от ЕС,които се полагат на България като член на ЕС си ги приписва за своя заслуга! А кой назначи Гешев без конкуренция? Бойко и ДПС, за да ги пази,обаче сега друга песен ще запеят от утре и Боко тиквата, и дпс, и Гешев симоновската милиционерска школа!
169
1
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Гей Хаджигенов сключи ли вече брак с Ян Бибиян?
168
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тооо па не се спря да плямпа - всеки ден и час е в някоя медия ...Слави ,та Слави,ще ви каже на вас !
167
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 184Слави не се скътава :) за разлика от останалите които почнаха да се умилкват за коалицийки самои само да няма нови избори защото ако има я влезат я не :) ей тоя ЗАЕДНО с Маята взеха едва 4.5%. Слави много добре знае какво прави и сега им гледа сеира, а ако има нови избори БСП пък ще е още по-зле.
166
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 160Предателя Горбачов ни спря руския петрол и пчона някакви реформи и отказа да ни дава петрол срещу бг стоки. Живков се опита да търси заеми от Германия за да купува арабски петрол но Германия искат високи лихви и така 8 милиарда. После Горбачов подари и иракските и либийския петрол на САЩ. виденов опита са пазарни реформи да намали потреблението на петрол но без петрол стана хиперинфлация а и поскъпна след санкциите на САЩ.
165
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капон каза да се мълчи
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото в Украйна избраха Актьор за ШЕФтия ни зпреварва с 200 по взимането на неадекватни полтики
163
5
 
17
 
! Отговори
До179 преди 3 години
По голяма шушумига има ли от скътаващият се Слави ,бе юнак? Един истински мъж до сега трябваше да се е показал пред народа си ,а не да се крие и да измисля причини.Несериозно и смешно! Това не е шоу,това е държава !!!
162
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този е гладен, като куче, вълк и мечка взети заедно
161
3
 
12
 
! Отговори
До 160 преди 3 години
Изказваш се неподготвен! ,,Направеното " се оказа недоправено, за да каже бай Тошо на финала че ,,социализЪма е едно недоносче" и фалирахме!Мораториум ,купони,глад ,мизерия и от нулата!. После Виденов-втори фалит и пак от нулата.! .А какво се направи за 10 години,се вижда и в София и в България.Само краен нихилист , или невръстен онанист може да каже на черното ,бяло!!!БСП,НДСВ и ДПС минаха през власта и ...какво сториха???
160
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Ставри чака Фигуранта за Коледа !
159
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички медии мълчат относно войната която се задава между Русия и НАТО за Украйна?
158
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ има нови избори 100%. Слави няма да се коалира с тия шyшумиги.
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от това пък вие не спряхте да говорите глупости.
156
1
 
15
 
! Отговори
мутафчиев преди 3 години
Слави , пусни си и тест за Бременност , че много мераклии имаш, от лаф на лаф....
155
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави ще сбърка, ако направи правителство, макар че сега всички му обещават подкрепа. Би трябвало да има нови избори.
154
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите викат вие сте мутри. Голям смях.Хайде мутри, под строй в затвора. Народът гласува против вас мутрите.
153
1
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Славчо го е страх Затова прави Тест 10 дни