Асен Агов: Ще бъде съставено правителство с кратък живот

Отсъствието на Борисов е подигравка, според политика
15 апр 2021 22:40, Нели Христова
69

Тържествено заседание откри новото 45-ото Народно събрание, а в речта си пред новите депутати президентът Радев призова да бъде възстановен парламентаризмът в управлението. Но все още не е ясно дали ще успеят различните коалиции да изгладят различията си и да излъчат правителство.

"Най-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за да има време да се свършат най-важните неща. На първо място трябва да се извърши промяната в Избирателния закон, така че да се разреши гласуването по пощата, което да позволи на 2 млн. българи в чужбина да гласуват", заяви журналистът и политик Асен Агов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е от малцината, които защитават местенето на парламента в сградата на бившия Партиен дом. Според него няма по-голям символ на промяната от това да се премести "храма на демокрацията" в "храма на потисничеството".

"За мен няма по-сериозно зачеркване на комунистическата история от преместването на Народното събрание, а отгоре на всичко там е по-удобно да се работи. Старата сграда изглежда като старото кино "Влайкова", изтъкна журналистът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Агов смята, че парламентаризмът ще бъде възстановен и е на мнение, че отсъствието на Борисов, който от повече от година не е влизал в заседателна зала на НС, е подигравка.

"Борисов излиза в отпуск, защото не иска да се яви пред парламента. Пренебрежението към парламента потвърждава тезата, че това беше едно квазиавторитарно управление - еднолично управление на човек, който не съм сигурен, че има всички качества да управлява, освен да кара джип", посочи събеседникът на Ганиела Ангелова.

В България има две политически течения - консерватори и реформатори, стана още ясно от думите му.

"Консерваторите искат да затворят статуквото в буркани, да го консервират и да си го сложат в мазето за собствена употреба, а реформаторите сега са на ход", подчерта журналистът.

По думите му, днешният ден е "свеж въздух" за българския парламентаризъм.

"Нахлу свеж въздух в старата сграда на парламента. Този свеж въздух трябва да нахлуе изобщо в политическия живот", категоричен е Агов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Ассенчо,..... преди 3 години
къде се вреш и ти на коня в краката ?
53
3
 
3
 
! Отговори
Taню преди 3 години
Агов винаги порядъчен и свеж откъм коментар!
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз харесвам ГЕРБ и считам, че на Борисов не му е мястото при червено-*** фекали, които се намърдаха в Н.С. след 2 години плюене, лъжи и тормоз. Нека майката на юродивите-галева, уж синия бойкикев, дългия чалгар, импексовата, капонджийката, адвокатката на мутрите, и другия некадърник, журналиста на лъжите се правят на велики, създават комисии и ще съдят. Радват се и се чувстват велики.... Няма да продължи дълго. А, на агов ще кажа, че излъга много седесари, и трябва да се засрами и да млъкне
51
2
 
9
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Абе Агов откъде изпълзя? Явно ти се иска връщане на старото и спиране помощите от ЕК.С чалга, *** и защитници на мутри и олигарси ще е управлението?Браво на теб!
50
2
 
8
 
! Отговори
Амонимен преди 3 години
Боят настана! Реформаторите идват! Гръмка чалгаджийска музика звучи, мало и голямо (предимно мало) се радва, че най-накрая се е докопало до властта и гледа самодоволно и нагло. Мутрите наистина са вън (но от затвора, за да отидат в Парламента). А народът, ах народът... зомбита с амнезия...
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, поредния политически труп. Откъде ги изкопавате тези бе?
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е при демокрацията, не трябва да се заседяват прекалено много правителствата, защото преяждат с власт и започват да се мислят за феодали, точно като миналото герберско правителство.
47
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Оф, тая русата шаврaнтия само като я видя и веднага спирам видеото.
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов излъга избирателите си. Те гласуваха пак Слънчо да им огрява пътя, о той ги остави клети сираци и сега ще плачкат.
45
2
 
13
 
! Отговори
? преди 3 години
За какво им е Борисов в парламента, че вдигат толкова врява за него? Нали си депозира оставката и не е депутат! Очевидно са имали режисирано някакво шоу което той осуети. "избранниците" на народа имат на ум съвсем странични схеми, а не намерение отговорно да управляват.
44
2
 
11
 
! Отговори
Народните преди 3 години
Избранници яко се трудят да направят ДПС първа сила . И за какво умираха Ботев, Левски и други знайни и незнайни българи - за да ни набутат шепа продажници отново в ръцете на Турция.
43
8
 
18
 
! Отговори
ако съм на Бойко преди 3 години
аз да съм на Борисов изчаквам 100 дни и вдигам целия народ който е с мен на стчки, бунтове, протести, неподчиненияда видим какво ще направят загубилит изборитенемогат да подменят вота така
42
4
 
15
 
! Отговори
интересно преди 3 години
какво свежо има като в момоента като лешояди загубилите изборите със стари лица зависими от разни кръгове се опитват да реанимират някакъс вид социализъм супер изроденаз не виждам нови идеи, политики и хора които да са на водещите партийни позициислави - мутрочалгар, мая - комунндее, ицата - комунист боядисан в ***, дпс - про руска партия, кое е новот точно че нещо не схващамнали не мислите че народа е ***, сляп и *** а?
41
2
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Я,вампира от жк''Свобода''каза нещо.За това е учил:Доносничил и нищо хубаво не сътворил!
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агов е кръгла нула като коментатор и политик.Въобще, човек почне ли да гледа отвисоко на ближните си и да го раздава "елит", той вече е прокиснал за политика. Най-голямата глупост е, че Народното събрание било комунистическо, а Партийния дом на БКП не е. Това е индикация, че в мозъка му стават къси съединения.
39
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Отсъствието на Борисов е подигравка, според политика '' .................... Отсъствието на Борисов е подигравка, а отсъствието на Слави не е подигравка ... Борисов поне идваше чат-пат, усещам, че Слави ще управлява всичко по Zoom.
38
2
 
3
 
! Отговори
12664 преди 3 години
Шок! Каква е тази говорителка!!!! От какви части са я сглобили?
37
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Анатема ...за всички леви и десни...за всички фили и фоби...за всички чуждопоклонници...продаващи бъдещето на децата ни за ...хартийки без стойност...просперитета на България е нашата кауза...каузата на Народа ни,Справедливи Закони за Всички,почтенни съюзници...справедливи и солидарни...лицемерието не е ценност,алчността е грях...предателството за сребърници...не води до никъде...Чиста и Свята Република!!!
36
2
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Още един изпъл.зя от нафталина.Много станахте,другари,ще ви настъпваме по опашките,а сте хлъзгави...
35
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоо *** от ДС никой не е направил за България колкото ГЕРБ!