Йотова: Борисов няма избор, остава на резервната скамейка

Трудно ще се състави правителство, смята вицепрезидентът
14 апр 2021 15:10, Анисия Иванова
137
Йотова: Борисов няма избор, остава на резервната скамейка
Снимка: Bulgaria ON AIR

Единственият вариант на Бойко Борисов е да остане на резервната скамейка. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира думите на лидера на ГЕРБ и настоящ министър-председател Бойко Борисов, че няма да се кандидатира отново за премиер, защото не иска „да разделя нацията, както го прави президентът Румен Радев“.

"В случая г-н Борисов просто няма друг избор, освен да остане на скамейката, на резервната скамейка“, каза тя, цитирана от Bulgaria ON AIR

Йотова призна, че процесът по съставяне на ново правителство вероятно ще е труден, но всичко зависи от политическите партии и от това около какво ще се обединят.

Още по темата

„Ако се обединят само от политически сметки за оцеляване, очевидно е, че по-добрия вариант ще бъдат нови избори. Ако действително намерят силите да изпълнят определени приоритети, от които всички ние се нуждаем в момента, за да я има стабилната държава, за която говоря, тогава нека да съставят стабилно правителство. Всичко е в техни ръце“, каза тя.

Готово ли е президентството с вариант да състави служебен кабинет, ако 45-тото Народно събрание не излъчи редовно правителство?

„Очевидно, като всяка една сериозна институция, ние сме готови за всеки един вариант. Не можем да си позволим да оставим страната, която се намира в толкова тежка криза, в един вакуум, било то политически, институционален и във всяко едно друго отношение“, каза Йотова.

По думите й има много символика в това, че днес честваме 200 години от рождението на Георги Раковски, а утре народните представители ще трябва да се вслушат в заветите му и да върнат авторитета на българския парламент.

Тя изрази надежда страната ни да има стабилно правителство и очаква от 45-ото Народно събрание да върне авторитета на българския парламент. Желанието на президентството е да има стабилно Народно събрание: „Да има парламент, който произвежда политики, необходими за България. Да се върне авторитетът на българското Народно събрание, което беше загубено през последните години, а това е важно, защото България е парламентарна република“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Йотова. На България мястото и е в Евразия с една трета заплата от сегашните и пенсии.Какви са тези еврофили и разхищения на от хората.Мълчиш и не разсъждаваш. Аре у соца.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ти др.Йотова малко ви остана,тебе няма кой да те вземе,защото си с наднормено тегло машалаааааа виж се само как си се деформирала,още малко на тази хранилка и къш...
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
др.Йотова заедно с нищоправещият и най-скъпоплатен фигурант трябва по-скоро да си мислят за тях.Я се погледни другарко на каква *** си заприличала,че нямаш време да се погледнеш в огледалото,защото ще се изплашиш,отврат, гнус.,..
102
1
 
6
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Грозни думи отправи тая към хората който подкрепят Борисов. Президентската двойка действа долно.30594
101
1
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 105. Това как го изчисли? Само че няма да е Бокошенко, а Даниел Митов. И тогава процентите ще са обратно - защото двамата са несравнми.
100
1
 
3
 
! Отговори
Sk преди 3 години
А Прасето и ДПС_то кога???
99
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а ***, какво е чувството да сте най тъпата, най невзрачната, най мижавата, най некадърната и най смешната прИзидентска двойка в историята на българия?!
98
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На резервната, ама да не ви скъса мрежичката послената минута а?
97
3
 
7
 
! Отговори
Фиона... преди 3 години
Пий си кафето и си чакай Шрек
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За вас няма да има и такава.
95
10
 
2
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
До Тц, тцВече няма никакъв проблем всеки който пожелае да се подиграва на борисоффф! Той просто е на резервната скамейка ,както кажва Г-жа Вицепрезидент! Ха-ха -ха!
94
15
 
3
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
Няма как да им теглиш чертата! Идва втори мандат за Г-н Радев! Айде ,лека вечер!
93
4
 
15
 
! Отговори
тихо ма преди 3 години
на есен ще ви теглим чертата
92
4
 
19
 
! Отговори
Тц, тц преди 3 години
Ех,каква кифла беше,а сега - бохча!И ботокса не помага...
91
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йотова, когато спорове водят президент и премиер,по-добре да не си отваряш устата!Като ВИЦЕ, нивото ти е да се обясняваш с вицепремиер! Да си станала президент,тогава щем не щем, щеше да се наложи да те слушаме и търпим. Сега изглеждаш глупаво..
90
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ШРЕК говори!!!
89
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Бокошенко се кандидатира за президент ше види как г-н Радев ще го и шляпа мощно с едни 75%-80%
88
4
 
30
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Тъппа червена крава, ама той Борисов още преди една година си каза категорично, че повече няма да е премиер и остава само лидер на партията. Така че, какво си мисли, че ни казва тази торба.
87
4
 
23
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Уф, ама и 2013 го бяхте отписали и то окончателно. А Борисов после се върна на бял кон и то два пъти.
86
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До h 81Извинявай, че съм я завишила и се поправям - про'ста пиарка на Първанов. Прав си, в България имаше един достоен журналист от класа - Коритаров, вечна му паметНа сцената сега са аут' сайдерите! Така се радват на бившата сграда на парламента, показвайки ни колко са си мечтали да се пльо'кнат в нея. Жалки картинки! Цир' каджии и смеш, ници, с една дума кари'катури! Ще гледаме парада на нище' тата. И